Adalet Bakanı Gül'den Zarrab davası açıklaması

Adalet Bakanı Gül'den Zarrab davası açıklaması
Adalet Bakanı Gül, ABD Adalet Bakanına gönderdiği mektuba ilişkin, "Derhal bu kurguya, bu hukuk dışı uygulamaya son verilmesini ve FETÖ terör örgütü üyesi eski emniyetçinin ülkemize iadesi talebinde bulunduk." dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Samsun Şubesi'ni ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

ABD Adalet Bakanı Sessions'a eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davaya ilişkin gönderdiği mektubun içeriği konusunda bilgi veren Gül, Amerika'da kurgulanan bir tiyatroyu izlediklerini belirtti. 

Türkiye'nin insanlık adına terörle mücadele ettiğine işaret eden Adalet Bakanı Gül, şöyle devam etti:

"Terörle mücadele, küresel şekilde bütün ülkelerin el birliğiyle yapması gereken bir mücadele. Türkiye bu mücadeleyi verirken, terör örgütleriyle mücadele ederken Amerika Birleşik Devletleri'nin bir terör örgütü üyesi ve mensubunu maaşa bağlaması, koruması, Türkiye aleyhine dezenformasyon ve kampanyanın öncüsü olan bir süreçte sessiz kalması asla kabul edilebilir bir şey değil. Bu şekilde devam etmesi, telafisi mümkün olmayacak birtakım zarar ve ilişkilerin zedelenmesine sebebiyet doğurabilir. Her ülke stratejik müttefik ise bu müttefikliğin gereği olarak bu anlamda daha hassas olması gerekir. Türkiye olarak bu hassasiyeti, işbirliğini yapan bir ülkeyiz ama Türkiye'nin bekasını tehdit eden terör örgütleriyle bu anlamda...

İşte güneyimizde terör örgütümüze verilen destek, yine FETÖ terör örgütüne verilen bu anlamdaki desteğin asla kabul edilebilmesi mümkün değil. Amerikalı muhatabımızdan derhal bu kurguya, bu hukuk dışı uygulamaya son verilmesini ve Türk yargısı tarafından hakkında yakalama kararı çıkartılan bu FETÖ terör örgütü üyesi eski emniyetçinin ülkemize iadesi talebinde bulunduk."

FETÖ elebaşı Gülen'in de bir kez daha yazılı olarak Türkiye'ye iadesini istediklerini aktaran Gül, ABD'li meslektaşı ile telefon görüşmesi de yaptığını bildirdi.

İlgili Haberler