Abdulkadir Selvi açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Biontech aşısı olmuş

Abdulkadir Selvi açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Biontech aşısı olmuş
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kameraların önünde 14 Ocak'ta aşı olmuştu. Sinovac/CoronaVac aşısı olduğunu zannederken, Abdülkadir Selvi Erdoğan'ın Biontech aşısı olduğunu duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Biontech aşılarının ilk kez 24 Mart'ta geldiğini açıklamıştı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde, Erdoğan’ın Biontech aşısı olduğunu açıkladı. Erdoğan’ın aşı konusunda öncülük yaptığını savunan Selvi, bunu AKP MKYK’sında da sürdürdüğünü ve partililerin BioNTech aşısıyla ilgili endişelerini gidermek üzere yaptığı konuşmada “Ben oldum. Tavsiye ederim” dediğini aktardı.

Selvi, “AK Parti MKYK toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Alman aşısı BioNTech’le ilgili bir endişe var mı?” diye soruluyor. Erdoğan çok net bir cevap veriyor: “Ben oldum. Antikor da oluştu. Tavsiye ederim” diyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Sinovac/CoronaVac aşısının ilk partisinin Türkiye’ye ulaşmasından sonra, 14 Ocak 2021’de kameraların karşısına geçmiş ve canlı yayında Sinovac aşısı olduğunu açıklamıştı.

Erdoğan''ın ilk doz aşıyı olmasından bir gün önce, 13 Ocak 2021''de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca''nın ardından Korona virüs ve Toplum Bilim Kurulu üyelerine de yeni tip koronavirüsle (COVID-19) mücadele kapsamında CoronaVac aşısı yapılmıştı.

Selvi’nin yazısının ilgili kısmı:
Korona virüsle mücadelede vatandaşlarımızın aşı olması için büyük bir çaba gösteriliyor. Maske, mesafe ve temizlik kuralının yanı sıra bir yandan da kısıtlamalarla sonuç alınmaya çalışılıyor. Ama maskeleri çıkarıp bu salgından kurtulmak için aşıya umut bağlanmış durumda.

Vatandaşlarımızın kafasını karıştırmaya çalışanlara inat Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşı konusunda öncülük yapıyor. İlk aşıyı Erdoğan vurdurmuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile aşıların temini ve hızlı bir aşılama takvimi için seferberlik ilan etmiş gibi çalışıyor. Ama aşı karşıtları da milletin kafasını karıştırmak için çaba göstermekten geri durmuyorlar. AK Parti MKYK toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Alman aşısı BioNTech’le ilgili bir endişe var mı?” diye soruluyor. Erdoğan çok net bir cevap veriyor: “Ben oldum. Antikor da oluştu. Tavsiye ederim” diyor.

BAKAN KOCA 24 MART''TA İLK DOZ GELDİ DEMİŞTİ
Sağlık Bakanı Koca Biontech aşılarının geldiğini ilk kez 24 Mart tarihinde sosyal medya hesabından duyurdu. Erdoğan ise ilk doz aşını 14 Ocak''ta oldu. 
24 Mart tarihinde Twitter hesabından açıklama yapan Koca, BioNTech aşısından 5 bin 800 dozu test edilmek üzere teslim aldıklarını belirterek “Yaklaşık 750 bin doz aşı teslim aldık. Testler ve klinik araştırma dışında ilk kez BioNTech aşısı geldi. Güvenlik testleri yapılıyor ve önümüzdeki hafta sırası gelen vatandaşlarımıza uygulanacak" demişti

İlgili Haberler