Adalet Bakanı Bozdağ: Darbe girişimi Gülen'in emriyle oldu

Adalet Bakanı Bozdağ: Darbe girişimi Gülen'in emriyle oldu
TBMM Genel Kurulu'nda başlayan OHAL görüşmesinde konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ darbe girişiminin Gülen'in emriyle yapıldığını söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda başlayan OHAL görüşmesinde konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ darbe girişiminin Gülen'in emriyle yapıldığını söyledi. Bozdağ'ın konuşmasının ardından diğer siyasi partilerin sözcüleri de OHAL kararına yönelik açıklama yapıyor. 

Adalet Bakanı Bozdağ'ın açıklamasından satır başları;

DARBE GİRİŞİMİ GÜLEN'İN EMRİYLE OLDU

Ülkemizin işgaline karşı mücadele ederken 15 Temmuz gecesi TBMM demokrasinin merkezi olmuştur. TSK'nın için yuvalanmış FETÖ'cü oldukları anlaşılan üniforma giymiş kişiler ağır silahlarla devlete ve 79 milyon aziz milletimize karşı Fethullah Gülen'in emriyle saldırıda bulunmuştur. 

"TBMM İLK DEFA HAVADAN BOMBALANDI"

79 milyon aziz milletimizin demokrasi ve milli iradeye bağlılığı sayesinde başlatılan darbe girişimi başarısız olmuştur. Değerli milletvekilleri, TBMM ilk defa havadan bombalandı. Meclis, ilk defa topun kendisini gördü. Son derece düşündürücü bir saldırı girişimidir. Tankların masum insanların üzerine sürüp hayatını kaybetmesi bu terör örgütünün vahşi yüzünü gösteren başka bir olaydır.

"OHAL KARARI TBMM'YE GÖNDERİLMİŞTİR"

Bir daha darbe teşebbüsünün tekrarlanmaması ve hızlı kararların alınması, uygulanması için OHAL kararı alınmıştır. Bu karar TBMM'ye gönderilmiştir. Olağanüstü doğa olayları, salgın hastalıklar, ağır ekonomik krizler ve kamu düzeninin ağır şekilde bozulması durumlarından biri gerçekleştirildiği zaman OHAL ilan edilebilinir.

ŞUANKİ KRİZ DİĞERLERİNDEN FARKLI

Zira Türkiye birçok krizi yönlendirmiş. Türkiye'nin kaldığı kriz diğerlerinden farklı bir durum arz ediyor. Paralel yapının kamu içindekiz uzantıları temzilenecek. Bunların karşısında hepimizin birlikte hareket etmesi ve alınan OHAL kararının uygulanması çok zaruri bir durum teşkil etmektedir.

VALİLER, GEREKLİ GÖRDÜKLERİ ZAMAN OHAL KARARLARINI UYGULAYACAKTIR

Devlet, kendisine OHAL kararı vermiştir. Bundan önceki OHAL kararları devletin, millete yönelik aldığı kararlar görülüyor. Devletimiz için bir daha bu yapının tehlike oluşturmaması için OHAL kararı zaruridir. Valiler, gerekli gördükleri zaman OHAL kararlarını uygulayacaktır. Burada sıkıyönetim ve yönetimin askeriye devredilmesi söz konusu değildir.

Bu konuda ekonomiyle ilgili bir karar olmayacaktır. OHAL kararı deminde söylediğim gibi devletin, kendi görevlerini olağanüstü hız ve kararlılıkla yerine getirmesi ve FETÖ'ye ait yapıların temizlenmesi için alınmıştır.

"OHAL, EKONOMİ VE DİĞER ALANLARI OLUMSUZ ETKİLEMEYECEKTİR"

Hükümetimiz, milletimiz ve Anayasanın kendisine yüklediği görevle ülkesini korumaya devam edecektir. OHAL, ekonomi ve diğer alanları olumsuz etkilemeyecektir. Kolluk yetkileri askeri makama geçmeyecektir. Yönetim askerde değil, sivil irade de olacaktır. Vatandaşlarımızın hayatlarında OHAL hiçbir değişiklik getirmeyecektir. OHAL, kalıcı durumun sağlamlaştırışması için uygulanacaktır.

"AMACIMIZ 3 AYDAN KISA BİR SÜRE İÇERİSİNDE ATILACAK ADIMLARI ATMAKTIR"

Zaman kaybetmek tehlikenin büyümesine neden olur. 3 ayı tamamlamak zorunda değiliz. Amacımız 3 aydan kısa bir süre içerisinde atılacak adımları atmaktır. Hedef kısa sürede yangınları söndürmektir. Planlamalarımıza göre en geç 3 ay içerisinde adımlarımızı atmış olacağız. Bir kez daha OHAL, kararının demokrasi ve sivil iradeye karşı başlatılan saldırıları durdumak için olduğunu ifade etmek istiyorum.