ABD’ye ortak operasyon teklifi

ABD’ye ortak operasyon teklifi
Rakka'daki Washington-PYD işbirliğini eleştiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Cerablus hattından bir cephe açılsa aşağıya doğru temizlenip sonra rahatlıkla Rakka'ya doğru gidilebilir" dedi.

YPG apoleti takan askerler nedeniyle Türkiye ve ABD arasında yükselen gerilim gündemdeki yerini korurken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan flaş bir öneri geldi.

En Az Gelişmiş Ülkeler Zirvesi için bulunduğuAntalya’da diplomasi muhabirlerine gündemi değerlendiren Çavuşoğlu, ABD’nin Rakka’nınSuriye rejimi tarafından ele geçirileceği iddiasıyla PYD ile iş birliği yapmasını eleştirerek şunları söyledi:

"Oysa (ABD ile) güçleri birleştirsek, onların özel güçleri var, bizim özel güçlerimiz var. Bir taraftan 98 kilometrelik alanda Afrin’den bu tarafa zaten muhalefetin bir ilerlemesi var.

Cerablus hattından bir cephe açılsa aşağıya doğru temizlenip Münbic cebi kapatıldıktan sonra rahatlıkla Rakka’ya doğru gidilebilir. (Amerika’nın Yüksek Mobiliteli Topçu Roket Sistemleri) Bu konuda vardığımız anlaşmada da maalesef ABD sözünü tutmuyor.

Biz tamamen hazırız, şimdi de bu anlaşmaları uygulamak yerine gidip YPG arması takıyorlar. Yaptıkları gerçekten müttefikliğe de dürüstlüğe de sığmaz. Tam çifte standart."