ABD’yi karıştıran ses kaydı. Süleymani'nin ölüm yıl dönümünde hava kontrol ekibinin frekansına takıldı

ABD’yi karıştıran ses kaydı. Süleymani'nin ölüm yıl dönümünde hava kontrol ekibinin frekansına takıldı
Kasım Süleymani’nin öldürülüşün üzerinden bir yıl geçerken frekanslara takılan bir ses kaydı ABD’yi karıştırdı. Ses kaydından bir intikam saldırısı için Kongre binasının hedef alınacağı belirtirken 11 Eylül saldırısındaki gibi uçakların kullanılacağı bilgisi ülkeyi alarma geçirdi.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ABD’nin gerçekleştirdiği suikast sonucu öldürülmesinin üzerinden bir yıl geçmişken kaynağı belirsiz bir mesaj ABD’yi karıştırdı.
New York’taki hava trafik kontrolörlerinin frekansına karışan mesajda, "Çarşamba günü Kongre’nin üzerinde uçacağız. Süleymani’nin intikamı alınacak" ifadeleri yer alıyor.
11 Eylül'ü hatırlatan saldırı planı CBS’in haberine göre mesajın güvenilir olduğu düşünülmese de, FBI yetkililerinin her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak soruşturmayı sürdürdüğü belirtildi.
Süleymani’nin yerine gelen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani’nin tehdidi başta ABD olmak üzere dünyayı şoke etmişti.

İran'ın intikam almaya hazır olduğunu söyleyen Kaani, "ABD'nin yaptıkları Kudüs Gücü'nü direniş yolundan döndüremeyecektir. İşlediğiniz suçların intikamını alacak kişi evinizin içinde olabilir" demişti.

İlgili Haberler