Acil servis personelinin Suriyeli isyanı

Acil servis personelinin Suriyeli isyanı
Türkiye’nin başlıca problemlerinden biri ekonomiyken diğeri de Suriyeli sığınmacılar olmaya devam ediyor. Bir acil servis personelinin sığınmacılara yönelik isyanı ise sosyal medyanın en çok konuşulanları arasında yer aldı.

YENİÇAĞ / İSTANBUL

Suriye’de başlayan iç savaşla birlikte Türkiye’ye 2011 yılından bu yana göç eden sığınmacıların sayısı kayıtlı olmayanlarla birlikte 6 milyonu aştı.

Suriyelilerin karıştığı suç olayları bir yana, vergi ödemeden açtıkları işletmeler, aldıkları ücretsiz hizmetler vatandaşın sırtına yük olmaya da devam ediyor.

Öte yandan bir acil servis personelinin Suriyelilere yönelik isyanı ise sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu.

'BEN SURİ, PARA YOK'

Suriyeli sığınmacıların acil servisleri neredeyse istila ettiklerini ifade eden vatandaş, "Herhangi bir devlet hastanesi aciline gidin kendi milletimizden çok onlar var. İlaç bedava, muayene bedava" ifadelerini kullandı.

Bir Suriyelinin ilaç vermediği için kendisine tepki gösterdiğini ifade eden vatandaş, "Az evvel bir tanesi ilaç vermedim diye resmen bana atar yaptı. 'Ben Suri, para yok' deyip duruyorlar. İyice piştiler, bundan sonra şiddet uygulamaya başlayacaklar, öyle eminler kendilerinden" ifadelerini kullanarak, şiddet eğiliminde olduğunu dile getirdi.

Acil servis personeli vatandaş sözlerine şöyle devam ediyor:

"Gece ne yazdığıma baktım, sabah yine karanlıkta yollara düşmeden bir daha nefret ettim. Şimdi bana atar yapan Suriye’li kardeşim evde muhtemelen fosur fosur uyuyor ama ben işe gidiyorum. Neden? o bedava ilaç alsın, alamayınca da bana kızsın diye. Böyle aşkın çok affedersiniz ızdırabını seveyim. Biz neden onlara bakıyoruz ya, onlar çalışıp bize baksın. Kış saati uygulaması ayrı deli ediyor beni, bir de Suriyelerle uğraşıyorum. Üstüme toprak atasım var bu sabah."

İşte sosyal medyada ses getiren o paylaşım:

İlgili Haberler