Abramovich, Chelsea’yi rekor bedelle satacak

Abramovich, Chelsea’yi rekor bedelle satacak
İngiliz Chelsea kulübünün sahibi Rus milyarder Roman Abramovich, kulübü satmak için girişimlere başladı. Rus milyarder, kulübü ABD’li iş adamlarına önerirken, takımı 3 milyar euronun üzerinde bir bedelle satması bekleniyor.

2003 yılından bu yana Chelsea'nin sahibi olan ve Maviler'i iflasın eşiğinden alıp, bir dünya kulübü haline getiren Rus iş adamı Abramovich kulübünü rekor bir fiyata satmayı düşünüyor.

Bloomberg Businessweek'te yer alan habere göre, İngiltere - Rusya arasında yaşanan anlaşmazlıklardan fazlasıyla etkilenen ve ABD tarafından yaptırıma uğramaktan çekinen Roman Abramovich kulübünü ABD'li iş adamlarına öneriyor. Abramovich’in kulübü 3 milyar euronun üzerinde bir bedelle satması bekleniyor.

2018'in başından bu yana New York'ta bir ticaret bankası olan Raine Group LLC ile görüşmelerde bulunan fakat çok yüksek bir miktar istediği için görüşmelerin tıkanmasıyla sonuçlanan satış işlemlerinde belirsizlik sürüyor.

Geçtiğimiz aylarda açıklanan rakamlarda, Rus iş adamının Chelsea'ye kişisel yatırımlarının 1.5 milyar euro'yu aşmış durumda.

Roman Abramovich kulübü satın aldığından bu yana Chelsea, 15 yılda Şampiyonlar Ligi de dahil olmak üzere 15 kupa kazanmayı başardı.