Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirilerine yanıt verdi

Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirilerine yanıt verdi
Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son çıkan KHK ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirilerine yanıt verdi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 15 Temmuz darbe girişimi ve devamındaki terör eylemlerinin bastırılmasında yer alan sivillere yargı muafiyeti veren KHK hakkında belirttiği görüşlerine gelen tepkileri değerlendirdi.

Gül, olağanüstü hal (OHAL) uygulaması kapsamında çıkartılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) geçen 121. maddede 'Bir vatandaş, terör eylemlerini ve devamı niteliğindeki eylemleri bastırmak için harekete geçerse… yargılanmaz' ifadeleri hakkında endişelerini getirdikten sonra AKP'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelttiği eleştirilere dair konuştu.

ARKASINDA MESELE ARAMANIN ANLAMI YOK'

Cuma namazı çıkışı açıklamalarda bulunan Gül, şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz bir Kanun Hükmünde Kararname yayınlandı. O kararnameyi ben sahiplendim doğru amaçla ve iyi niyetle yapılmış bir kararname. Yalnız orada bir boşluk görüyorum ve tereddüdüm şu: İleride durumdan vazife çıkartacak bazıları hepimizi çok üzecek olaylara vesile verebilirler. Onun için ufak bir düzeltmeyle bunun önüne geçilebilir diye düşündüm. Nitekim birçok saygı duyduğumuz hukukçu da bu şekilde açıklamalarda bulundular. Bunu oraya buraya çekmenin hiçbir anlamı yok açıkçası. Ben bütün hayatımı millet ve devlete hizmet ederek geçirmiş eski bir cumhurbaşkanıyım. Önemli konularda görüşlerimi halkla paylaşma da tabii ki bir sorumluluk benim için. Bunu arkasında bir mesele aramanın da hiç anlamı olmadığı kanaatindeyim. Bu vesile ile yeni yılın hep hayırlar getirmesini hem memleketimize hem de bütün insanlığa temenni ederim."

ADAYLIK SORUSUNA YANIT YOK

Gül, 2019'da Cumhurbaşkanlığı seçimi için adının geçtiği iddialarına dair sorulan bir soruya ise yanıt vermedi.

İlgili Haberler