Abdullah Avcı'dan çarpıcı açıklamalar

Abdullah Avcı'dan çarpıcı açıklamalar
Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Club Brugge ile oynanacak olan Şampiyonlar Ligi Ön Eleme rövanş maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında Club Brugge’ü ağırlayacak olan Medipol Başakşehir’de Teknik Direktör Abdullah Avcı, müsabaka öncesinde bir basın toplantısı düzenledi. Avcı, “Bu maç, kulübün gelişimi açısından çok önemli. Yarınki maçın her saniyesini her anını, teknik olarak, akıl olarak, cesaret ve coşku olarak doğru yaşayacağız” dedi.

Başarılı çalıştırıcı şanslarını değerlendirirken, “0-0 başlayacak olan bir maçta maçın anlarını doğru değerlendirmek gerekiyor. Rakibin yaş ortalaması 24. Şampiyonlar Ligi'nde 60 dakika topun oyunda kalma süresi var. Bunları değerlendirerek yarınki maça hazırlandık. Bunların karşılığını alıp Şampiyonlar Ligi play-off'una yükselmek, sonrasında da Şampiyonlar Ligi ya da Avrupa Ligi grup maçlarını oynamak bize ve ülkemize katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

“Emre, bir aksilik olmazsa oynayacak”

Geçen maçta ilk 11’de oynayan 9 ismin geçen sezon da kadroda olduğunu ifade den Abdullah Avcı, “Bu sene kadroda oyuncu sirkülasyonunun olduğu bir durum gerçekleşti. Geçen hafta 11 kişiden 9'u geçen yıl oynayan oyunculardı. Attamah gibi, bir teknik adamın elini rahatlatacak bir isim var. Costa henüz tam kapasitede değil. Emre'nin ayağı iyi. Bir aksilik olmazsa oynayabilecek. Tecrübeli ve bu arenayı oynamış olan oyuncu sayımız fazla. Taktik disipline sadık kalabilmeyi gösterdiler. Özellikle attığımız 3. golde rakibe değmeden 39 pasla golü bulduk” ifadelerini kullandı.

Başarılı oyuncu, Roma’ya transfer olan Cengiz’in çok iyi bir grafik çizdiğini söyleyerek, “Özellikle geçen sezon benim ve Cengiz açısından çok iyi geçti. Onun bu başarısından dolayı transferi gerçekleşti. Bu transferden dolayı çok memnunum. Yeni partnerim Elia. Kendisi de antrenmanlarda ve oynanan ilk maçta kalitesini gösterdi. Uluslar arası tecrübeye sahip. İkimiz açısından iyi olacak. Abdullah Avcı, bu bölgede Tunay ve Kerim de var ve rekabetin olduğu bir bölge burası. Bu da beni memnun ediyor” açıklamalarında bulundu.