Adalet Bakanı’nın garip hukuk anlayışı

Değerli bilim insanı HAVELSAN eski Genel Müdürü Ömer Faruk Yarman, içeriden çıkınca, geride kalanlar için Adalet Bakanlığı’nda özel bir girişimde bulunmak istemiş. Cevap, inanılmayacak bir acayiplikte. Faruk Yarman’ı her halde etraflarındaki cahil iş adamlarından zannediyorlar.
Yeniden yargılanmak için müracaat, Yargıtay Ceza Dairesi’ne gider orada da paralel olduklarını söyledikleri üyeler varmış, onlar hükümeti zora sokacak karar verebilirlermiş. Ben artık bir yorum yapmıyorum, herkes buradan ne anladıysa, o.

***

İpe un sermek diye bir şey vardır ya, bunlar gözümüzün içine baka baka vicdan ipine, hukuk ipine un seriyorlar. Benim bu durumda, kumpas konusundaki şüphelerim derinleşiyor. 
Türkiye’nin anıt avukatları, milletvekilleri, aydınları, bu saçma sapan cevaplara, işlere karşı AYM önünde nöbete başladılar. 
Ayrıca dikkat ederseniz her şey umulmadık bir biçimde hızlanıyor. Ağızlardan düşmeyen Yüce Divan lafı, neredeyse gerçek olacak.
‘Dar Bölge’ çözümleri çabucak çöktü. Çünkü çabucak yapılmıştı. Öyle sanıyorum ki Cumhurbaşkanlığı hikayesi de hikaye olacak.

***

Meclis Televizyonu’nu Meclis’te yapılacak fezleke görüşmelerine kapattılar. CHP Milletvekili Melda Onur’dan naklen! ‘Halk Televizyonu’ tarafından verilen görüntülerle sansürün alt edilmesiyle herkes her şeyi seyretti.
Fezlekeler o kadar saklanmak istenmesine rağmen, değiştirilmesine rağmen gözler önüne serildi. 
Yapılan gene din ticareti idi. Hele Egemen Bağış’ınki yenilir yutulur gibi değildi. Gene ahır yapılan camiler filan hikayeleriyle  “Bakara makara” haşa, rezaletini örtmeye çalıştı.
Bundan sonra bana kimse cumhuriyet zamanında irtica bahanesiyle halka eziyet edildi demesin.

***

Başbakan’ın koşa koşa Azerbaycan’a gidişinin sebebini şimdi anlıyoruz. Nurculuk yasak edilmiş, Aliyev her halde bu ricayı kıramadı. 1 Mayıs yürüyüşüne katılan ve  “Mülk Allah’ındır”  yazılı pankartlar taşıyan başörtülü kızları da polis gözaltına aldı.

***

Darbe, darbe lafları da çöktü. Çünkü askerlerde bulamadıkları darbelerin delili, burada kutular halinde dünya aleme gösterildi.
Bütün dün akşamki Meclis oturumunda söylemeden geçemeyeceğim samimi bir sahne vardı, o da yaptıkları günahlardan etkilenen Erdoğan Bayraktar’ın gözyaşları. (Başbakan’ın yaptığı kahvaltı toplantısında.)
Bu gözyaşları, Başbakan’ın ve Bülent Arınç’ın gözyaşlarına benzemiyordu.

Yazarın Diğer Yazıları