ABDULLAH GÜL sözlerini siteye koydu

ABDULLAH GÜL sözlerini siteye koydu
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün gündem belirleyen “Gelecekle ilgili siyaset planım yok” sözlerinin yer aldığı konuşması birebir olarak Cumhurbaşkanlığı internet sitesine konuldu.

Cumhurbaşkanlığı internet sitesinin “Açıklamalar” bölümü Cumhurbaşkanı Gül’ün konuşmasının banttan deşifre edilmiş biçimine birebir olarak yer verdi. Gül’ün konuşmasının deşifre edilmiş metninde Kütahya hakkındaki duygu ve düşünceleri ardından gazetecilerin yeni gündem oluşmasına neden olan soruları ve buna verilen cevaplar bulunuyor. 

Köşkün şifresini Şener de çözemedi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yaptığı açıklamayla bir kez daha kafaları karıştırdı. Cumhurbaşkanı Gül’ün “Bu şartlarda gelecekle ilgili siyasi bir plan yapmıyorum” açıklamasının şifrelerini bir dönem birlikte siyaset yaptıkları eski Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener bile çözmekte zorlandı. Cumhurbaşkanı Gül’ün sözlerinin açıklamaya muhtaç olduğunu ifade eden Şener, “Cumhurbaşkanı adayı olursam olurum partide bir görev almam anlamına mı geliyor ya da Cumhurbaşkanı olmazsam ve Genel Başkan olarak da partiye dönmezsem yeni bir siyasi oluşum düşünmüyorum mu demek istedi aslında tam çözümleyemedim” dedi.
Abdüllatif Şener, Cumhurbaşkanlığı aday belirleme ve seçim sürecinde inisiyatifin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinde olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan’ın kendisinin aday olmasının yanı sıra bir başka kişiyi de göstermesinin mümkün olduğunu anlatan Şener, “Gül’ün şuanda kullanabileceği hiçbir inisiyatif yok. Cumhurbaşkanlığıyla ilgili geniş bir hareket alanına sahip değil. Şener, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olması durumunda Gül’ün AKP’ye geri dönmesinin de zor olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan’ın adaylığının ardından AKP MYK’nın geçici genel başkanı seçeceğini anımsatan Şener şöyle konuştu: “Erdoğan, Gül’ü adayı olarak göstermezse partiye de dönemez. Çünkü MYK hemen geçici bir genel başkan belirleyecek. Bu sırada Gül, ortalıkta olmayacak çünkü devir teslimlerle uğraşacak. Geçici olarak seçilen Genel Başkan 45 gün içinde AKP’yi kongreye sokacak ve bu sırada da genel başkanlığa ısınmış olacak.” 

Uluslararası görev
Eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır ise Cumhurbaşkanı Gül’-ün birikimlerini Türkiye lehine kullanması gerektiğini ifade etti. Yalçınbayır, “Cumhurbaşkanı belli bir tecrübeye ve bilgi birikimine ulaşmış birisi. Böyle birinin birikimlerini Türkiye’nin heba etmeye hakkı yok. Sayın Cumhurbaşkanı görevden ayrıldıktan sonra Türkiye’nin uluslar arası ilişkilerinde Türkiye’nin hem içeride hem dışarıda tanıtılmasında önemli rolü ve görevi olabilecek birisi.”