Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğluyla ilgili açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğluyla ilgili açıklama
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kurye Yunus Emre Göçer’in katili Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamed Hassan Shekhi ile ilgili açıklama geldi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kurye Yunus Emre Göçer'i öldürdükten sonra yurtdışına kaçan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohamed Hassan Shekhi ile ilgili soruları yanıtladı.

Tunç açıklamasında, "Şundan hiç şüpheniz olmasın, vatandaşımızın hakkını, hukukunu yargımız elbette koruyacaktır. Buradaki bilirkişi raporları çerçevesinde gerekli karar verilecektir. Bu nedenle sosyal medyada, basında bazı açıklamalar görüyoruz. Vatandaşımızın hak ve hukukunun göz ardı edildiği, bir yabancı karşısında vatandaşımızın hakkının korunmadığı yönündeki eleştirilere katılmak kesinlikle mümkün değil. Bizim önceliğimiz vatandaşımızdır. Vatandaşımızın hak ve hukukunu koruma noktasında elbette ki hukuk içerisinde yargımız en doğru kararı verecektir. Bilirkişi raporuna istinaden iddianamede önümüzdeki günlerde hazırlanacak. Tahmin ediyoruz ki yakın bir zamanda ilgili şahıs yurtdışından gelip ifadesini verecektir. Bu konuda Dışişleri Bakanlığımızın da görüşmeleri oldu. Yakın bir zamanda bu süreç gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler