‘Acemi kasaplar’ hastanelik oldu

‘Acemi kasaplar’ hastanelik oldu
Kurban Bayramının ilk günü yine tanıdık manzaralara sahip oldu. Yurdun dört bir yanındaki ‘acemi kasaplar’ kurban yerine kendilerini kesince hastanelik oldular.

Kurban Bayramı’nın ilk gününde acemi kasaplar hastanelik oldu. Yanlışlıkla kendini kesen pek çok kişi yaralanarak soluğu hastanede aldı.

KAYSERİ

Kurban Bayramı'nın başlamasıyla kurbanları kesen acemi kasaplar, hayvanların darbesi ve kesici aletlerle yaralandı. Kendi imkanlarıyla Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine gelen kasaplar, tedavi oldu. Yaralıların çoğunluğu ilk tedavilerinin ardından taburcu edildi.

malatya.jpg

ADIYAMAN

Adıyaman’da, kurban kesimi sırasında yanlışlıkla kendisini yaralayan çok sayıda kişi hastanelik oldu. Bayramın ilk günü sabah erken saatlerde merkez ve ilçelerde kurban kesimi sırasında kazara bıçaklarla kendisini yaralayan aralarında kadınların da olduğu çok sayıda kişi, yakınları tarafından hastanelere götürüldü. El, kol ve bacaklarında kesik oluşan yaralılar, ayakta müdahaleleri yapılarak evlerine gönderildi.

adiyamanda-acemi-kasaplar-kendilerini-yaralandi_7305_dhaphoto1.jpg

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta, bayram namazının ardından kurbanlıklar kesilmeye başladı ve kimileri kurbanlarını kasaplara kestirirken, kimileri kendileri kesmeye çalıştı. Kurbanlıkları kendileri kesmeyi tercih edenlerden bazıları ise bıçakla kendilerini yaraladı. İlk müdahaleleri kendileri ve yakınları tarafından yapılan acemi kasaplar, daha sonra hastanenin yolunu tuttu. Burada gerekli müdahaleleri yapılan acemi kasaplar, tedavilerinin ardından taburcu oldu.

20180821_2_32024946_36580439_web.jpg

ADANA

Adana'da kurban kesmeye çalışırken çeşitli yerlerinden yaralanan vatandaşlar, Yüreğir Devlet Hastanesine başvurdu.

adana-001.jpg

SAKARYA

Sakarya'da kurbanlıklarını kendi imkanlarıyla kesmeye çalışırken yaralanan vatandaşlar hastanelik oldu. Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine gelen yaralı vatandaşlar, buradaki tedavilerinin ardından hastaneden ayrıldı.

maras-001.jpg

MALATYA

Malatya'da kurbanlıklarını kendi imkanlarıyla kesmeye çalışırken yaralanan vatandaşlar hastanelik oldu. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine gelen yaralı vatandaşlar, burada tedavi oldu.