Abdullah Gül'ün eski danışmanından çarpıcı iddia

Abdullah Gül'ün eski danışmanından çarpıcı iddia
Uzun yıllar 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün basın danışmanlığını yapan Ahmet Sever'in ikinci kitabı çıktı. Kitapta ilginç iddialar yer aldı.

Uzun yıllar Abdullah Gül'ün basın danışmanlığını yapan Ahmet Sever, görevi süresince ve sonrasında yaşadıklarıyla ilgili ikinci kitabını yazdı.

Sever, kitapta 2007 yılında Abdullah Gül'ün, Recep Tayyip Erdoğan'ın engelleme çalışmalarına rağmen Cumhurbaşkanı olduğunu iddia etti.

Cumhuriyet'in haberine göre,  Sever'den bomba bir iddia daha geldi. İngiliz gazeteci  David Gardner'in referandum öncesi yazdığı makalede, kaynağını AKP'ye yakın biri olarak açıkladığı Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'nun yeni bir oluşum içine girmesi durumunda "FETÖ'cülükle suçlar hapise atarız" lafının Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop'a ait olduğunu söyledi. Şentop'un bu lafları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haberi olmadan söyleyemeyeceğini savundu.
  
 David Gardner 16 Nisan Referandum'undan önceki yazısında, “Hükümetin kampanya stratejistlerinden birine, eğer onların veya Erdoğan tarafından kenara itilen diğer eski AKP ağır toplarının rakip bir parti kurması halinde ne olacağını sorduğumuzda, gözünü kırpmadan yanıt veriyor: “Tek bir hamle bile yaparlarsa Gülenci olarak damgalanır ve hapse atılırlar” ifadelerini kullanmıştı.