Adalet mi dediniz?

Avukatlıktan geçiş yaparak hâkim-savcı olanların kura töreni, Cumhurbaşkanlığı binasında yapıldı! Cumhurbaşkanlığı yürütme organının başıdır.

Cumhurbaşkanı ise törende Arapça "adl", Türkçe "türe"den de bahsederek adaletin her zaman birinci öncelikleri olduğunu söyledi! Sonra FETÖ'nün yargıyı nasıl ele geçirdiğini ve nasıl temizlendiğini anlattı.

Bir defa hâkim savcıların kura töreninin, yürütmenin başı tarafından düzenlenmesi, yargı bağımsızlığını aşındırmak, dolayısıyla adaletin tecellisini önlemektir. Ayrıca hâkim-savcılığa geçiş yapan avukatların bir kısmının AKP üyesi olduğu veya AKP teşkilatlarının bu atamalara müdahil olduğu iddiaları basında öne sürülmüştür. Bu iddialar araştırılmış mıdır? Hâkim ve savcı atanacak olanların hiçbir siyasi parti ile ilişkisinin bulunmaması gerekir. Mesleğe başlamak için iltimas veya torpile başvurmak zorunda bırakılan insanlar, adalet dağıtabilir mi?

***

FETÖ'den herkes şikâyet edebilir ama iktidarın böyle bir hakkı yoktur. Zira sadece adalet teşkilatına değil, orduya, emniyete, üniversitelere ve bütün devlet kadrolarına FETÖ'yü hâkim kılan, doğrudan doğruya iktidar partisidir. 12 Eylül 2010 referandumunda oylanan "reform" da FETÖ'nün yüksek yargıya hâkim olması içindi! Bunu da iktidar sağlamıştır. Adalet bunun neresindedir?

Adaleti, sadece yargı sağlamaz. Devleti yönetenler bütün işlemlerinde adaleti esas almak zorundadır. 20-25 yıl bu ülkede başta üniversite sınav soruları olmak üzere, harp okulları, hâkimlik savcılık ve polislik mesleğine giriş sorular çalınmışsa, böylece başkalarının hakkı çiğnenmişse, hangi adaletten bahsedebilirsiniz? Devletin bütün kurum ve kuruluşlarında adaletsizlik hâkim olmuşsa, bütün atamalarda, önceleri cemaatçilik sonraları da particilik esas alınmışsa, devlet teşvikleri hep yandaşlara verilmişse siz hangi adaletten bahsedebilirsiniz?

İşte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı da "Metroyu öncelikle bize oy veren semtlere götüreceğiz?" diyerek nasıl bir adalet anlayışına sahip olduğunuzu itiraf etti. Siz hangi adaletten bahsediyorsunuz?

***

Afrin'de terör örgütünün yuvalanmasına sebep olan bir dış politika uygulayın, ABD'nin programına uyarak Suriye'de silahlı muhalifler besleyin, iç savaş başlatın, sonra ABD, IŞİD'i, Suriye de PKK/PYD'yi Türkiye'nin başına bela etsin!

Şehitler vermek pahasına El Bab'tan ve Afrin'den bu unsurları temizleyince de önceki hatalarınızı unutalım ve size oy verelim öyle mi? Mehmetçiklerin kanı üzerinden seçim yatırımı yapmak adalet midir? Daha Menbiç'te, Fırat'ın doğusunda Kandil'de ve Sincar'daki Amerikan destekli terör yapılanması olduğu gibi duruyor. Özellikle Menbiç ve Fırat'ın doğusundaki terör kantonları oluşturulurken siz ne yapıyordunuz? Suriye rejiminin çökertilmesi projesine hizmet ettiğiniz için bütün bu olan biteni seyrediyordunuz.

Şimdi adaletten bahsediyorsunuz? Hangi adalet?

Siz daha önce de Güneydoğu'da güvenlik kuvvetlerinin elini kolunu bağlayarak teröristlerin hendek kazmasına ve kurtarılmış bölgeler oluşturmasına yol vermediniz mi? 7 Haziran seçimlerinde oylarınız bu yüzden düşünce, terörle mücadele başlatmadınız mı? O mücadelede kaç Mehmetçik, polis ve korucu şehit oldu? Bu kayıpların sorumlusu siz değil misiniz?

Terörle mücadeleniz bile seçimi kazanmaya odaklı ise sizin adaletinize güven olur mu?

***

Bu şartlarda İstiklal Marşı'nın bestesini tartışmaya açıyorsunuz! Oysa, Ümit Yalım'ın belgeleriyle, video görüntüleriyle tespit ettiği gibi Yunan askerleri, 2004 yılından itibaren işgal ettiği 18 Türk adasında Yunan milli marşını okuyor?

Bunun sorumluluğu kime aittir? Sizin adaletinize veya milliliğinize, yerliliğinize nasıl güvenelim?

Türk'ün töresinde böyle durumlara ne ad verilir siz söyleyin?

Yazarın Diğer Yazıları