Adalet Mitingi bugün

Adalet Mitingi bugün
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı "Adalet Yürüyüşü"nün son günü. Kılıçdaroğlu, Maltepe'deki miting alanına vardığında yürüyüşün son adımlarını sahnede atacak. Meydan tıklım tıklım..

ADALET MİTİNGİ BUGÜN 

17:54 - Kılıçdaroğlu miting alanına giriş yaptı. 

17:40 - Daha önce miting alanında 1.6 milyon kişinin bulunduğunu aktaran Özgür Özel, yol kenarında bekleyenlere yaptığı anonsta, Kılıçdaroğlu'nun ardından gelenlerin mitinge girişte sıkıntı yaşayacağını belirtti; "2.2 milyon kişi sizi alanda bekliyor" dedi.

17.30: Enis Berberoğlu'nun eşi Oya ve kızı Dilara Berberoğlu ile eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal da miting alanına doğru ilerliyor.

17:20 - Yol kenarında bekleyen vatandaşlara miting alanında beklemeleri çağrısı yapılıyor.

17:00 -  3 kilometrelik yürüyüşün 2 kilometresi geride kaldı. Kılıçdaroğlu, kalan yolu tek başına katedecek. 

16:40 Kılıçdaroğlu'nun miting meydanına doğru yürüyüşü sürüyor. Onlarca gazetecinin takip ettiği Kılıçdaroğlu'nun yüz metre arkasından milletvekilleri ve vatandaşlar geliyor. 

16:10  Kılıçdaroğlu Dragos’tan çıkarak 3,5 kilometrelik son etabın yürüyüşüne başladı. Kemal Kılıçdaroğlu’na 2 kilometrelik bölümde CHP yöneticileri ve bazı partililer eşlik ediyor. 2 kilometrelik yürüyüşün ardından kısa bir mola verilecek

CHP lideri molanın ardından 1,5 kilometrelik son etabı ise yalnız yürüyecek.

SON 150 METRE MİTİNG ALANINDA YÜRÜNECEK

Kılıçdaroğlu’nun, yürüyüşün son 150 metresini ise miting alanında kurulan platformda gerçekleştireceği ve toplam 432 kilometrelik Adalet Yürüyüşü’nün bu şekilde sonlanacağı öğrenildi.

16:10 Alana gidişler sürüyor. Miitng meydanındaki kalabalık her an artıyor. Henüz alana ulaşamayan kalabalıklar da var. 

15:15   Kılıçdaroğlu yürüyüşünün son 3 kilometresiyle ilgili son anda değişiklik yaptı. CHP lideri alana giden son 1 kilometrelik bölümde tek başına devam edecek.

Saat 18.00'de başlayacak mitingde CHP liderinin 10 maddelik bir manifesto okuması bekleniyor. Mitingi 700'den fazla gazeteci takip eidyor. Güvenliği sağlamak için ise İstanbul genelinde 15 bin polis görev alıyor. 

Maltepe meydanı mitinge daha saatler olmasına rağmen dolmaya başladı. 

Adalet buluşmasına katılmak için Ankara'dan 260, İzmir'den 200, Bursa'dan 80 ve Eskişehir'den 76 olmak üzere şehir dışından yüzlerce otobüs kaldırıldı.

Sadece kara yolu değil, deniz yoluyla Maltepe miting alanına ulaşan kalabalıklar var. 

MALTEPE MİTİNG ALANINDA HAZIRLIKLAR TAMAM 

"Adalet Yürüyüşü" için Maltepe Parkında hazırlıklar tamamlandı. 1 milyondan fazla katılımın olması beklenen miting alanında, Kılıçdaroğlu'nun konuşma yapacağı platformun yapımı bitti, alanın çevresine dev led ekranlar yerleştirildi. Alanın çevresi Türk bayrakları ve "ADALET" yazan flama ve dövizlerle donatıldı. 

İŞTE O DİLEKÇE

Miting alanı içinde yapımına dün başlanan  dev dilekçe “İlgili makama” şeklinde yazıldı. Dilekçede şu ifadeler var: 

Pek çok devlet memuru, gazeteci ve akademisyenin yaygın ve muğlak kanıtlara dayanarak tutuklanmaları, gereğinden uzun tutuklu yargı süreçlerine maruz kalmaları ve açlık grevi yapan insanlara bile reva görülen vicdan yaralayıcı insani değerlerden uzak uygulamalar derhal son bulmalıdır. Yargının bağımsızlığına siyasi erklerin iyi niyetlerine, adaletin tecelli ve tesis edeceğine inanmak için OHAL’in bitirilmesini, KHK sürecinin sonlandırılmasını, haksız ve hukuksuz yargı kararlarının derhal gözden geçirilmesini ve sağlık sorunları yaşayan tutukluların durumlarının iyileştirilmesini toplum vicdanı adına talep ediyoruz.

11:27 Saat 18.00'de başlayacak Adalet Mitingi öncesi alana doğru toplu halde vatandaşlar yürüyor. 

İSTANBUL'DA BU YOLLAR KAPALI 

Bugün saat 05.00'den İstanbul Valiliği, Maltepe’deki tarihi Adalet Buluşması için bazı yolları önlem amaçlı trafiğe kapattı.

Valiliğin açıklamasına göre; Pendik sahil yolu İDO önü kavşaktan Maltepe sahil Büyükyalı Köprüsü'ne kadar olan Kuzey ve Güney yollar ile bu yola çıkan bağlantı yollarının tamamı miting sonuna kadar trafiğe kapatılacak. TEM Otoyolu, D-100 Karayolu ve minibüs yolu alternatif güzergah olarak kullanılacak.

09:57 Adalet Mitingi 18.00'de Maltepe'de başlayacak. Kılıçdaroğlu, dün gece aldığı kararın ardından CHP'li milletvekilleriyle beraber yürüyecek.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NDE 24. GÜNDEN NOTLAR

BAYKAL'DAN ZİYARET 

 CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’nün son gecesinde Kılıçdaroğlu’nun karavanında bir araya geldi.

Sözcü gazetesinin haberine göre, Kılıçdaroğlu’nun Kartal Dragos Meydanı’ndaki karavanında gerçekleşen ziyaret yaklaşık 45 dakika sürdü. Ziyarette, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, CHP eski Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar’ın da bulunduğu görüldü.

Baykal’ın Maltepe'deki mitinge katılacağı beliritliyor. 

18:00 Kemal Kılıçdaroğlu sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından mesaj paylaştı.

kilicdaroglu.png

kilicdaroglu-son-gun.jpg

16:55 - Yarın kortej 14.00'te Dragos'tan çıkacak. Kemal Kılıçdaroğlu ise saat 17 sularında kamp alanından ayrılarak Maltepe'deki miting alanına tek başına yürüyecek. Kılıçdaroğlu'nun alana varır varmaz sahneye çıkarak konuşma yapması planlanıyor.

16:15 - Adalet Yürüyüşü'nün 24. gününde Kılıçdaroğlu'nun konaklayacağı alana ulaşıldı. Yürüyüş, Dragos'ta son buldu. buldu.

16:00 Yürüyüşün bugünkü bölümü Kartal'daki Dragos Arkeolojik Kazı Alanı'nda tamamlandı. Bugünkü yürüyüşü sırasında iki kez mola veren Kılıçdaroğlu, Maltepe'de düzenlenecek miting öncesi Dragos'ta kurulan kamp alanında konaklayacak. Kemal Kılıçdaroğlu burada miting öncesi son hazırlıklarını yapacak.

Yürüyüş kortejini Kartal'da, kendilerine yaptıkları makyaj ve kostümlerle heykel kılığına bürünen bir grup karşıladı.

20170708_2_24618651_23854466_web.jpg

15:10 - Yol kenarında bekleyen 'adalet' tişörtlü gençler, Kılıçdaroğlu'nu meşalelerle karşıladı.

15:04 - "Bu sıcakta bu cübbeyi anca Adanalı avukatlar giyebilir" diyen Adana Barosu üyeleri de yürüyüşe destek veriyor.

20170708_2_24618651_23854464_web.jpg

15:05 - Anons otobüsünden yapılan duyuruya göre, Kılıçdaroğlu'na bugün 215 bin kişi eşlik etti. Katılımcıların sayısının gün sonuna kadar 300 bini aşmasının beklendiği kaydedildi.

14:00 - CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, yarın yapılacak "adalet mitingi"ne ilişkin olarak sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Adalet Mitinginin 80 m'lik platformu ve yapılan tüm hazırlıklar, Adaleti haykırmaya gelen milyonlar için hazır" ifadesine yer verdi. 

13:00 Günün ikinci etap yürüyüşüne eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte başlayan Kılıçdaroğlu yaklaşık 3 kilometre daha yürüyüp Kartal'a ulaştı. Kortejin alanına ulaşması ile Kartal'da kırmızı- beyaz balonlar uçuruldu.

Sahil yolunda toplanan vatandaşlar Kılıçdaroğlu'na sevgi gösterilerinde bulundu.

Rahşan Ecevit'ten Adalet yürüyüşüne mesaj

Merhum Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne bir mesaj gönderdi. Rahşan Ecev'in mesajı şöyle:

"Sayın Kılıçdaroğlu ve ona eşlik edenlere, Adalet Yürüyüşü'ne durumum müsait olmadığı için katılamadım. Ancak isterim ki bu anlamlı yürüyüşünüz Pazar gününden sonra da, manen de olsa her zaman ve her konuda devam etsin. Başarılar dileğiyle sevgilerimi sunarım."

12:30 - Kılıçdaroğlu'nun mola alanına yaklaşmasıyla birlikte gökyüzüne Türk bayrağı renklerinde yüzlerce balon bırakıldı.

12:00 Mola alanı girişinde 3-6 yaş arasındaki bir grup çocuk Kılıçdaroğlu'na çiçek vererek "Hoşgeldiniz Kemal Amca" dedi. Bir sonraki mola 15 Temmuz Camii’nin yanında olacak. 3.7 kilometre daha yürüyecek olan kortej burada öğle molası verecek. Uzun mola olarak planlanan öğle molasının ardından son etaba geçilecek. Son etap ise toplam 7.8 kilometre olacak.

11:30 - Yürüyüşün kitleyle birlikteki son gününde Selvi Kılıçdaroğlu da eşine eşlik ediyor. Kılıçdaroğlu'nun oğlu ve gelini de yürüyüş kortejinde.

11:00 - Yürüyüş başladı. 

10:15 - Pendik girişindeki mola yerine varıldı.

İlk etapta 7 kilometre yol katedildi.

Gandhi'nin rekoru kırılıyor

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mahatma Gandhi'nin, Güney Afrika’da Hintleri ezen yasa ve uygulamalara karşı yaptığı Tuz Yürüyüşü'nün rekorunun bugün kırılacağını aktardı. Özel, "412 km yol yüründü. Bu, 387 km'lik Tuz Yürüyüşü'nün mesafesi aşılmıştır. Gandi, 24 gün yürümüştü. Yarın da saat 16.32'de Gandi'nin süre rekorunu da kıracağız" diye konuştu. 

10:15 - Pendik girişindeki mola yerine varıldı. İlk etapta 7 kilometre yol kateden kortej, saat 11:00'de yürüyüşe devam edecek. 

09:51 - Adalet Yürüyüşü korteji, Ankara'dan bu yana takip ettiği D-100 karayolundan ayrılarak sahil yoluna doğru kıvrıldı.

09:30 - Kılıçdaroğlu, "Hak, hukuk, adalet; bu millet sana emanet. İstanbul'a hoş geldin adaletin kılıcı" pankartıyla karşılandı.

09:00 CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, adalet yürüyüşünün son gününde bir gün önce mola verdikleri Tuzla'daki kapm alanında güne küçük bir açıklama yaparak başladı.

Yarınki yürüyüşü tek başına gerçekleştireceğini duyuran Kılıçdaroğlu, “Yürüyüşe başlarken belli çevrelerde endişe vardı ama kararlılığımız vardı. Kendi açımdan söylüyorum rahat yürüdük. 4 mevsimi de yaşadık. Türkiye’nin güzelliğinin bir kez daha farkına vardık. Çok sayıda vatandaşımız ilgi gösterdi. İlgi gösterenlere de protesto edenlere de teşekkür ediyorum.

Güvenlik güçlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Onlar bizim güvenliğimiz için çalıştılar. Halkın polisi halkın jandarması olunca halkla arasında hiç sorun olmuyor.

"YALNIZ YÜRÜYECEĞİM"

Ben Dragos’tan yalnız yürüyeceğim. Beni Dragos’ta beklemeyin, yalnız yürüyeceğim. ‘Genel Başkan’la yürümek istiyorum’ diyenler Maltepe’deki miting alanına gelsinler. Maltepe’deki miting alanında Türk Bayrağı, Atatürk posteri ve adalet bayrağı dışında hiç bir bayrak istemiyoruz. ‘Altı Ok’lu bayrak bile istemiyoruz. Başka bayrak getirenleri provokatör olarak değerlendiriyoruz. Güvenlik güçlerini de uyarıyorum, başka bayrak kabul etmeyiniz. Basından arkadaşlara da yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NDE 23. GÜN NOTLARI

19:00 İstanbul il sınırının geçilmesinin ardından yürüyüşe son iki gün kala Kılıçdaroğlu Tuzla'daki mola yerine ulaştı.
Mola alanında CNNTürk'e canlı yayın konuğu olan CHP Genel Başkanı gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

17:00 Kılıçdaroğlu,sosyal medya hasabından bir mesaj paylaştı. "Bu yürüyüş hak arayan milyonların sesidir." diyen Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı şöyle:

"Bu yürüyüş hak arayan milyonların sesidir. Duvara karşı yürüyor olsak da zalime boyun eğmeyecek, hak yiyenin önünde eğilmeyeceğiz!"

15:20 - Konaklama alanına ulaşıldı.

14:45 - Yol üzerinde bulunan Şişecam'ın çalışanları da yürüyüşe destek için yol kenarına çıktı. İş Bankası çalışanları da Şişecam'ın biraz ilerisinde desteği devam ettirdi.

14:40 - Tokat'tan gelen 90 yaşındaki Furkan Sükan da yürüyüşe katıldı. Sükan, "Özgürlükten yanayım, demokrasiden yanayım, o yüzden buradayım" dedi.

14:30 - Yürüyüşün ilk gününden bu yana Adalet Yürüyüşü'nde bulunan ve 15 Temmuz sonrasında tutuklanan Hava Harp Okulu öğrencisi oğlu için adalet isteyen Veysel Kılıç da Kılıçdaroğlu'yla birlikte yürüyor.

14:27 - Yürüyüş başladı. 5 kilometrelik yürüyüşün ardından 23. gün Tuzla İçmeler'de son bulacak.

12:24 - Kortejdeki otobüsten yapılan anonsta, 2 saatlik molada bol bol sıvı alınması ve gerekli olması durumunda sağlık ekiplerine başvurulması öğütlenirken, "Bu tarihi günde Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğunuz için hepinizle gurur duyuyoruz ve saygıyla selamlıyoruz" dendi.

12:20 - Katılımcılar mola alanına üstleri aranarak alınıyor. Günün son etabı saat 14.15'te başlayacak.

12:13 - İstanbul girişindeki mola alanına ulaştı. 

ARTIK İSTANBUL'DA

11:30 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in fotoğrafının basılı olduğu tişörtler giyen yüzden fazla genç, Kılıçdaroğlu'nun yanında yürüyor. 

11:00 İstanbul il sınırına ulaşıldı. Kılıçdaroğlu il sınırında Mehteran Takımı ile karşılandı.

Sosyal medya kullancıları Twitter ve başka siteler üzerinden #KorkmaADALETGeliyor hashtagi ile adalet yürüyüşünün İstanbul'a gelişine yönelik olarak paylaşım yapıyor. 

adal-001.jpg

10:15 - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yol kenarında Rabia işareti yapan gruplara yönelik olarak, "Sevgili genel başkanımız hangi görüşten olursanız olun, sizleri kucaklıyoruz" anonsları yapıyor.

Yürüyüşün ilk gününden bu yana kortej düzeninden sorumlu olan Ağbaba, çocuklarıyla birlikte yol kenarında bekleyen ailelere de "Kemal Kılıçdaroğlu günaydınlar diliyor. Gözlerinizden öpüyor" diye sesleniyor.

09:20 - Yol üzerinde güvenlik önlemleri artırıldı.

09:00 Kortej Kılıçdaroğlu’nun kısa 23. gün açıklamasının ardından yürüyüşe geçti.

AVRUPA PARLAMENTOSU’NA SESLENDİ

Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün 23.gününde yürüyüş öncesi basın açıklaması yaptı. Açıklamasında Ap’nin kabul ettiği Türkiye raporuna da değindi. Şöyle konuştu:

“Bugün Kocaeli’den ayrılıyoruz. Bütün Kocaelililere yürekten teşekkür ediyoruz. Biz onlar için de bütün Türkiye için de  80 milyon için adalet istiyoruz. Adalet için yollara çıktık. Bu yolculuğumuz sürecek. Bugün İstanbul’a giriyoruz. Son derece mutluyum, huzurluyum. Kimsenin burnu kanamadan uzun bir yolculuğu kat edip İstanbul il sınırlarına girmiş olacağız. Umarım bizi izleyen gazeteci arkadaşlarım da son derece memnun olacaklardır. Çünkü onlar da bizimle birlikte sağolsunlar uzun bir yolculuk yaptılar. Birlikte Pazar günü bu yürüyüşümüzü tamamlamış olacağız; ama adalet arayışımızı değil. Adalet arayışımız devam edecek.  

Bu arada Avrupa Parlamentosu Kati Piri’nin raporunu kabul etti. Türkiye ile müzakerelerin askıya alınması şeklinde bir rapor önerisi kabule dildi. Buradan AP’ye seslenmek isterim. Biz herkes için adalet istiyoruz. Sizden de adalet istiyoruz. Türkiye sadece iktidar partisinden ibaret değil ki… Türkiye’de bakın bir adalet yürüyüşü yapıyoruz. On binler var. Bir referandum yaptık. Yüzde 50’den fazlası demokrasi istiyor bu ülkede. Dolayısıyla AB ile ilişkilerin askıya alınması değil, daha sağlıklı ve tutarlı sürdürülmesi gerekiyor. Bu konuda umarım bizim adalet arayışımıza da destek vererek Türkiye ile olan ilişkilerin devamı yönünde bir karar alırlar.”

BUGÜN GANDİ’NİN REKORU KIRILIYOR

Farklı bağlamda bir yürüyüş olsa da Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü zaman zaman Gandi'nin tuz yürüyüşüyle benzetiliyor. Dünyadaki önemli yürüyüşlerin arasında artık Adalet Yürüyüşü de var. Hatta şimdiye kadar yaklaşık 425 kilometre kat eden ve 590 bin adım atan Kılıçdaroğlu bugün (07.07.2017) Gandi’nin 600 bin adım rekorunu da kırmış olacak. Kılıçdaroğlu 10 bin adım daha attıktan sonra (yaklaşık 8 buçuk kilometre) Tuz Yürüyüşü rekorunu kırarak tarihe geçecek.

‘ADALET YÜRÜYÜŞÜ’ NEDENİYLE İSTANBUL’DA KAPATILACAK YOLLAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından, CHP’nin ‘Adalet Yürüyüşü’ nedeniyle bugünden itibaren Pazar gününe kadar bazı yollar önlemler kapsamında kapatılacak.

İşte bugün kapatılacak yollar şu şekilde.
Cuma günü saat 08.00’dan konaklama yerine kadar;
– D-100 Çayırova TEM bağlantı yolundan Tuzla İçmeler Köprü’ye kadar Kuzey yol ve Kuzey yan yolu (İstanbul istikameti) ve bu yola çıkan tüm bağlantı yolları trafiğe kapatılacak.
– D-100 Pendik Tersane Köprü’den D-100 Çayırova TEM bağlantı yoluna kadar olan Güney yolun tamamı (Kocaeli istikameti) ve Güney yola çıkan bütün bağlantı yolları trafiğe kapatılacak.
– TEM Otoyolu alternatif olarak kullanılacak.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NDE 22. GÜN TAMAMLANDI 

23.00 - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü’nün 22’inci gününde Prof. Dr. Emre Kongar ve ABC-Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın sorularını yanıtladı.

“HAYIR’I BÜYÜTMELİYİZ”

16 Nisan referandum sonucunu gayrimeşru buluyoruz. YSK'nın içindeki çetenin yaptığı bir şey, bir onurlu insanı dışta tutuyorum. Yargıç denmez onlara usulen diyoruz

Yeni bir anayasa, toplumsal uzlaşı için çalışıyoruz sadece biz değil pek çok çevre çalışıyor. Biz güçlü demokratik parlamenter sistemin yeniden inşası için uğraşıyoruz. Bir toplum uzlaşma belgesi olan yeni anayasayla Türkiye'nin barışçı demokrasisini göstermek lazım. Yapabiliriz bunu eğer yan yana gelmeyenler demokrasi konusunda uzlaşmışsa bu büyük bir adımdır. Biz bunu büyütmeliyiz yüzde elliyi aşan ‘hayır'ı büyütmeliyiz.. Öyle büyütmeliyiz ki hangi hile olursa olsun sonucu değiştiremesinler.

17:30 - Kemal Kılıçdaroğlu Twitter hesabından Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: 

"Adalet Yürüyüşü, Türkiye'de yapılmış en onurlu eylemlerden biri olarak tarihe geçecek. Adaleti Türkiye'ye, el ele vererek getireceğiz! Adalet istemek bize sağlanan bir lütuf değil, her vatandaşın doğuştan sahip olduğu anayasal hakkıdır. Adalet gelene dek susmayacağız!"

Kılıçdaroğlu'nun gömleği 21 gündür olduğu gibi yürümekten sırılsıklam oldu. 

16:27 - Konaklama alanına varıldı. Yürüyüşçüler eski Gebze Kışlası'ndaki alana üstleri aranarak alınıyor.

15:55 - İstanbul'a 50 km kaldı..

15:29 - Tersane işçileri de "Adil yaşam herkese, adalet isteyen herkesle" pankartıyla yürüyüşe destek verdi. İşçiler, Kılıçdaroğlu'na mavi baret hediye etti.

15:11 - Adalet Yürüyüşü korteji Gebze'ye ulaştı. Yürüyüşe katılan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül de Gebze tabelası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

15:05 - Yürüyüş yeniden başladı. Bu etapta 6.6 kilometre yürünecek.

14:14 - Eski SHP Genel Başkanı Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönüde yürüyüşe katılacak.

Kortejde bugün, Doğan Medya Grubu'nun "sosyal medyada yazdığı mesajlarla, açıkça kamuoyu gündeminde tartışılan bir konuda taraf olduğu" iddiasıyla işine son verdiği İrfan Değirmenci de yer aldı. 

CANPOLAT'TAN AÇIKLAMA 

Pazar günü Maltepe'de yapılacak miting için  CHP İl Başkanı Cemal Canpolat açıklamalarda bulundu. CHP dışında partilerin de mitinge katılacağını dile getiren Canpolat, "11 bin STK'ya, meslek odası, siyasi parti ve derneklere davetiye gönderdik" dedi.

Canpolat'ın açıklamaları şöyle: "CHP İl Başkanlığı olarak şu ana kadar 11 bin STK'ya, meslek odası, siyasi parti ve derneklere davetiye gönderdik. Pazar günü sendikalar, meslek odaları, farklı dünya görüşlerine sahip adalet isteyen birçok siyasi parti burada olacaklarını teyit etti. 

Saadet Partisi'ne kadar geniş bir yelpazede yalnızca adalet isteyen herkes burada olacak. İstanbul'da 958 mahalleden Maltepe'ye araç kaldıracağız, ulaşımla ilgili bütün tebdirlerimizi almış bulunmaktayız. Yaklaşık 3000 araç mahallelerden kalkacak. Bu alanda en az 1. 5 milyon yurttaşımız olacak, alana giriş 17. 00 itibarıyla başlayacak. Alanda deniz yolu dahil olmak üzere 4 farklı yerlerde arama noktaları olacak."

Cemal Canpolat ayrıca o gün provokasyonu engellemek için her türlü önlemin alındığını söyledi, emniyete bu konuda teşekkür etti. Canpolat şöyle konuştu: Valilik ile her türlü koordinasyon içindeyiz, şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadık."

 

10:25 - Yürüyüşün ilk etabı 7 kilometrenin ardından sona erdi. Kortej mola için Dilovası çıkışında durdu. 

10:00 - Kılıçdaroğlu'na yürüyüşün bir bölümünde yürüme engelli vatandaşlar da eşlik etti.

09:34 - Adalet Yürüyüşü'nün ön kısmı Dilovası'na ulaştı.

09:26 - 22. günde Dilovası'ndan geçecek olan Adalet Yürüyüşü, rampaların fazlalığı ve yolun dikliği nedeniyle sadece 11 kilometre yol alacak.

09:25 - Kılıçdaroğlu, yürüyüş öncesinde Kurtuluş Savaşı şehitlerinden Yahya Kaptan'ın mezarına ziyarette bulundu.

09:20 - Kılıçdaroğlu, kızı, gelini ve oğluyla birlikte yürüyor.

09:15 - Yürüyüşün yirmi ikinci günü başladı. 

GÜNE BASIN AÇIKLAMASIYLA BAŞLADI 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “bazı çevreler, ‘Efendim yürüyorsunuz ama işte biz izin veriyoruz’ ne demek izin veriyoruz? Bu bizim Anayasal hakkımız, insan olarak hakkımız. Adalet istemek ne zamandan beri birilerinin iznine birilerinin lütfuna bağlı oldu. Bunu anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün 22. gün etabına başlamadan basın açıklaması yaptı. CHP Gençlik Kolları’nın Türkmenlere yardım götürdüğünü duyuran Kılıçdaroğlu, “Şu anda Telafer bölgesindeler ve dolayısıyla biz yardımlarımızı bu yürüyüşü, Adalet Yürüyüşü’nü yaparken yine yurtdışındaki Türkmenleri düşünerek onlara da her türlü yardımı yapmayı sürdürüyoruz” dedi.

“EN BARIŞÇIL EYLEMİMİZ BAZI ÇEVRELERDE CİDDİ KAYGILAR YARATIYOR”

Türkiye’nin en barışçıl eylemini yaptıklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“450 kilometreyi kimsenin burnu kanamadan, kimseye kötü söz söylemeden, herkesi kucaklayarak, bizim gibi düşünmeyen insanları alkışlayarak yolumuza devam ediyoruz. Provokasyonlar yapılmak isteniyor, onları alkışlıyoruz. En barışçıl eylemimiz bazı çevrelerde ciddi kaygılar, endişeler yaratıyor. Hiç kimse şunu unutmasın, biz bu yürüyüşü adalet adı altında yapıyoruz. Toplumun 80 milyonu için yapıyoruz biz bu yürüyüşü. Adalet ihtiyacı hepimizin ortak ihtiyacıdır. İnsanlığın ortak değeridir adalet. Yine bazı çevreler, ‘Efendim yürüyorsunuz ama işte biz izin veriyoruz’ ne demek izin veriyoruz? Bu bizim Anayasal hakkımız, insan olarak hakkımız. Adalet istemek ne zamandan beri birilerinin iznine birilerinin lütfuna bağlı oldu. Bunu anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum.”

“BU YÜRÜYÜŞÜ NİÇİN YAPTIK BUNU ANLATACAĞIZ”

9 Temmuz Pazar günü Maltepe’de Türkiye’ye ve dünyaya sesleneceklerini vurgulayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bu yürüyüşü niçin yaptık, hangi gerekçelerle yaptık, ne istiyoruz biz bunu anlatacağız” dedi. Kılıçdaroğlu, açıklamasının ardından Adalet kortejine önderlik ederek yürüyüşün 22. Gün etabını Tavşancıl Mevkiinden başlattı. 

ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE 21. GÜN TAMAMLANDI 

Yapılan MYK Toplantısı sonrası CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan basın mensuplarına açıklamda bulundu.

Bülent Tezcan'ın açıklamaları şöyle:

"Bu kararnamede yine Adil Öksüz’ün o kontrollü darbenin kara kutusu tutuklama istemiyle sevk edilen savcı sürgün edildi. Hani FETÖ ile mücadele? Yine bakıyorsunuz bu kararnamede 16 Nisan’dan önce sosyal medya paylaşımlarında çıkıp hayır diyenler yarın PKK’lı terörist olarak muamele görmeye razı olsun diyor. İktidarın emrinde hareket edenlerin ödüllendirildiği, ama bağımsız olarak görev yapmak isteyenlerin ise cezalandırıldığı bir süreç Biz 16 Nisan’dan önce biz söylemiştik bunu. Değerli arkadaşlar, iktidar demokrasi nöbetlerine başlamış, çok ilginç.

"Biz bu kutlu yürüyüşü başlattığımızda adalet adliyede aranır diyenler, demokrasiyi sokakta aramaya başlamışlar. Bu önemli ve ibret verici bir gelişmedir. Ben merak ediyorum, bu çağrıyı yapanlar acaba Türkiye’de demokrasiyi kimin kaybettirdiğinin farkındalar mı?

"Bu çağrıyı yapanların iktidarını kullanma yetkisi yok mu? Hem ülkeyi yöneteceksiniz, hem devletin bütün imkanları elinizde olacak, ondan sonra sokakta demokrasi arayacaksınız. Buna söyleyecek söz bulamıyoruz. Herhalde olsa olsa adalet yürüyüşünün kutlu rüzgarı bunların ayarını bozdu. Adalet yürüşünün nöbeti tuttu iktidarı. Gerçekten demokrasiyi arıyorlarsa biz her yerde destek vermeye hazırız. Yok ettikleri demokrasi üzerinden bir tek adam rejimi kurmak istiyorlar, oradan demokrasi çıkmaz.

"Tek adam rejiminin yapı taşlarını yeni iç tüzük çalışmalarıyla hayata geçirmeye çalışıyorlar. Basına yansıdığı kadar niyetlerinin ne olduğu konusunda aşağı yukarı fikir sahibiyiz. Biz TBMM’nin yetkilerini ortadan kaldıracak, yok edecek bir iç tüzük çalışmasına destek vermeyiz. Karşı çıkarız. Biz, milletvekilini etkisiz hale getirecek bir iç tüzük çalışmasına karşı çıkarız. Bütün milletvekillerini etkisiz hale getirme girişiminin bir aracı olarak gündeme geliyor. Milletvekilinin hakkı, milleti en etkili şekilde temsil edebilme görevidir.

"İç tüzük girişimlerine sonuna kadar direnecek, mücadele edeceğiz. Ancak öncelikle paketin dedikodu düzeyinde değil, gerçeklik olarak gündeme gelmesini bekliyoruz. Tek adam rejimi girişimlerinin bir parçası gibi görünüyor iç tüzük çalışmaları şu an. Ancak salı günü taslak geldiğinde daha ayrıntılı konuşabiliriz.

"9 Temmuz bir büyük adalet buluşması olacak. Adalet sözcüsü, adalet kılıcı Kılıçdaroğlu. Bu sözleri ben söylemiyorum, bugüne kadar ki 21 günlük yürüyüş boyunca vatandaşlarımızın taktığı isimler bunlar. Demek ki toplumun çok büyük adalet yarası var, kanayan. Ve Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Haziran’daki yürüyüşü ile bunu gündeme getirmiştir. 9 Temmuz kutlu buluşması, hayır buluşmasından daha büyük bir adalet buluşması olacak. Hepinize teşekkür ediyorum. 

Kocaeli'nin Kirazlıyılı mevkisinde verilen molanın ardından CHP, adalet yürüyüşü güzergahında ikinci kez MYK için toplandı. 

SALDIRI İDDİASI 

Hürriyet Gazetesi'nden Murat Yetkin'e konuşan Kılıçdaroğlu yürüyüşün sonlarında "Ülkücü görünümlü" bir grup tarafından provokasyon hazırlığı olduğunu söyledi. İddiayı köşesine taşıyan Yetkin, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini paylaştı:

"Ülkücüler içinden hükümete yakın bir grup bu amaçla kullanılacak. İstanbul’a yaklaşılan bir noktada üzerimize saldırtacaklar. Polisin bu saldırıyı önleyeceğini bekleriz. Görünüşte saldırıyı hükümet yaptırmamış, bizim Adalet Yürüyüşünden tahrik olmuş bir grup yapmış olacak. Bu da hükümetin eline yürüyüşümüzü İstanbul’a ulaşmadan “toplum kutuplaştı, kamu düzeni tehdit altında” diyerek Olağanüstü Hal gerekçesiyle yasaklama bahanesi verecek.”

"TOPLUM CESARETİNİ AÇIKÇA ORTAYA KOYDU" 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Yeniçağ'dan Fatih Erboz'a konuştu. Aksünger,  Adalet Yürüyüşü’nde ufak tefek provokasyonlara rağmen İstanbul’da gerçekleşecek mitinge kadar büyük bir sorunun çıkacağını düşünmediklerini söyledi. Aksünger, “Bu yürüyüş sadece CHP örgütlerinin yürüyüşü değil. Yaşayarak bunu görüyoruz. Eğer bir günde 50 bin insan kendiliğinden yürüyüşe geliyorsa o zaman toplumda bir rahatsızlık var ki, buna parti gözetmeksizin destek veriyor demektir. Biz topluma cesaret bulaştırdık. Cesaret bulaşıcıdır.Toplum haksızlığa karşı adalet arayış cesaretini açıkça ortaya koydu” dedi. CHP’li Aksünger, Türk toplumunun ortak yaşama anlayışı için adalet duygusu etrafında toplanmasının bir dışa vurumunun yürüyüşte ortaya çıktığını belirterek şunları söyledi: “Toplum ortak bir değer etrafında bir araya geldi. Bu bizim yürüyüşümüz değil. Toplumun yürüyüşü. Sadece CHP örgütlerinin organizasyonunun sonucu böyle büyük bir yürüyüş gerçekleşiyor demek, toplumun beklentilerine haksızlık anlamına gelecektir” dedi.

10:46 - Mola alanına varıldı. İlk etapta 8.3 kilometre yol kateden kortej, yoluna saat 16:00'da devam edecek. 

10:15 -Yürüyüş güzergahındaki bağlantı yollarının kamyon çekilerek kapatıldığı görüldü.

10:00 - Rock müzik grubu Redd de yürüyüşe destek vererek Kılıçdaroğlu'yla birlikte yürüdü.

09:42 - Kortej güvenliği için alanda bulunan polislere yenileri eklenirken, havadan da helikopterle takip yapılıyor.

09:35 - İstanbul'a yaklaşılmasıyla birlikte güvenlik önlemleri de artırıldı.

İHBAR ÜZERİNE D-100 KARAYOLU ULAŞIMA KAPATILDI

Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü, D-100 Karayolu’nda sağ şeritten 20 günder devam ederken, bugün 21’inci gününde ise bir ihbar üzerine D-100 karayolunun yürüyüş güzergahı olan İstanbul yönü tamamen kapatıldı. İstanbul yönüne gidenler TEM yolu ve ara yolları kullandı. Bir kamyonun Adalet Yürüyüşü’ne katılanların arasına gireceği yönündeki ihbar üzerine, olağanüstü güvenlik önlemleri alınırken, D-10 karayoluna girişi sağlayan yan yollar da araçlarla kapatıldı. Yürüyüş sırasında çevrede bulunan binalara çıkan özel harekat polisleri dürbünlerle çevreyi izledi.

09:32 - D-100'ün İstanbul istikameti yürüyüş için kapatıldı.

09:00 - Kortej, yürüyüşüne başladı. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü'nün 21. gününe başlamadan önce basın açıklaması yaptı.

Başbağlar'da yaşanan terör saldırısını hatırlatan CHP Genel Başkanı, "Umarız Türkiye bir daha böyle felaketlerle karşı karşıya kalmaz" dedi. 

Kararnameyle 780 hakim ve savcının görev yerinin değiştirilmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Yeni göreve başladılar beş altı günlük görev süresi içerisinde bir kararnameyle 780 hakim ve savcının yerini değiştirdiler. Niçin hangi otoriteyle, hangi gerekçeyle; Siyasi otoritenin beklentilerine uygun yeni hakimler görevlere başlasınlar diye. Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye'nin başı beladan kurtulmaz. Adaleti siyasetin eline verirseniz Türkiye'de demokrasi olmaz" ifadelerini kullandı. 

İşte CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

"5 Temmuz 1993 yılında bizim cumhuriyet tarihimizin en büyük sivil katliamlarından biri oldu. Bağbağlar'da 33 vatandaşımız terör örgütü mensupları tarafından katledildi. Sabah muhtarı aradım her yıl milletvekili arkadaşlarımız giderdi bu yıl il başkanı arkadaşlarımız gidecek. Umarız Türkiye bir daha böyle felaketlerle karşı karşıya kalmaz. 

Bu yürüyüşü biz "Adalet Yürüyüşü" olarak andık. Adaletin ne kadar önemli olduğunu bütün vatandaşlarımıza anlatmak istedik. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu seçildi. Yeni göreve başladılar beş altı günlük görev süresi içerisinde bir kararnameyle 780 hakim ve savcının yerini değiştirdiler. Niçin hangi otoriteyle, hangi gerekçeyle; Siyasi otoritenin beklentilerine uygun yeni hakimler görevlere başlasınlar diye. Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye'nin başı beladan kurtulmaz. Adaleti siyasetin eline verirseniz Türkiye'de demokrasi olmaz. Adaleti siyasetin emrine verirseniz insan hakları ihlalleri olur. Bütün bunları herkesin bilmesi lazım, özellikle ülkeyi yönetenlerin bilmesi lazım. Kendi adalet anlayışlarını topluma dayatmak değil evrensel adalet anlayışını hepimizin birlikte kabul etmesi lazım. 

Hakan Balamir sinema dünyamızın en önemli sanatçılarından birisiydi, hayatını kaybetti. Yakınlarına, sanat dünyasına başsağlığı diliyoruz.

Zaman zaman soruyorlar zayıfladın mı diye, kemerde bir ilik kazandım onu söyleyeyim ama öyle beş kilo vermedim."

ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE 20. GÜN TAMAMLANDI 

20:02 - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal paylaşım sitesi Twıtter adresinden yaptığı açıklamada, “Adalet isteyen kim olursa olsun, biz onun sesi olacağız. Adalet bekleyerek gelmez, cesur adımlarla Türkiye’ye adaleti birlikte getireceğiz. Tarih hukuku katledenleri değil, adalet için cesaret gösteren ve hakkını arayan on binleri yazacaktır. Tüm Türkiye için adalet istiyoruz” dedi.

16:25 - Yol kenarında toplanan bir grup Rabia işaretleri yaparak yürüyüşü protesto etti. 

Kortej alt geçide girerken üst tarafta hem destek veren hem de
protesto eden vatandaşlar yan yana toplandı. Grubun bir kısmı Rabia işareti yaparken, diğerleri ise 'ADALET' yazılı dövizler taşıdı.

16:00 - Yürüyüşün 3. etabı başladı. Yağmur dindi; havanın sernliği yürüyüşü bri nebze kolaylaştırıyor. 

12:58 - "Adalet yürüyüşü"nde 20'inci günün öğle molası Derince merkezinde verildi. Yürüyüşün ikinci etabında 5 kilometre yol alındı.

12:30 - Kılıçdaroğlu'nun yanında 95 yaşındaki en yaşlı adalet yürüyüşçüsü var. Birlikte yürüyorlar. 

12:32 - Yol kenarından yürüyüşe yönelik destek devam ediyor.

12:17 - Kortej, İzmit merkezinde ilerliyor.

11:40 - Yürüyüşe yeniden başlandı.

10:50 - Mola alanı girişinde "Rabia" işareti yapan bir grup "Recep Tayyip Erdoğan" sloganı attı. Adalet yürüyüşçüleri ise yağmur altında 'Hak, hukuk, adalet' sloganları atarak alana girdi.

10:45 - Yürüyüşe SEKA Kültür Alanı'nda mola verildi. 

10:10 - Korteje, eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan da katıldı. 

09:50 - Kılıçdaroğlu'nun yoluna güzergâh üzerindeki üst geçitten karanfil atıldı.

 

09:42 - İzmit'e girilmesiyle birlikte korteje polis helikopteri de eşlik etmeye başladı.

09:30 - Yağmurlu havaya rağmen yürüyüşe binlerce kişi katıldı.

09:28 - Yürüyüş başladı. 

Kılıçdaoğlu yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada "Meşruiyetini yitirmiş referandum sonuçları için AİHM'e gideceğiz" açıklamasında bulundu. CHP Genel Başkanı AİHM'e gönderilecek dilekçeyi canlı yayında imzaladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları;

"Dün çok sıcaktı, bugün daha iyi bir atmosferde yürüyüşümüzü gerçekleştirmiş olacağız. İzmit'in efsane belediye başkanı Leyla Atakan'ı ziyaret ettik, mezarlarında dua okuduk. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Adalet Yürüyüşümüzü yapıyoruz, bu artık toplumun her kesimi tarafından hissediliyor. 20 Temmuz'dan sonra Türkiye süratle bir parti devletine dönüştü. Diyanet'ten MİT'e kadar, BDDK'dan, bakanlıklara kadar her şey bir siyasal partinin şubesine dönüştü. Bu yürüyüşün bir anlamı da, biz kendi ülkemizde düşüncelerimizi ifade edebileceğimiz bir duruma gelmiş olması. Siyasi iktidarın bu yüzden bizim yürüyüşümüze kulak kabartması, dikkatle izlemesi en temel arzularımdan birisidir. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum."

CHP, REFERANDUM SONUÇLARI İÇİN AİHM'E GİDİYOR 

"Mühürsüz seçimle ilgili, referandumda malesef, YSK'nın aldığı karar nedeniyle referandum gayri meşru hale geldi, dilekçemizi hazırladık, AİHM'e başvuruyoruz."

09:20 Geceyi İzmit’in Yahyakaptan Mahallesi’nde bir AVM’nin yanında kurulan kamp alanında geçiren Kılıçdaroğlu önderliğindeki kortej birazdan İstanbul’a doğru yürüyüşe geçecek.

ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE 19. GÜN NOTLARI

20:00 – Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüşün bugünkü son etabını tamamladı.

17.7 kilometrelik yürüyen CHP lideri, geceyi Kocaeli Büyükşehir Belesiyesi Süleyman Demirel Kültür ve Sanat Merkezi’nin önünde geçirecek. Kent merkezine dev Türk bayrağıyle girilirken, Kılıçdaroğlu yarın sabah erken saatlerde yürüyüşe devam edecek. Yarınki yürüyüşün yağmur altına gerçekleşmesi beklenirken İstanbul’a son 80 kilometre kaldı.

18:30 – Adalet Yürüyüşü’nde İzmit’e ulaşılırken, üst geçidin üzerinde bulunanlar “Hayır’ın başkenti İzmit’e hoşgeldiniz. Adaletin elçisi” yazılı pankart açarak çiçekler attı. Yürüyüşe Balyoz davasında yargılanan emekli Koramiral Can Erenoğlu da elindeki Türk Bayrağı ile birlikte katılırken, bir süre Kılıçdaroğlu’nun yanında yürüdü.

Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüş sırasında dev Türk Bayrağı’nın taşınmasına yardımcı oldu. Bu akşam mola verilecek Yahya Kaptan Mahallesi’ne girildiğinde ise Kılıçdaroğlu’nun üzerine güller atıldı.

17:40 – Yürüyüşte daha önce açılan 1100 metrelik Türk Bayrağı yeniden  açılıyor.

16:45 - Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından mesajlarını iletti. Kılıçdaroğlu şunları yazdı: 

"Biz, mazlumların sesi olmak, zulmün karşısında durmak için çıktık bu yola. Adalet bir kişi için değil, herkes için olana kadar durmayacağız.Bütün Türkiye bilsin ki, şimdiye dek bu topraklarda zulme uğramış her kim varsa, sizden bizden diye ayırt etmeden, hepsi için yürüyorum! Zulüm ile abad olunmaz. Zalimin karşısında diz çökmeyecek, haksızlıklar karşısında susmayacağız. Tek isteğimiz huzurlu bir Türkiye'dir!"

16:10 - Hava sıcaklığı dolayısıyla kortejin hareket saati 17.30'a ertelendi.

PM TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMA 

CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı da tarihinde ilk kez  çadırda gerçekleştirildi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, 9 Temmuz'da İstanbul'un Maltepe ilçesinde yapılacak "büyük miting" ile ilgili "Tek bir pankartımız var, adalet. Maltepe'de de sadece adalet pankartımız olacak. Maltepe'ye adalet isteyen herkes davetlidir. Türk bayrağı dışında bayrak olmayacak, adalet dışında pankart olmayacak, hak, hukuk, adalet dışında slogan olmayacak" dedi.

Tezcan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız'ın sağlık durumlarına ilişkin şunları kaydetti: 

"Son haftaya girdik. Problem yaşayan arkadaşlarımız oldu. Tekin Bingöl ve Hüseyin Yıldız'ın da sağlık durumları iyi. Tüm sorunlara rağmen yürüyüşümüz devam edecek."

ZIRHLI ARAÇLARLA GÜVENLİK ÖNLEMİ 

Kılıçdaroğlu İstanbul'a yaklaştıkça güvenlik önlemlerindeki artış da dikkat çekiyor.Yürüyüşte zırhlı araçlar güvenlik önlemi almaya başladı.

12:15 - 12.15 CHP'nin ilk kez çadırda topladığı Parti Meclisi toplantısı, gazetecilerin görüntü almasının ardından başladı. Meclis toplantısı sonrasında, saat 15.00'te basın açıklaması yapılacak.

10:58 - Yürüyüş, Kartepe Uzunçiftlik mevkiinde öğle arası için durdu.

10:39 - 17 Ağustos 1999 depreminden en çok etkilenen bölgelerden geçen yürüyüşe adalet talebiyle depremzedeler de katıldı.

10:26 -  'İstanbul: 100 kilometre' tabelası görüldü. Yürüyüşçüler tabelanın altında hatıra fotoğrafı çektirdi. 

10:06 - Yürüyüş başladı. İkinci etapta 4 kilometre yol alınacak.

09:23 - Yürüyüş İbrikdere mevkiinde günün ilk molasını verdi. Kısa bir dinlenmenin ardından yeniden yola çıkılacak.

08:53 - Uzuntarla girişinde Kılıçdaroğlu'nu bekleyen vatandaşlar, yürüyüşçülere erik ikram etti.

08:22 - Kılıçdaroğlu, şehir dışından gelerek yol kenarında dizilen vatandaşların alkışlarıyla yürüyüşünü sürdürüyor. 

08:17 - Hürriyet yazarı Ayşe Arman, korteje bugün katılan isimlerden.. 

08:15- Kılıçdaroğlu’nun kısa açıklamasının ardından kortej yürüyüşe geçti.

08:00- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19. gün konuşmasında yine provokasyon uyarısı yaptı.
Sözlerinin başında Güneydoğu’da hain terör örgütü PKK’nın düzenlediği silahlı saldırılar sonucu yaşamını yitiren AKP’li yerel yöneticileri anarak ve onlara rahmet dileyerek başlayan Kılıçdaroğlu ‘Bazı duyumlar geliyor. ‘Provokasyon olacak’ diye. Lütfen provokasyonlara gelmeyin sadece alkışlayın’ dedi. Kılıçdaroğlu 19. gün başlangıcında şunları kaydetti “AKP’li iki yöneticinin ailelerine bağsağlığı onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Biz nereden gelirse gelsin zulmün karşısındayız. Mazlumun yanında olmak, haksıza karşı durmak bizim temel görevimizdir. Haksızlıkların artık çuvala sığmayacak boyuta ulaşmasıdır. Suçlayan, yargılayan, mahkum eden kişi aynı kişi. Ve buna adalet deniliyor. Bu adalet değildir. Böyle adalet olmaz. Özellikle İstanbul’a yaklaşırken bazı provokasyon duyumları geliyor. ‘Provokasyon olacak’ diye. Zaten söylüyoruz. Otobüslerden duyuruyoruz. Bir provokasyonla karşılaştığınızda lütfen ama lütfen sadece alkışlayınız. Biz bir ideal için bir dava için yürüyoruz. Dolayısıyla bize taş da atılsa biz onu gül olarak kabul edelim. Küfür edilse güzel bir söz olarak kabul edelim. Çocuklarımız için geleceğimiz için adalet için yürüyoruz”

ADALET YÜRYÜŞÜNDE 18. GÜN TAMAMLANDI 

19.30 Kortej, toplamda 17 kilometrelik yürüyüşün ardından, Sapanca Gölü kenarı, Çobanlar mevkiindeki konaklama alanına vardı.

19.20  Adalet Yürüyüşü'nde 'İstanbul: 110 kilometre' tabelası görüldü.

19.10 Yürüyüş yeniden başladı.

19.06  Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından “Adaleti zayıflamış bir ülke asla güçlü olamaz. Bütün mücadelemiz, ülkemizde adaleti daim kılarak, gerçek demokrasiyi tesis etmek içindir!” mesajını paylaştı.

18.45 CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, yürüyüş sırasında takılarak düştü ve fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

18.35 Mola alanında serinletmek amacıyla yürüyüşçülerin üzerine su buharı püskürtüldü.

18.15 Yürüyüşe Kartepe girişinde mola verildi. Bu etapta 6.5 km yüründü.

18.00 Adalet yürüyüşçüleri Kocaeli il sınırını geçti.

17.50 Kılıçdaroğlu, yolun bir kısmını görme engelli iki vatandaşla birlikte yürüdü.

17:00 Sabah saatlerinde verilen uzun aranın ardından yürüyüş tekrar başladı. Katılımın giderek arttığı yürüyüşte bir mola daha verilecek. Gün sonunda Sapanca gölünü geçilmesi hedefleniyor.

Sıcaklıklar nedeniyle bugün erken saatte başlayan yürüyüş akşam üstü 16:00’ye kadar ara verdi. Sıcak havanın yorduğu kortejde neşeli dakikalar da oldukça sık yaşanıyor. Bunlardan biri de CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker’in hazırladığı HOMA oldu. Aslen tıp doktoru olan Göker’in hazırladığı ‘Hümanist Olaylara Müdahale Aracı’ sıcaktan bunalan yürüyüşçülere su sıkarak serinlemelerini sağlıyor.

homa.jpg

09:00 Güne erken başlayan kafile Kocaeli sınırını geçti. 7.3 kilomtre yürüyen kortej mola yerine vardı. Sıcaklığın bastırması ile ilk mola verildi. Molanın uzun tutulacağı bildirildi.

17:00’da yürüyüşe devam edilecek. 17:00’de başlayacak parkurun yaklaşık 8 kilometre sürmesi planlanıyor.

07:00 Sıcaklığın etkisi ile yürüyüş erken saatlerde başladı. Sabah erken saatlerde basına seslenen Kılıçdaroğlu kamp alanından yürüyüşe başladı.

Kamp çıkışı Kılıçdaroğlu çiçeklerle uğurlandı.

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada silahlı saldırıya uğrayan AKP'li yöneticilerin ailelerine ve AKP'lilere baş sağlığı diledi. Adalet hepimiz için gerekli diyen CHP Genel Başkanı "teröre karşıyız" dedi.

Madımak ile ilgili de mesaj veren Kılıçdaroğlu, “Madımak’ta hayatını kaybedenler hâlâ adalet arıyorlar. Bu nedenle bizim yaptığımız Adalet Yürüyüşü anlamlı. Hiç kimse inancı, kültürü ve siyasi görüşü nedeniyle suçlanmamalı. Herkes düşüncelerini özgürce söyleyebilmeli” dedi.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NDE 17. GÜNÜ DETAYLARI

17:45 Sakarya nehri'nin üzerinden geçen kortej merkeze doğru gidiyor.

17:30 - Adalet Partisi de yürüyüşe katıldı

17:00 17. günün son etabı verilen uzun molanın ardından başladı. Sıcağa rağmen katılım yoğun ve uzun kortej Kılıçdaroğlu'nun arkasında..

"DAĞLAR DUYDU, ONLAR DUYMUYOR" 

Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medyadan da takipçilerine seslendi. "Vazgeçmeyeceğiz" mesajı verdi. Kılıçdaroğlu şöyle dedi: 

"Sesimizi dağlar, ovalar, altında yürüdüğümüz gökler duydu; adaleti yok edenler duymak istemiyor. Ülkemize adalet gelene dek vazgeçmeyeceğiz!"

ENERJİNİN SIRRI PORTAKAL SUYU 

Kılıçdaroğlu Ankara’dan yola çıktığından bu güne kadar yolda sürekli sıvı almaya dikkat ediyor. Suyun yanısıra vücut direncini artırmak için sıkma portakal suyu da tüketiyor. Kılıçdaroğlu,  C vitamini deposu portakal suyunu günde bir kez mutlaka alıyor. 

 

15:45 - Yürüyüşçülere mola alanında yine Beşiktaş bandosu eşlik ediyor. 

14:00 - Yüksek hava sıcaklığı, yürüyüşçüleri zorlamaya devam ediyor.Katılımcılar sıcak havanın zorluğunu sosyal medyadan paylaştı. 

10:00 - 17 baroya üye 300 avukat ve 78'liler Derneği de korteje katıldı. Aşırı sıcaktan yürüyüşe ara verildi, 17:00'de başlanacak.

09:10 - İlk mola yerine varıldı. Yürüyüşün ikinci etabı molanın ardından saat 09:30'da başladı.. 

kortej-..jpg

09:00 - 1011 metre uzunluğunda Türk Bayrağı açıldı. 

08:45 - Şehir dışından gelen gruplar, yol kenarların bekleyerek Kılıçdaroğlu'nu selamlamalarının ardından korteje katılıyor.

08:37 - 17'nci gününde yürüyüşe Antikapitalist Müslümanlar da katıldı. Adalet arayışına destek verdiklerini belirten grup üyeleri, "Allah demek adalet demek, adalet demek Allah demek" ifadelerini kullandı.

08:31 - İstanbul'a son 140 kilometre kaldı. 

08:15 - Yürüyüşün on yedinci etabı başladı. 

Kortej, geceyi Sakarya şehir merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunan Akyazı Ormanköy mevkinde kurulan kamp alanında geçirdi. 

Yürüyüş öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Bugün aynı zamanda çevre günü, doğa günü. Allah'ın yarattığı kainatın kendi içinde bir dengesi ve bir adaleti vardır." diye konuştu.

Bu adaletin insanoğlu tarafından bozulduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, adalet duygusunun 7'den 70'e herkes tarafından kabul edilmesini istediklerini vurguladı. Kılıçdaroğlu, "Adalet duygusunu yüceltelim. Adaletli davranalım. Hiçbir ayrım yapmaksızın, kimlik ayrımı yapmaksızın, inanç ayrımı yapmaksızın, yaşam tarzı ayrımı yapmaksızın, hep birlikte kardeşçe huzur içinde yaşayalım. Bunun en temel yolu, adalettir, adalettir, adalettir" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, Alanya'da orman yangını meydana geldiğini anımsatarak, yangının kısa süre içerisinde kontrol altına alınması temennisinde bulundu. Herkesin ormana saygı duyması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, ormanların olmadığı bir ülkede rahat nefes alınamayacağını kaydetti.

"KORTEJİN İSTANBUL'A GİRİŞİNE İZİN VERİLMEZSE..."

Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü' kortejinin İstanbul'a girişine izin verilmemesi durumunda tavrınız ne olur?" sorusuna ise "İstanbul'a girişimizin engellenmesi gibi bir çılgınlığın yapılacağını düşünmüyorum. Çünkü biz kimseye zarar vermek istemiyoruz. Biz sadece ve sadece adalet istiyoruz" yanıtını verdi.

Adalet için yürüdüklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, kendisini yalnız bırakmayan herkese yürekten teşekkür ettiğini belirtti.  Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamalarının ardından beraberindekilerle yürüyüşüne başladı.

ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE 16. GÜN NOTLARI

20170630_2_24494477_23635569_web.jpg

Kılıçdaroğlu ve bareberindeki kalabalık bugün 20 kilometre yürüdü. 34 derece hava sıcaklığı altında yapılan yürüyüşte 20 kilometre katedildi. 

Kılıçdaroğlu geceyi Sakarya şehir merkezine 8 kilometre uzaklıktas olan Akyazı Ormanköy mevkiinde kurulan kamp alanında geçirecek.

18:30 Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından "Adalet Yürüyüşü CHP'nin yürüyüşü değil Türkiye'nin yürüyüşüdür" mesajı paylaştı. Kılıçdaroğlu'nun Twitter'den yaptığı paylaşımlar şöyle:

"Adalet Yürüyüşü CHP'nin yürüyüşü değil, günden güne Türkiye'yi esir alan bu adaletsiz düzene dur demek isteyen herkesin yürüyüşüdür!

Adaletsizlikler bitene kadar mücadelemiz sürecek. Tarih, bizi yolumuzdan döndürmek isteyenleri değil, bizimle birlikte yürüyenleri yazacak."

17:20 Ahmet Ümit ve Selda Bağcan da yürüyüşe katıldı

ahmet-umit.jpg

17:10 Sakarya Barosu Başkanı'nın ev sahipliğinde çok sayıda baro başkanı da yürüyüşe katıldı.

17:00 - Verilen uzun molanın ardından yürüyüş yeniden başladı

Kılıçdaroğlu’nun ayağındaki değişikliklere değinen doktoru, “Kılıçdaroğlu’nun ayakları iyi durumda. İlk günlerde küçük bir su toplama oldu, onu çözdük. Tırnak düşmesi söz konusu değil. Tırnağı uzun tutarsanız uzun yürüyüşte düşme olur ama ona da dikkat ediyoruz. Elbette tırnakta morarmalar var. Bu çok normal, ağrılar da oluyor ama ağrı kesici ile engelliyoruz” dedi.

Oda TV’den Makbule Cengiz’eaçıklamalar yapan İslam, Kılıçdaroğlu’nun sıcak havada asfaltta yürümesinin sadece bir ‘inanç ve mücadele temeli ile mümkün olabileceğini’ söyledi. İslam, “Kılıçdaroğlu erken yaşta keşfedilse ciddi bir maraton koşucusu olabilirmiş. Dokuları çok dirençli” dedi.

‘TIRNAĞINDA MORARMA VAR’

İslam, “Ayak normalde böyle bir yürüyüşe dayanmaz. Ancak dokuları kendini kolay tamir ediyor. Zararlı bir alışkanlığının olmaması ve kendine iyi bakması bunda etken. Fizik yapısının fazla kemikli olmaması da önemli. Ciddi bir maraton yarışçısı çıkabilirmiş” açıklamasında bulundu.

15:08 - Ankara'dan bu yana Adalet Yürüyüşü'nde bulunan CHP milletvekilleri Özgür Özel ve İlhan Cihaner'e bugün eşleri eşlik etti

12:22 - CHP Parti Meclisi'nin (PM) pazartesi günü toplanacağı bildirildi.  Toplantının yürüyüş güzergâhı üzerinde yapılacağını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Bu toplantıda genel politikalar ve yürüyüşü konuşuruz" dedi. Toplantıya ilişkin olarak çağrı yazısı vekillere gönderildi.

12:00 - Sıcaklığın artmasıyla birlikte sağlık durumu iyi olmayanların otobüslere binmeleri ya da evlerine dönmeleri yönünde yapılan çağrıların sıklığı da arttı.Tüm uyarılara rağmen mola alanında da fenalaşanlar oldu. Sıcaktan etkilenenlerin yardımına 112 çalışanları koştu

11:20 - İkinci etabın mola yerine ulaşıldı. Kortej yürüyüşüne saat 17:00'de yeniden başlayacak. 

10:45 - CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız hastaneye kaldırıldı. Yıldız'ın kalp krizi geçirdiği ifade edildi. Sakarya Devlet Hastanesi'nde anjiyo olan Yıldız, Ankara'ya sevk edildi. 

10:30 - Yürüyüş yeniden başladı. Bu etapta 3 kilometre yol alınacak.

Kılıçdaroğlu, yürüyüş öncesi Diyarbakır'da Emniyet Müdürü iken, 24 Ocak 2001 tarihinde uğradığı silahlı saldırıda şehit olan Gaffar Okkan'ın mezarını ziyaret etti. Okkan'ın mezarına çiçek bırakan ve dua eden Kılıçdaroğlu, daha sonra yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

20170630_2_24483089_23615753_web.jpg

"Gaffar Okkan, Diyarbakır'da terörün en yoğun olduğu dönemde görev yapan bir emniyet müdürüydü. Onun kararlılığı ve tutumu sadece Diyarbakır'da değil, Türkiye'nin her köşesinde takdir toplamıştır. Terörle mücadelede halkın desteğine rağmen halkla terörü ayırma noktasında Gaffar Okkan'ın kararlılığı gerçekten dikkat çekicidir. Öldürüldüğünde bütün Diyarbakır yas tuttu. Çocuklarının adlarını Gaffar koydular. Kendisini rahmetle anıyoruz. Şükranla anıyoruz. Gaffar Okkan'ın unutmayacağız. Terörden çok çektik, acı çektik. Analar ağlamasın diye söylemlerde bulunduk. Şiirler okuduk, ağıtlar yaktık. Terör hala can yakıyor. Özellikle terörle mücadele konusunda emin olun son derece samimiyiz ve her ortamda dile getirdim. Biz size her türlü desteği vermeye hazırız bu konuda dedik. Kendi topraklarımızda adalet ve huzur istiyoruz dedik."

20170630_2_24483089_23615755_web.jpg

09:58 - Akova Büyükdere Mahallesi'nde günün ilk molası verildi. İlk etapta 7 kilometre yüründü.

20170629_2_24477825_23606799_web.jpg

09:45 - Yürüyüşe torunuyla birlikte katılan bir Hendekli, "Yataktan çıktığım gibi geldim. Çok istiyordum katılmayı, kalbim yürüyenlerle birlikte" dedi.

20170629_2_24477825_23606790_web-(1).jpg

09:30 - Hendek merkezden geçerken Rabia işareti yapanlarla yürüyüşe destek verenler bir arada kortejin geçişini izledi.

09:15 - MHP'li vatandaşlar da Adalet Yürüyüşü'ne yer yer kenardan yer yer de korteje katılarak destek vermeye devam ediyor.

20170629_2_24477825_23606789_web.jpg

09:00 - Yol üzerinde bir fabrikanın çalışanları, yürüyüşçülere ince belli bardaklarda çay ikram etti.

08:45 - Yürüyüş başladı.  Korteje bugün, KESK Başkanı Lami Özgen ile sanatçılar Selda Bağcan ve Haydar Ergülen'in de katılması bekleniyorKorteje yarın (1 Temmuz 2017) Beşiktaşlılar, 3 Temmuz'da Fenerbahçeliler, 4 Temmuz'da da Galatasaraylılar katılacak.

ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE 15. GÜN 

17:40 Kemal Kılıçdaroğlu resmi Twitter hesabından şu ifadeleri paylaştı: 

"Adımlarım tek bir mağdurun bile sesi olabilmişse, gözü yaşlı bir ananın ya da gencin içindeki umudu büyütebilmişse, ne mutlu bana!"

16:20 - Yürüyüş destekçileri yol kenarına çiçeklerle 'adalet' yazdı.

16:10 - Yürüyüş, gazeteciler Orhan Bursalı ve Deniz Zeyrek'in de katılımıyla yeniden başladı. 

14:50 - Havanın sıcak olması nedeniyle yürüyüşün başlama saati 16.00'ya ertelendi.

14:25 - Jandarmanın 'drone'una yansıyan görüntülere göre, yürüyüşe dün yaklaşık 16 bin kişi katıldı. 

1-868.jpg

12:25 - Kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilen ve yürüyüşün başından bu yana kortejde yer alan ortopedi uzmanı Prof. Dr. Cihangir İslam, kendisine yöneltilen eleştirilerle ilgili olarak "AK Parti veya Recep Tayyip Erdoğan'ı bir kez dahi eleştirmemişlerin 'adalet yürüyüşü' veya şahsıma getirdiği eleştirileri dikkate almıyorum" dedi. 

12:00 - Adalet Yürüyüşü'nün öğle molası için durulan alana 'adalet çeşmesi' kuruldu.

2-723.jpg

11:30 - Yürüyüşe kendi yaptığı şapkasıyla katılan bir vatandaş, "AKP adaletin terazisini bozdu, düzeltmek için yürüyoruz" dedi.

11:00 - Aydın'ın Kuşadası ilçesinden gelen efeler, mola esnasında yürüyüşçülere kısa bir gösteri yaptı.

10:34 - Mola yerine varıldı. Kortej, yürüyüşüne 15:00'de yeniden başlayacak. 

10:15 - Aydın'ın Kuşadası ilçesinden gelen efeler, korteje katıldı.

10:00 - Kortej, yürüyüşüne yeniden başladı.
Bu etapta yaklaşık 5.5 kilometre yürünmesi bekleniyor. 

09:15 - İlk mola yerine varıldı. Yürüyüşün bu etabında kortej, yaklaşık 3.5 kilometre yol katetti. 

Yürüyüş öncesi açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, kortejin bugün (29 Haziran 2017) Düzce'den ayrılacağını belirterek "Bize sempatiyle bakan, bize el sallayan hatta arada bir rabia işareti yapıp bizi protesto eden ya da rabia işareti yaparak bizi protesto ettiğini düşünen bütün Düzceli kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum" dedi.  "Onlar bizi protesto ederken veya kötü sözler söylerken biz sadece ellerimizi yukarıya kaldırdık ve onları alkışladık" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerinin devamında şunları kaydetti

"Alkışladığımız için de çok memnunuz, Düzceli kardeşlerime teşekkür ediyoruz. Olumsuz bir olay oldu o nedenle çok sayıda Düzceli geldiler özür dilediler. Biz o olayla Düzcelileri asla bir tutmadık.

20170629_2_24464264_23584788_web.jpg

"Bugün çok sıcak olacağı söyleniyor o nedenle biraz daha dikkatli olacağız. Şundan herkes emin olsun ister çok sıcak ister çok soğuk biz kararlıyız ve İstanbul'a adalet için yürüyeceğiz. Adalet hepimiz için geçerli herkes için geçerli. Sadece Türkiye'de geçerli değil tüm dünya için geçerli kavramdır. Biz bu kavram için, adalet için, toplumun vicdanı için yürüyoruz. Bu yürüyüşümüze gerçekten toplumun çok değişik kesimlerinden sempatiyle bakanlar var. Özellikle Anayasa referandumu sırasında evet oyu kullanan pek çok vatandaşımızda gerek şifahi olarak gerek mesaj olarak gerek telefonlarla bize sempatiyle baktıklarını bu yürüyüşe destek verdiklerini ifade ediyorlar. Onlara yürekten teşekkür ediyoruz."


Kılıçdaroğlu'na yürüyüşte bugün, sanatçı Bedri Baykam, oyuncu Orhan Alkaya, Bando Sol ve İzmir Barosu'na bağlı avukatlar eşlik ediyor.

08:20 - Şehir dışından gelen çok sayıda vatandaş, yürüyüş kortejine yol kenarından katıldı.

20170629_2_24464264_23584791_web.jpg

08:18 - Edirne'den gelen vatandaşlar süpürgeleriyle yürüyüşe katıldı.

20170629_2_24464264_23584785_web.jpg

08:12 - 
Yürüyüş başladı.

20170629_2_24464264_23584790_web.jpg

ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE 14. GÜN 

17:10 - Kendini kötü hisseden katılımcıların, 112 araçlarına giderek tansiyonlarını ölçtürmeleri gerektiği anons edildi. 

17:05 - Kortej, Hacıkadirler mevkiinde mola verdi. Söz konusu mola, 45 dakika sürecek. 

17:21 - CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Adalet için gerçekleştirdiğim yürüyüş, hak ve hukuku tanımayanların karalamasıyla kirlenemeyecek kadar soylu ve haklı bir eylemdir!" ifadelerini kullandı.

16:30 - Düzce-Çilimli Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin yanından geçerken el sallayan yolcular için "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu hepinize hayırlı yolculuklar diler" anonsunda bulunuldu.

15:50 - Yürüyüş, yeniden başladı. Hava sıcaklığının 31 derece olması nedeniyle hasta ve yaşlı katılımcıların otobüse binmeleri ya da eve dönmeleri çağrısında bulunuldu. 

"9 TEMMUZ PAZAR MALTEPE MİTİNG MEYDANINDA"

12:30'da başlanan MYK  toplantısının ardından CHP Sözcüsü Bülent Tezcan açıklama yaptı.Tezcan,  9 Temmuz Pazar günü saat 16:00'da Maltepe miting meydanında buluşulacağını duyurdu. "Tabii ki bu yürüyüş, 9 Temmuz günü İstanbul'daki mitingde bitmeyecek. Bir yeni yürüyüşten bahsetmiyorum ama bu mücadele adaleti kazanıncaya kadar devam edecek" diye konuştu. 

Bülent tezcan şunları söyledi: 

Bu yürüyüş, bir siyasi parti yürüyüşü değildir. Bu yürüyüş, sağcıların, solcuların, muhafazakarların, devrimcilerin herhangi bir şekilde ambargo koyarak kendi tekellerine alabilecekleri bir yürüyüş değildir. Onun için milyonların buluştuğu bir yürüyüştür. Adalet sözcüsü Kılıçdaroğlu, temiz adımlarla yürümektedir. Toplumun korkuya teslim olduğu bir dönemde adalet sözcüsü Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü, cesareti tetiklemiştir. Artık korkuya teslim olan bir toplum yok. Dün korkanlar, bugün Kılıçdaroğlu'nun arkasında yürüyor. Bastonlarıyla gelen teyzeler, nineler, amcalar, engelli vatandaşlarımız... Kim varsa herkes cesaretin verdiği o büyük güçle yürüyor. Umut yürüyüşüdür bu yürüyüş."

"KARTVİZİTLERİNİ BIRAKMIŞLAR ORAYA" 

Provokasyonlara karşı önlemler aldıklarını ifade eden Tezcan, milletvekillerinin kortej  güvenliğinde görev alacağını ifade etti. Yola gübre dökülmesine ilişkin de "Onlar kartvizitlerini bırakmışlar oraya, gördüğümüz o" dedi. 

Yola mermi atılması olayı da soruldu. Tezcan "Mermi değil, otomatik tüfek de atsalar bizi korkutmaya güçleri yetmeyecek." diyerek tepkisini gösterdi. 

adalet-13.jpg

Yürüyüş verilen molanın ardından yeniden başladı. 

11:05 - Mola yerine varıldı. 

11: 00 Yürüyüşte 2. etap da tamamlandı. 

10:25 - Yol üzerinde yer yer Rabia işaretiyle protestoda bulunanlar olsa da, yürüyüşün ikinci etabı da sakin geçiyor.

Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu kortej, "Hak, hukuk, adalet" sloganları atarak Sakarya istikametinde ilerlerken Düzce şehir merkezinde bozkurt işareti yapan bir genç Kılıçdaroğlu'nun yanında bir süre yürüdü. Yürüyüşe katılan vatandaşlar bozkurt işareti yapan gence alkışlayarak destek verdi.

10:28 - Kortej, Düzce merkezi geride bıraktı. Adalet Yürüyüşüne DP Genel Başkanı Gültekin Uysal da katıldı. 

 

YÜRÜYÜŞ GÜZERGAHINDA MERMİ BULUNDU 

10:15 - Yürüyüş güzergâhında mermi bulundu. CHP'li yetkiler, merminin yoldan geçen bir arabadan atıldığını ifade etti. 

10:00 İlk molanın ardından yürüyüş yeniden başladı.  4 etaplık bri yürüyüş planlandı. İstanbul'a 90 km'den az bri mesafe kaldı. 243 km'lik yol kat edildi. 

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı, bugün ikinci kez güzergâh üzerinde gerçekleştirilecek.

Dün yürüyüşün en uzun etaplarından birini tamamlayan kortejin, bugün de 20 kilometreden fazla yol alması bekleniyor.

08:55 - Anons otobüsünden olası provokasyonlara karşı sakin kalınması yönünde yapılan çağrılar yol boyunca tekrarlandı. 

08:10 - CHP'li yetkililer tarafından, gübreli 'protesto'ya ilişkin olarak yapılan açıklamada, "Dün yaşanan çirkinliğe en çok Düzceliler üzüldü. 3-5 kişi, provokasyon için sürekli önümüze çıkartılıyor" dendi. 

08:00 - Kortej, yürüyüşüne başladı. Kortejin güvenliği için milletvekilleri bugün de kitlenin içinde görev yapacak. Yürüyüş kolunun en önünde Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, en arkasında ise İzmir Milletvekili Musa Çam yer alacak. Diğer görevli vekiller ise aralıklı olarak kitlenin içinde yer alacak.

Yürüyüş öncesi açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, korteje yönelik olarak zaman zaman protetoların yaşandığını hatırlatarak, "Bizim ellerimiz asla şiddete kalkmadı, kalkmayacak. Her provokasyondan sonra alkışlıyoruz. Bu bizim adalete olan tutkumuz, güzel bir örnek olma açısından çok çok önemli" dedi. Kılıçdaroğlu,şunları kaydetti:

"Adalet adalet dedik. Bu bağlamda yürüyüşe devam ediyoruz. İstanbul'a kadar güerek, eğlenerek yolumuza devam edeceğiz. Biz her türlü provokasyona karşılıklı hazırlıyız. Bizi sevgiyle karşılayan Düzce halkına da sevgilerimi iletiyorum."

Dün gece (27 Haziran 2017) konaklama alanına gübre dökülmüş; polis, gübreyi döken aracı yol kenarında plakası gizlenmiş bir şekilde bulmuştu. Bölgeye yönlendirilen belediyelerin araçları, dökülen gübreyi temizlemişti

ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE 13. GÜN NOTLARI

20170627_2_24436031_23537068_web.jpg

Atatürkçü Düşünce Derneği Yalova Şubesi üyeleri de yürüyüşe katıldı.

20170627_2_24436031_23537067_web.jpg

Düzce Barosundan bazı avukatlar Kılıçdaroğlu'na yürüyüşte eşlik ettiler.

20170627_2_24438483_23542046_web.jpg

Adalet Yürüyüşü sırasında Kılıçdaroğlu'na yolda bekleyen bazı vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

20170627_2_24438483_23542068_web.jpg

Bir vatandaş Kılıçdaroğlu ile fotoğraf çektirdi.

20170627_2_24438483_23542072_web.jpg

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ali Sirmen (sağda) ve CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da (solda) yürüyüşte Kılıçdaroğlu'na eşlik etti.

20170627_2_24438483_23542064_web.jpg

Kazada polis memuru Bilir ile motosikletteki bir kişi hafif yaralandı. Yaralılar olay yerindeki ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ise jandarma tarafından gözaltına alındı

Alınan bilgiye göre, Kılıçdaroğlu'nun mola vereceği D-100 karayolunun Kaynaşlı ilçesi Üç Köprü Kavşağı mevkisinde trafik akışını durdurmaya çalışan polis memuru İsmail Bilir'e, bu sırada İstanbul yönüne giden ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen motosiklet çarptı.

k1-021.jpg

'Adalet Yürüyüşü'nde yol güvenliği alan bir polis, motosikletin çarpması sonucu hafif yaralandı.

k2-016.jpg

Genelge şöyle: 

genelge.jpeg

y3.jpeg

09:30 Veli Ağbaba, Kılıçdaroğlu'nun yönlendirmesiyle, megafondan anons yaparak balkonlarından Rabia işareti yapan AKP'li bir ailenin bayramını kutladı.

20170627_2_24435303_23536358_web.jpg

Konakladığı Kaynaşlı ilçesindeki Bolu Dağı Varan Tesisleri'nde gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, yürüyüşünün 13'üncü gününe geldiğini söyledi.

"Bugün Köroğlu'nun diyarını terk ediyoruz. Köroğlu'na selamlar. Köroğlu gibi olanlara selamlar." diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 

"Onlar için yürüyoruz. Adalet için yürüyoruz. Birlikte yürüyoruz. Hiç kimse rahatsız olmasın. Provokasyonlara karşı dün akşam 12 maddelik bir genelge hazırladık, katılan herkese vereceğiz. 'Sakın şu veya bu nedenle bizi protesto edenlere bir saldırı, bir şiddet, bir ağır söz kullanmayın. Ne söylerlerse söylesinler, sadece onları alkışlayın.' dedik. Dolayısıyla bu da bizim demokratik tavrımızı gösteriyor, adalete olan inancımızı gösteriyor, adalete ne kadar değer verdiğimizi gösteriyor ve insanlara ne kadar değer verdiğimizi gösteriyor."

y2.jpeg

09:00 Yürüyüş güzergahında, korteji selamlaması için TEM üzerine asılan 'adalet' pankartı Karayolları görevlileri tarafından indirildi. 

y1.jpeg

08:08 Yürüyüşün 13'üncü günü Bolu Dağı'nda başalayacak. Yürüyüşçüler, sis altında Düzce'ye doğru yol alacak.

ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE 12. GÜN NOTLARI

19.40 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün Bolu Dağı’nda devam eden 12’nci gününde yürüyüşe katılanlar ile yoldan geçen bazı sürücüler arasında gerginlik çıkması üzerine Bolu Dağı’ndaki Köroğlu Tesisleri’nde verilen molada parti MYK üyeleriyle toplantı yaptı.

Toplantıda, yarından itibaren görevli yeleği giyecek 25 milletvekilinin kortejde aralara yerleştirilmesi ve yürüyenlerin provokasyonlara gelmemesi konusunda uyarılması kararlaştırıldı. Molanın ardından 3’üncü etap başlamadan önce CHP Grup Başkanvekili ÖzgürÖzel de parti otobüsünden provokasyon uyarısı yaptı.

16:15 Kılıçdaroğlu'na yürüyüşün 12. gününün 3. etabında AKP’yi kuran çekirdek kadrodan Abdüllatif Şener ve Prof. İbrahim Kaboğlu da eşlik etti.

kilicdaroglu.jpeg

16:00 Yürüyüş saat 16.00'da başlayacak. Yürüyüşün başlamasından önce otobüsten provokasyon uyarıları yapıldı. Otobüsten tekrarlanan anonsta, karşıt da olsa siyasi işaretlerin tamamına alkışla karşılık verilmesi istendi ve protestocularla ilgili olarak, "Onları utandırın" çağrısında bulunuldu

k3-012.jpg

12:54 Yol üzerinde yürüyüşün yan şeridinden giden bir aracın camı açarak küfretmesinin ardından gerginlik yaşandı. Yürüyüşçüler araç şoförüne tepki gösterirken, atılan şişeler sebebiyle aracın ön camı çatladı. Sürücü polis tarafından araçtan çıkarılarak uzaklaştırılırken, araba görevlilerden biri tarafından güvenli bir alana alındı.

12:27 Köroğlu tesislerindeki ana mola yerine varıldı. Kılıçdaroğlu dinlenmek için karavanına çekildi.

k1-020.jpg

12:13 Adalet yürüyüşçüleri 900 metre yüksekliğindeki Bolu Dağı'nda...

a6-001.jpeg

11:33 Yol üzerindeki üst geçitlerin birinden Türk bayrağı sarkıtan bir grup Rabia işaretleriyle yürüyüşü protesto etti. Yürüyüşe katılanlar ise "Adalet" sloganları ve alkışlarla cevap verdi. Yol kenarından Rabia işareti yaparak "AKP" diye slogan atan bir kişi korumalar ve polisler tarafından uzaklaştırıldı.

11:18 Yol üzerindeki Erdoğan posterleri, herhangi bir gerginlik yaşanmaması için otobüslerle perdelendi. Öte yandan İstanbul'a 226 kilometre kaldı.

20170626114618_65d75fd7-e9b1-489b-9b29-55af3f164459-1.jpeg

11:14 
Adalet Yürüyüşü'na katılan bir grup "Kazdağları'na da adalet" yazan pankart taşıdı.

a4.jpeg

11:00 Moladan çıkıldı. Yol üzerinde askerin güvenlik önlemi aldığı görüldü.

a6.jpeg

a3.jpeg
 

10:28 Yürüyüş, Abant sapağında mola verdi. 12. günün etabına saat 11.00'de devam edilecek.

09:30 En kalabalık günlerinden birini yaşayan yürüyüşe katılım, yoldan eklenenlerle artıyor. Yaklaşık 10 bin kişi yürüyüşe katılıyor.

09:20 Kılıçdaroğlu'nun "Adalet Yürüyüşü"nün 12. günü başladı

09:13 12. gününde yolumuza devam ediyoruz. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ‘Adalet yürüyüşü’nün 12. gününde kısa bir açıklama yaptı. "Dün bir duyum aldık, son derece üzüldüm" diyen Kılıçdaroğlu, "Düşünün bir kişi yarglanırken, henüz karar verilmemiş ama Maltepe Cezaevinde özel 3 oda hazırlanıyor. Odanın ufak tefek eksiklikleri gideriliyor. Çünkü o kişinin mahkum edileceği önceden biliniyor. Ne kadar ceza verileceği önceden biliniyor ve ona göre yer hazırlanıyor" dedi.

a2.jpeg

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la 14 Ağustos 2001'de AKP'yi çekirdek ekipteki dördüncü isim olan Abdüllatif Şener yürüyüşe katılacak.

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı yürüyüş bugüne kadarki en kalabalık günlerinden birini yaşıyor.  

20170626_2_24424450_23512205_web.jpg

 

ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE 11. GÜN NOTLARI

Yürüyüşün 11. gününde 11 kilometre yürünerek Bolu'nun içinden geçildi ve merkez çıkışında konaklama için duruldu. 

Kortej, 26 Haziran sabah 09:00'da yürüyüşe başlayacak.

Verilen molanın ardından yeniden yürüyüşe geçildi. 

17:15 - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, mola verilen parkta vatandaşlara kısa bir konuşma yaptı. Köroğlu'nun memleketinde konuşan Budak, “Biz Bolu’dan geçiriyoruz, adalet için yürüyoruz ve geleceğe ümitle bakıyoruz” dedi. 

16:55 Kortej, 4 kilometreden fazla yürüdükten sonra Atatürk Orman Parkı'nda mola verdi. Molanın ardından Bolu merkez çıkışına kadar 7 kilometre daha yol alınacak.

16:40 - Yol kenarından Rabia işareti yapan ve 'Adalet burada' diye bağıran bir kişiyi polisler uzaklaştırdı.

Adalet yürüyüşü 11. gününde bayram programı nedeniyle saat 16'da başladı. 

09: 40  Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü'nün 11. gününde gazetecilere açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

ERDOĞAN'A GEÇMİŞ OLSUN MESAJI 

"Öncelikle sayın Erdoğan'a geçmiş olsun diliyorum. 
Bugün yürüyüşümüzün on birinci günündeyiz. Adalet hepimize lazım. Aile içinde de adaletli davranırız. Topluma karşı da adaletli davranmak zorundayız. Haksız yere hapishanede kalan pek çok insan var. Bunlar bayramlarını hapishanelerde geçiriyorlar. Yaşanan atmosfer nedeniyle düşüncelerini açıklayamayan çok sayıda insan var. Onların da adalete ihtiyacı var. Biz yürüyüşümüzü, hoşgörü ile, bayramın da amacına uygun olarak sürdüreceğiz."

"ADALET HEPİMİZ İÇİN"

"Adaletin ne kadar olduğunu toplumun her kesimi biliyor. Dünyanın bütün nehirleri, adalete susamış bir insanın susuzluğunu gidermeye yetmez. Madem bu kadar önemli bir kavram üzerinden biz yola çıktık, umuyorum devleti yönetenler bu sözü duymuş olur. Adalet hepimiz için olması gereken bir kavram. Bu bayram gününde belki de böyle küçük bir sohbete ihtiyacımız vardı.

Bugün bayram, emin olun insanlar farklı düşüncelere sahip olabilirler ama bizim bu ülkede huzura ihtiyacımız var. Hepimiz terör olmasın diyoruz. Nerede bir eksiklik var, sorgulamamız lazım. İnsanlar adaleti arıyorlar. Adalet kadar güzel bir şey yok. Devletin bir organıyla muhatap olan kişi, haksızlığa uğradığını düşünüyorsa yargıya başvurup adaletin gerçekleşmesini ister. Dolayısıyla siz yargının objektif olarak hukukun üstünlüğüne uygun bir şekilde karar vermesini engellerseniz adaleti kaybedersiniz. Bu da toplumun vicdanını kanatıyor. "

"HER SANTİMİ YÜRÜYEREK BİTİRECEĞİM"

"Kaç adım attığımı bugüne kadar bilmiyorum. Yolun üçte birine geldik. Üçte ikisine henüz var. Şöyle bir düşünce var, gerçekten Kılıçdaroğlu yürüyor mu diye? Her santimini, Ankara- İstanbul yolunu yürüyerek götüreceğim. Arabaya binmek yok. Her santimini yürüdüğünüz zaman hedeflediğiniz, düşündüğünüz adaletin gerçekleştiğine inanıyoruz. Siz gösteriş için bunu yapmıyorsunuz. Bu bir partinin meselesi de değil. Ülkenin buna ihtiyacı var. Gönül isterdi ki farklı partilerden, hatta iktidar partisinden olanlar da bize eşlik etsin. Ama ortada bir gerçek var, Ankara-İstanbul yolunun her santimini yürüyerek bitireceğim.

Terazi olmadığı için kilo aldım mı, kaybettim mi bilmiyorum. Büyük bir ihtimalle kilo vermişimdir. Öyle çok bariz bir kilo değil çünkü hissetmiyorum böyle bir şey. Beslenme konusunda da hekim arkadaşlarımın önerilerini dikkate alıyorum. Dolayısıyla şimdi ve inşallah umuyorum ki bir sorun çıkmaz. "

BAHÇELİ'YE CEVAP VERDİ

"Benim yaptığım her hareket emin olun samimi. İçten pazarlıklı bir adam değilim. Hayatım boyunca da olmadım. Eksiğim olabilir, yanlışım olabilir ama ben bayram sabahı böyle ikircikli bir tavır içine girmek istemem. Eğer bozkurt işareti yapan birisi beni destekliyorsa benim de onu desteklemem lazım. Alkışlamam. Hiçbir zaman tabii siyasette olabilir, eleştirebilirler. Eleştirinin de belli bir düzeyde olması lazım. Bir ahlaki zemininin olması lazım."

179 KM KAT EDİLDİ 

432 kilometrelik yürüyüşte bugüne dek yaklaşık 179 kilometre yol katedildi. Korteje katılımın, geçen günlere kıyasla arttığı gözlemlendi.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Karaağaç Köyü'nde bayram namazı kıldı.

Saat 10:00'da kamp alanında yapılacak bayramlaşma etkinliğinin ardından kortej, saat 15:00'de yürüyüşe devam edecek.

ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE 10. GÜN NOTLARI 

CHP teşkilatlarının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sürdürdüğü Adalet Yürüyüşü’ne desteği devam ediyor. Bursa’dan başlayan yürüyüş korteji Yalova’ya ulaştı. Aralarında Muharrem İnce'nin de bulunduğu Yalova teşkilatı yürüyüşü il sınırları girişinde devraldı.

17:00 Yürüyüşün son etabına geçildi. Bolu merkeze girilmiş durumda. İstanbul’a 250 km kadar bir mesafe kaldı. 

16:20- Bolu Organize Sanayi Bölgesi sapağında mola verildi. 

16:10-Yürüyüşün yanında  bir kaza meydana geldi. Yürüyüşü izleyen bir sürücü önündeki aracın durduğunu fark etmeyerek arkadan çarptı.

15:00 - Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, mola sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tezcan, "Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarı, bu yürüyüşü kriminalize etmek için özel bir çaba harcıyor. Adında ‘adalet’ olan bir iktidarın, bu yürüyüşten rahatsız olmasını anlamak güç" dedi.

BAYRAM PROGRAMI BELLİ OLDU 

Bayramın birinci günü dolayısıyla kortej yarın (25 Haziran 2017) yürüyüşüne ara verecek; bayram namazı, civar köyde kılınacak. İkinci gün Abant Kavşağı'na kadar yürüyecek kortej, bayramın son gününde (27 Haziran 2017) Bolu Dağı'na çıkacak. 

14:00 - Kılıçdaroğlu, kendisini "bozkurt" işaretiyle selamlayan gruba, "bozkurt" işareti ile yanıt verdi.

bzokurt.jpg

11:50 - Birinci mola yerine varıldı. Kortej, yürüyüşüne saat 15:30'da yeniden başlayacak

11:00 - Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da korteje katıldı. 

11:00  - Bayram nedeniyle yoğunluk yaşanan TEM'deki çok sayıda sürücü de, yürüyüşe kornalarla destek veriyor.

AVUKATLAR DA YÜRÜYÜŞTE

İstanbul Barosu'na bağlı avukatlar, bugün korteje cübbeleriyle katıldı.

10:00 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü'nün 10. gününe bugün saat 10.00'da Köroğlu Tesisleri'nden başladı 

Yürüyüş öncesi kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: 

“Yürüyüşün 10’uncu günündeyiz. Yürüyüşümüze katılan gruplar, sanatçılar, sporcular, sade vatandaşlar hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Bugün mübarek Ramazan’ın son günü dolayısıyla yarın bayram olacak. Tüm yurttaşlarımın bayramlarını kutluyorum. Bayramların, bizim için şöyle bir özelliği var. Özellikle dini bayramların, dini bayramlarda hep bir araya geliriz. Küskünlükleri sona erdiririz. Kardeşçe bir arada oluruz. Oturur sohbet ederiz. Sabah oturur kucaklaşırız. Dolayısıyla bayramın memlekete huzur, barış, esenlik getirmesini istiyorum. Gerginliklerden Türkiye, çok acılar çekti çekiyoruz. Gerginliklerden de kurtulabileceğimiz bir Türkiye umut ediyorum. Bu yürüyüşün adalet yürüyüşü olması bu açıdan da çok önemli. Bayrama ayrı bir anlam katacaktır adalet yürüyüşü. Buna da özellikle önem verdiğimi ifade etmek isterim. Gerilen, kutuplaşan söylemlerle bir Türkiye’den söz etmek hoşuma gitmiyor. Birlikte yaşayan, uygarca tartışan, bir araya gelebilen bir Türkiye hepimizin ortak özlemi. Bu yürüyüşün temel amacı da o”

Mısır’daki idamlara da değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Mısırlı yöneticilere seslenerek, şunları söyledi:

“Bu bayram ve Ramazan süresince beni derinden üzen bir başka olay daha var. Mısır’daki idamlar. Siyasi idamların hiçbir topluma, hiçbir yarar getirmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Özellikle Türkiye bunu yaşadı. Türkiye, bu konuda büyük acılar çekti. Bir dönem idam ettiğimiz siyasileri sonra andık, kucakladık; meydanlara, barajlara, yollara, okullara isimlerini verdik. Bir anlamda yaptığımız haksızlığı gidermek için; ama ölen geri dönmüyor. O nedenle Mısır’daki yöneticiler ve kardeş Mısır halkına seslenmek isterim. Yarın bayram ve dolayısıyla idamların topluma bir yarar getirmeyeceğini eğer görmek istiyorsanız dönüp, Türkiye’nin tarihine bakın. Biz, bu bayramların bütün İslam alemi için barış, kardeşlik ve huzur getirmesini isteriz. Bütün İslam dünyasında kan akıyor ve gözyaşı var”

ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE 9. GÜN NOTLARI 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede adaletsizliğe uğrayanlar, daha güzel bir gelecek hayali kuruyor. 9 gündür adımlarıma güç katan, bu güzel insanların umutlarıdır!" ifadelerini kullandı.

Verilen molanın ardından Adalet Yürüyüşü Bolu yolunda devam ediyor. 

DÜZCE VALİSİ 3 PARTİ TEMSİLCİSİYLE TOPLANTI YAPTI

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü' ile ilgili alınacak güvenlik tedbirleri kapsamında AKP, CHP, MHP il başkanları ile toplantı yaptı.
Vali Dağlı, "Vatandaşlarımızın soğukkanlı ve sağduyulu davranmasını bekliyoruz. Bu yürüyüşü provoke etmeye çalışanlara fırsat vermemeliyiz" dedi

kilicdaroglu-002.jpg

14:57 - Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, "ara ara yürüyüşe katıldığını" ifade ederek, "Güzel gidiyor, olumlu gidiyor. İnşallah daha da güzel gidecek, devam edecek. Sonuç gelecek, ki muhakkak gelmesi gerekiyor zaten. Hayırlısı olsun. İstanbul bekliyor bizi. Bekle Bizi İstanbul şiiri, 1940’larda yazılmış bir şiir, günümüze de çok uyuyor" dedi. Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Ben çok seviyorum ve bekle bizi istanbul diyorum. Destekleyici mesajlar geldi bana çok. Ben yürüyüşe sürekli katılmıyorum, zaman zaman buraya geliyorum. Kadınlar daha heyecanlı yürüyüş için, her zamanki gibi. Katılım konusunda yolda yürüyüşe geliniyor, ama asıl varış noktasına olunması önemli. Gençlerin muhakkak daha duyarlı olmasını istiyoruz, nasıl daha fazla katılımlarını sağlayabiliriz, daha çok anlatmamız lazım. Ne istiyoruz, ne istemeliyiz diye bilgilendirilmeleri gerekiyor. Moraller çok iyi yürüyüşte, hedefler yavaş yavaş karşılaşıyor gibi."

13:15 - Cuma namazına gitmek isteyen katılımcılar için otobüs kaldırıldı. 

Yürüyüşün öğleden sonraski etabına Gazeteci Uğur Dündar da katılıyor. 

13:00  Yürüyüşe mola verildi. Molanın ardından bugün için son etaba geçilecek. Şu an 160 km'den fazla yol kat edilmiş durumda. Kortejin önünde 270 km kadar bir mesafe kaldı. 

12:17 Yürüyüş artan kalabalıkla sürüyor. Türk Tabipler Birliği'nden isimler de kortejde. Partililer, kurmaylar ve vatandaşlar bir arada yürüyor. Bugün planlanan mesafe 20 kilometre.. 

CHP, AYM'YE BAŞVURDU 

CHP Milletvekili Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün, Anayasa Mahkemesine yaptığı bireysel başvurunun ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Berberoğlu'nun tutukluluğunun Türkiye'de iç hukuk yollarının tükenmiş hale geldiğini gösterdiğini savunan Ergün, "İç hukuk yollarının tükenmesi ile her Türk yurttaşının sahip olduğu bireysel başvuru hakkına yönelik biz de Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunmaya geldik." dedi.

 Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundukları konunun, mahkemenin verdiği karar olmadığını çünkü mahkemenin henüz gerekçeli kararını da açıklamadığını belirten Ergün, "Tutuklama kesinleştiği için geldik. Burada tutuklamanın ciddi bir hak ihlali olduğunu söyledik. Anayasa'nın 19. maddesindeki güvenlik ve özgürlük hakkının ihlal edildiğini söyledik. Anayasa'nın 67. maddesindeki seçilme hakkının ihlal edildiğini söyledik." ifadelerini kullandı. 

Ergün, Anayasa Mahkemesinin Erdem Gül ve Can Dündar ile Milletvekili Mustafa Balbay'a ilişkin kararları bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"O emsallere bağlı olarak Enis Berberoğlu'nun tutukluğunun hukuksuz olduğunu iddia ederek mahkemeye başvurduk. Tabii tedbir talebinde bulunduk çünkü tutukluluk, özgürlük hakkının elinden alınması, bir insanın en acil durumlardan biridir ve telafisi imkansız olan bir durumdur. Cezaevinde kaldığı her dakikanın, her saatin telafisi mümkün değildir. Onun için bir an önce karar verilmesi için başvurumuzda tedbir talep ettik."

Anayasa Mahkemesinin bugüne kadar sergilediği hukukun üstünlüğünden ve özgürlükten yana tavrı dolayısıyla başvurularından son derece ümitli olduğunu ifade eden Ergün, "Tarafsız ve objektif bir hukukçu gözüyle olaya bakacaklarını ve daha önce verdikleri kararın bir benzerini sergileyerek Enis Berberoğlu'nun da aynı şekilde tahliyesine karar vereceklerini, hak ihlaline uğradığını tespit edeceklerini düşünüyorum, buna inanıyorum. Artık top, Anayasa Mahkemesinde." değerlendirmesinde bulundu.

Ergün, daha önce de siyasilerden, özellikle iktidar kanadından hep tutuksuz yargılama, milletvekilinin parlamentoda olması gerektiği yönünde sözler duyduklarını anlatarak, "Biz de farklı bir şey söylemiyoruz. Demokrasinin ve hukukun gereğini talep ediyoruz. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, kanaatimizce son derece hatalı ve ağır bir karar verdi. Bu hatanın bir an önce düzeltilmesi için gereğini hem yurttaş olarak hem bir avukat olarak hem Enis Berberoğlu'nun bir arkadaşı olarak Anayasa Mahkemesinden bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Yürüyüşe katılım her geçen gün, İstanbul'a yaklaşıldıkça daha da artış gösteriyor. 

20170623_2_24379223_23405679_web-(1).jpg

09:20 - Kortej, Mengen'de "Adalet, adalet, adalet" sloganlarıyla karşılandı. 

09:15 - Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Raşit Tükel de katıldı.

09:00 - Yürüyüş, Mengen sapağından başladı.

CHP AYM'YE GİDİYOR 

Yürüyüş öncesi açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, bugün Berberoğlu'nun avukatlarının Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuracağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’nin "adalet yürüyüşü"nün "hayır" bloğunu ayakta tutmak için yapıldığı eleştirilerine de cevap verdi. “Adalet yürüyüşü içinde ‘o onu dedi bu bunu yaptı’ya odaklanmamak gerekiyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Sayın Destici istediğini söyleyebilir” ifadesini kullandı. 

Bu sırada CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, yürüyüşe ilişkin olarak  "Bizler ümmetin liderinin, reisin ağzından çıkacak tek bir kelimeye bakıyoruz. Tek kelimesiyle bu hak yolda bırak senin gibi yürümeyi ölürüz, şehadet için koşar öldürürüz" tehditini dile getiren bir grup vatandaştan şikâyetçi oldu. 

DUA ETTİ 

Kılıçdaroğlu, yürüyüşe başlamadan önce geceyi geçirdiği yerde bulunan Şair Dertli'nin kabrini ziyaret ederek dua etti.

sair-002.jpg

ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE 8. GÜN NOTLARI 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Adalet için yürümeye devam edeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "O veya bu kişi için değil, adalet bekleyen ve bir gün adalete ihtiyacı olacak herkes için yürüyorum. Tüm Türkiye adına "adalet" istiyorum!" ifadelerini kullandı.

‘Adalet Yürüyüşü’nün 8. günkü bölümü Bolu’ya 48 kilometre kala tamamlandı. Toplam 19 kilometrelik etapta Bolu’nun Gerede ilçesi geride bırakılırken hava şartları yürüyüş yapanları biraz zorladı. Ibrıcak Köyü yol hizasında son bulan yürüyüş yarın sabah erken saatlerde kaldığı yerden devam edecek. 

Yürüyüşe Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri de katıldı.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen "Yaşlı- genç, kadın- erkek adalet için yollardayız" mesajını bu fotoğrafla paylaştı. 

14:00 - Çadırların bir kısmı rüzgar nedeniyle uçtu; kimseye bir şey olmadı.

13:16 - İkinci mola yerine ulaşıldı.

Gerede çıkışındaki trafik levhası önünde çok sayıda kişi hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Yürüyüşün Gerede kısmı son erdi. CHP Milletvekili Mustafa Balbay sosyal medyadan "Adalet yürüyüşü 8. gün. Gerede bitti. İstanbul 290 km. Bekle bizi İstanbul." mesajıyla şu fotoğrafı paylaştı. 

12:50 - Rabia işareti yapan bir grup, korteje lafla sataştı; araçlarından mehter marşı çalındı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yaptığı anonslarda, "Dışarıdan gelen müdahalelere yanıt vermiyoruz, alkışlarımızla devam ediyoruz" dedi. 

12:10 - Yürüyüş, Gerede merkezde polisin yoğun önlemleri altında devam ediyor.

12:00  Yürüyüş sürüyor. Kılıçdaroğlu'nun doktoru da her an yanında.Gerede merkez de kortej yine bri mola verecek. 

10:34 - Mola yerine ulaşıldı. Yürüyüşün bu etabında yaklaşık 7 kilometre yol katedildi. 

10:23 - Kazdağları'ndan gelen vatandaşlar, "Zeytin için de adalet aramaya geldik. O kadar çok adalete ihtiyacımız var ki, hem içeride hem dışarıda" diyerek korteje katıldı. 

10:09 - Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinden gelen bir grup, Kılıçdaroğlu'nu ellerinde zeytin dallarıyla
karşıladı.

10:00 - Mesafe levhasının bulunduğu alanda "300'ü gördük"sesleri yükseldi. Yürüyüşte 132 kilometrelik yol geride kaldı. 

09:45 - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kortejin önüne geçmeye çalışan vatandaşlarla ilgili olarak "Bazı arkadaşlarımızı araç tutuyor, önde oturmazlarsa olmuyor" esprisini yaptı. 

09:30 - İki vatandaşın kalp krizi geçirdiği korteje bugün, motorlu 112 acil ekiplerinin eşlik etmeye başlaması dikkati çekti. 

09:27 -  Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bugün de kortejde yer aldı. 

09:15 - Yürüyüşün sekizinci günü, Bolu'nun Gerede ilçesine bağlı Sipahiler mevkinden başladı.

Kılıçdaroğlu’nun kolundaki yara da objektife yansıdı. Kılıçdaroğlu, 4. günde bir yamaçta bayrak açan vatandaşların yanına gitmiş ve dönüşte düşmüştü. 

kemal-1.jpg

09:00 Dün akşam 17:00'da son verilen Adalet Yürüyüşü CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kısa basın açıklamasının ardınan tekrar başladı.,

Devlet Bahçeli'nin eleştirilerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Ben adalet için yürüyorum. Sayın Bahçelği beni eleştirebilir. Canı sağolsun istediği eleştiriyi yapabilir.  Hükümetin söcülüğü de yapabilir, benim için sorun değil. Pensilvan'ya ile işimiz yok bizim. Oradaki malum kişi hastalandığında gazetelerde verilen geçmiş olsun ilanlarında genel başkan olarak sadece benim adım yok. Ben kendi ülkemi seviyorum. Bu ülkenin insanlarıyla birlikte mücadele etmeyi seviyorum. Bu ülkenin insanlarıyla yürümek onurdur. Adalet herkese lazım bence kendide gelsin bizimle yürüsün" dedi.

ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE 7. GÜN NOTLARI 

Adalet yürüyüşünde bir kişi daha kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Erol Doğan’ın durumu iyi.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Emre Kongar ve ünlü müzisyen Genco Erkal da Kemal Kılıçdaroğlu'na bugünkü yürüyüşte eşlik ettiler. 

emre-001.jpg

17:00 Etaplar şeklinde yapılan yürüyüşte 7. gün de tamamlandı. Gerede'de oluşturulan kamp alanında kalınacak.

15:00 Adalet yürüyüşünde Gerede'ye yaklaşıldı. 10 km'lik bir mesafe kat edilmiş durumda. Yürüyüş başladığı günden bu yana 140 km kat edildi. Kılıçdaroğlu'na yüyüyüş sırasında partililer ve vatandaşlar da eşlik ediyor. 

MYK Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonrası CHP Sözcüsü Bülent Tezcan yaptığı açıklamada "Bu yürüyüş, kutlu yürüyüştür" dedi. "Git evinde otur diyorlar, oturmayacağız, tehdide pabuç bırakmayacağız" diyen Tezcan, "Mahkemede adaleti bırakmazsanız, bir yiğit adam çıkarda yollarda adalet arar, mazlumların hakkını arar, millet de onun arkasında durur" açıklamasını yaptı.

Yürüyüşün 7. gününde Soma’da 2014’de yaşanan maden felaketinde yaşamını yitiren 301 maden şehidinin aileleri de Kılıçdaroğlu'na eşlik etti. Madenci baretleriyle gelen aileler, facianın asıl sorumlularının yargılanarak ceza almaları için yürüyüşe destek verdiklerini belirttiler.

BALYOZ KUMPASI MAĞDURLARI DA YÜRÜYÜŞE KATILDI

Yürüyüşte CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile de hatıra fotoğrafı çekildi. 

y1-003.jpg

Mehmet Ali Çelebi, Ali Türkşen, Ahmet Tatar, Atilla Kezek Fikret Güneş Bora Serdar  ve Nasuh Bektaş yürüyüşe birlikte katıldı. 

y3-005.jpg

BOLU VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Bolu Valiliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün Bolu'yu kapsayan bölümüyle ilgili alınan önlemleri açıkladı.

 Açıklamada şöyle denildi:

"Yürüyüşe katılanların güvenliğinin sağlanması amacıyla etkinliğe sonradan katılanlar güvenlik görevlilerince üst araması yapıldıktan sonra yürüyüş konvoyuna alınacaktır. Yürüyüşe katılanların kolluk görevlilerince tanınması amacıyla katılımcılar tarafından kendilerinin ayırt edilmesini sağlayacak yelek vb. giysiler kullanılacaktır. Yürüyüş, Bolu ili sınırları içerisinde; Ankara- Bolu sınırından Gerede İlçesine kadar D-750 Karayolu, Gerede İlçesinden Bolu- Düzce sınırına kadar D-100 Karayolu güzergâhı kullanılarak yapılacaktır. Yürüyüş sırasında yol kenarında bulunan yaya yolları, banket ya da kaldırımlar kullanılacak, trafikte seyreden araçların geçişine engel olacak ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde yola girilmeyecektir. Yürüyüş güzergâhında bulunan yerleşim yerlerinde miting ve benzeri etkinlikler yapılmayacaktır. Yürüyüşe katılanların can güvenliğinin ve trafik düzeninin temini bakımından yürüyüş her gün hava kararmadan önce sonlandırılacaktır."

11:00 Ankara il sınırından çıkıldı. Yaklaşık 7 kilometre yol kat edildi. Bolu il sınırına girilmiş durumda. İlk etap tamamlandı. Danişmendler mevkiine gelindi. Burada 3 saatlik bir mola verildi. Bu uzun toplantının nedeni yol kenarında oluşturulan alanda MYK toplantısını da yapmak.  

MYK sonrası 4.6 ve ardından 5.2 km daha yürüyüş gerçekleşecek. 

Adalet yürüyüşündeki Mehmet Ali Çelebi paylaştığı fotoğrafın altına "Kumpaslarda yitirdiklerimiz için adalet yürüyüşündeyiz. Okkır için, Tatar için, Çakmak için ..." diye yazdı. AliTatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar ve Ali Türkşen fotoğraftaki isimlerden.. 

Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ 7. gününde devam ediyor. Ankara- Bolu il sınırına ulaşılması planlanan bugünkü yürüyüşte yaklaşık 20 kilometre katedilecek. Kılıçdaroğlu yürüyüş öncesi sabah açıklamasını yapmadı; ancak yürüyüş öncesi Fox Tv canlı yayınında İlker Karagöz'ün sorularını yanıtladı:

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Doğa çok güzel, hava çok güzel, gayet güzel geçiyor. Biz bir yürüyüş başlattık. Bu ülkede adalet yok. Adalet yürüyüşü. Bu ülkede adaletin olmadığını mahalledeki bakkal da biliyor. Kimin siyasi gücü varsa bunların hiçbiri malum olmuyor. Elini kolunu sallayarak geziyor. 3 günlük asker eline silah bile almamış hala hapiste. Bu mudur adalet? Eğer bu adaletse benimle onların arasındaki adalet anlayışı farklı. 3 günlük çocuk anne sütüne muhtaç değil mi? Aldınız hapse attınız ilaçlarını vermediniz. Öldü. Bu mudur adalet. Linç etmek suç değil midir? Bunun soruşturulması gerekmiyor mu? Nerede adalet?"

‘Adalet Yürüyüşü’nün birinci haftasında MYK toplantısı verilecek uzun molada yapılacak.

ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE 6. GÜN SONA ERDİ

Kılıçdaroğlu'na yürüyüşü sırasında tiyatro ve sinema oyuncusu Enis Fosforoğlu ve sanatçı Hüseyin Turan da eşlik etti. Kılıçdaroğlu, yürüyüş sırasında Turan ile türkü söyledi.

Geceyi alana getirilen karavanda geçirecek Kılıçdaroğlu'nun yarın sabah saatlerinden itibaren yürüyüşüne devam etmesi bekleniyor.

18:00 Sabah saatlerinde Kızılcahamam Bulak köyündeki kamp alanından yürümeye başlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bugün yaklaşık 20 kilometre yürümesinin ardından konaklayacağı Ankara-Bolu il sınırındaki Yayla Mokamp Tesisleri’ne ulaştı.

Yürüyüşün tamamlanmasının ardından dinlenmek üzere otobüse geçen Kılıçdaroğlu, vatandaşların çağrısı üzerine otobüsten el salladı.

kilicdaroglu-yuruyus1.jpg

Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü'nün 7. gününe yarın saat 08.30'da Yayla Mokamp Tesisleri’nden başlayacak.

15:00 itibariyle yürüyüşe verilen grup toplantısı molası da sona erdi. Adalet yürüyüşü mola sonrası yeniden başladı. 

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısını yapacağı noktada güvenlik önlemleri artırıldı. Güvenlik şeridi çekildi ve aramaların ardından vatandaşlar o noktaya gitti. 

kilicdaroglu-yuruyus2.jpg

kilicdaroglu-001.jpg

Kılıçdaroğlu'nun önünde bugün iiçn yaklaşık 8 km daha var. Ankara il sınırına varıldığında geceyi burada geçirecekler. 

Kortej saat 8'de başladığı yürüyüşünde  Ankara- Bolu il sınırına yaklaşıyor. 6 km'lik bri rampa çıkıldı; ardından yarım saatlik bri ara verildi. Bu aranın ardından yürüyüş sürüyor.  Yeniden molanın verileceği noktaya yaklaşıldı. Çünkü korteji bir zorlu rampa daha bekliyor.

08:00 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşünün altıncı gününe başladı.

Geceyi, Kızılcahamam sınırları içindeki Bulak köyünün girişindeki kamp alanında geçiren Kılıçdaroğlu, beraberindeki partililerle yürüyüşüne devam ediyor.

Bugünkü yürüyüşüne başlayan Kılıçdaroğlu, Çamlıdere yol ayrımında saat 13.30'da CHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak.

Kılıçdaroğlu yürüyüşün 5. gününde son durağı olan Bulak köyünde bir ailenin daveti üzerine 59 yaşındaki Turgut Köprücüoğlu’nun evine, iftar yemeği için konuk oldu. Kılıçdaroğlu, yemek yiyip sohbet ettikten sonra teşekkür etti ve dinlenmek için karavanına döndü.

ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE 5. GÜN GÜNÜNDEN NOTLAR

Kızılcahamam Orman Deposu mevkiinden başlanan 5 gün de Bulak Köyü'nde son buldu.Yürüyüşe katılanlar geceyi burada geçirdikten sonra 6. günde yürüyüşlerini sürdürecek. 

Kılıçdaroğlu'na Adalet yürüyüşünün 5. gününde de partililerin, sanatçıların, vatandaşların ilgisi yoğundu. Müzisyen Burhan Şeşen, katılımcısı olduğu "adalet yürüyüşü" hakkında ileri sürülen "FETÖ için yürüyorlar" iddiasına sosyal medya hesabında tepki gösterdi. Şeşen, "Okumak FETÖ'ye destek, konuşmak FETÖ'ye destek, yazmak FETÖ'ye destek, şimdi de yürümek FETÖ'ye destek oldu.Hiç utanmanız yok mu?" dedi. 

 

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, yürüyüş güzegâhında internet erişimine güçlük çektiklerini ifade etti. "İnternet 2 gündür kesik. Biz mesaj paylaşamaz duruma geldik. Gazeteciler görüntü ve haber gönderemez durumda. Telefonlar çekmiyor" diyen Şeker, "Coğrafi şartlar tabii ki çekim güçlerini etkileyebilir ama bu sürekli olunca normal değil. Kesinlikle bilinçli olduğunu düşünüyoruz" görüşünü dile getirdi. 

Dün yürürken ayağı yaralar nedeniyle kan içinde klan CHP Milletvekili Haluk Pekşen de yürüyüşten bu fotoğrafı paylaştı. Güzergahtaki bir üst geçitteki pankart'ta Mustafa Kemal Atatürk'ün sözü yazıyordu:

Adalet korteji dün yürüyüşünü sağanak yağmur altında sürdürmüştü.Bugün ise bölgede hva daha açık. Verilen mola sonrasında yürüyüş kaldığı yerden devam ediyor.. 

sarigul-001.jpg

Adalet yürüyüşünün 5. gününde dikkat çeken bir isim daha vardı. Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül destek vermeye gelmişti. 

sarigul.jpg

CHP Manisa milletvekili Özgür Özel sosyal medyadan Kızılcahamam'daki yürüyüş fotoğrafını paylaşarak "Adalet Yürüyüşü 5.Gün. Kızılcahamamı geçiyoruz. Moral, motivasyon, güç, kuvvet hepsi yerinde Artık onlar düşünsün." mesajını iletti. 

 

09:30  YÜRÜYÜŞE YARBAY ALİ TATAR'IN AĞABEYİ DE KATILDI

Kılıçdaroğlu, açıklamalarının ardından beraberindekilerle, yürüyüşünün beşinci gününe başladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü yürüyüşüne "amirallere suikast" soruşturması sürerken intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar da katıldı. Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy da Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne destek verdi. ahmet-tatar.jpg

09:15  -Yürüyüş Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından saat 09:15’te başladı.

Bugün bölgede havanın açık olduğu gözlendi. Tarihi yürüyüşün beşinci gün etabı Kılıçdaroğlu’nun konuşması ile başladı.


SAAT 9:00 

"BİZİ ELEŞTİRENLERİN CANLARI SAĞ OLSUN"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşünün 5. gününün sabahında, Kızılcahamam Orman İşletme Şefliği yakınlarında hazırlanan konaklama alanında açıklamada bulundu. Yürüyüşlerinden son derece memnun olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, adalet kavramına verdikleri önemi artık bütün dünyanın bildiğini söyledi. Adalet, hak ve hukukun birbirinden ayrılmaz kavramlar olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, herkes için adalet, hak ve hukuk istediklerini dile getirdi. "Kimseye zarar vermiyoruz, kimseye kötü söz söylemiyoruz, yan bakmıyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

Gelip geçenler, belki şöyle düşünmüştür: 'Bu yağmurun altında, bu insanlar niye yürüyor?' Onlara şunu söylemek isterim: Biz, adalet için yürüyoruz. 

"80 milyonunun bir arada, kardeşçe, huzur içinde yaşamasını istiyoruz. Bize saldırılar olabilir, bizi eleştirenler, kızdırmak isteyenler olabilir, hepsinin canı sağ olsun. Ben inatla, kararlılıkla, azimle adalet için yürüyeceğim 80 milyon için. Yürüşümüzün büyük bir kısmını dün yağmur altında yaptık. Gelip geçen kamyonlar, minibüsler, özel arabalar belki şöyle düşünmüşlerdir: 'Bu yağmurun altında, bu insanlar niye yürüyor?' Onlara şunu söylemek isterim: Biz, adalet için yürüyoruz. İnsan varsa bir yerde, adalet de olmak zorundadır."

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne "Amirallere Suikast" iddialarına ilişkin soruşturma sürerken intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar ve ablası Hürriyet Ünver de katılıyor. Kılıçdaroğlu, Kızılcahamam'a ulaştıklarında da bazı vatandaşların ilgi ve desteğiyle karşılaştı. Kılıçdaroğlu, yürüyüş sırasında, Kızılcahamam'ın girişindeki bir üst geçide asılan ve üzerinde "Dinlenmemek için yola çıkanlar asla yorulmazlar" yazan büyük boy bir pankartın önünde fotoğraf çektirdi.

kemal1-001.jpg

ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE 4. GÜN NOTLARI 

15 Haziran'da başlayan adalet yürüyüşünün 4. günü de tamamlandı. 432 kilometrelik yürüyüşün geçtiğimiz üç gününde yaklaşık 70 kilometre yol katedildi. Yoğun tempo ve artan sıcaklıklar nedeniyle günlük yürüyüş mesafesi 20 kilometreden 16 kilometreye düşürülürken, mola süreleri de uzatılmıştı. 

Günün çarpıcı karalerinden biri CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'den geldi. Pekşen yürümekten oluşan yaralarından dolayı ayağı kan içinde kaldı. 

 

Yağmur biraz dinmiş durumda.. Yürüyüş ise sürüyor. Yürüyüşe yeni katılımlar da oluyor. Sanatçıların da ilgisi yoğun. Zülfü Lİvaneli ve Ege de Kılıçdaroğlu'na eşlik ederek yürüyüşe destek verdi. 

Yürüyüşün dördüncü gününde başlayan yağmura rağmen ara verilmedi..

 

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Özgür Özel'le birlikte olan bir fotoğrafıyla  "Ne yağmur durdurabilir Adalet isteğimizi ne yollar..." meajını paylaştı. 

Mehmet Ali Çelebi ise çöp poşetinden yaptığı yağmurlukla Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: "Adalet, Bayrak, Atatürk. Çöp poşetinden yağmurluk yapanların kimsesi Cumhuriyet.

Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu da  "Adalet yürüyüşümüze yağmur altında devam ediyoruz Bereketi bol osun." dedi.

Kılıçdaroğlu'yla birlikte yürüyen korumaları da verilen molalarda çimlere oturarak dinleniyor. 

13:00 - Eski İstanbul Barosu Başkanı avukat Turgut Kazan da 'Adalet Yürüyüşü'ne katıldı.

12:10 - Yürüyüşe öğle molası verildi.

10:00 Kılıçdaroğlu,  Kurtboğazı mevkiinde yol kenarında yüksek bir yerde Türk bayrağı açan gençlerin yanına çıktı. Gençlerle konuşup fotoğraf çektiren kılıçdaroğlu yola dönerken toprak zeminde ayağı kayarak düştü.

Koruma polislerinin yardımı ile ayağa kalkan Kılıçdaroğlu, yürüyüşüne kaldığı yerden devam etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'ne katılan partililerden biri düşerek yaralandı. Ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından Kahramankazan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtiliyor.

09:10 CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu açıklamasının ardındanKurtboğazı Barajı girişinden itibaren 4. gününde adalet yürüyüşünü de başlattı. 

09:06 Kılıçdaroğlu ilk açıklamasına babalar gününü kutlayarak başladı. 

"4 gündür adalet için, sevgi ve hoşgörüyle yürüyoruz. Herkesi kucaklıyoruz. Adalet isteyen kim varsa gönlümüzü onlara açtık. Buyrun hepbirlikte adalet için yüryelim." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'In dünkü eleştirilerinide gündeme getiren Kılıçdaroğlu "Benim karavanımda altın klozet yok. Bizi tahrik etmek istiyorlar. Yargıyla tehdit ediyorlar. Hakim çağırırmış, yargı çağırırmış diye.. Biz darbecilerin ne yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Bu kadar eleştiriyorlar ama "Bizim ülkemizde adalet var; niye yürüyorsun?" diyemiyorlar. Onlar da biliyorlar ki adalet yok. Bu sözlerin nedeni de acizlik. "ifadelerini kullandı. 

ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE 3. GÜNÜN AYRINTILARI 

Adalet yürüyüşünde üçüncü gün Kurtboğazı Barajı noktasında tamamlandı. 

14:30 Adalet Yürüyüşü'nün 3. gününde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu spor yaralanmaları konusunda uzman olan bir doktor muayene etti. Doktor Kılıçdaroğlu için yürüyüş öncesi ve sonrasında yapması gereken egzersiz hareketlerini içeren bir program çıkardı.

Ayrıca ilk iki günlük yoğun yürüyüş ve bugün hava sıcaklıklarının çok artması nedeniyle yürüyüş mesafesi 16 kilometreye düşürüldü. İlk iki gündü mesafe 20 kilometreydi. Mola süreleri de doktorun tavsiyesi üzerine yeniden düzenlendi.

10:09 Kortej Kahraman Kazan'da.. Vatandaşlar Kemal Kılıçdaroğlu ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Yürüyüşe bu noktadan itibaren katılan vatandaşlar var. 

Kılıçdaroğlu buradaki kısa açıklamasında "Bütün Kazanlılara 15 Temmuz'daki mücadelelerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu yürüyüş bir adalet yürüyüşü. şehitlerimiz için bri yürüyüştür. Bu yürüyüşün siyasi kimliği, etnik kimliği yoktur. Hep brilikte adalet istiyoruz. Adaletten yana olan herkesi kucaklıyoruz." dedi. 

09:00 Yürüyüşün 3. günü de başladı. 

Kılıçdaroğlu yürüyüş başlamadan önce yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Yine büyük bir azim ve kararlılıkla adalet için yürüyeceğiz. İktidar kanadından da eleştiriler geliyor. Saygıyla karşılıyoruz. Eğer yürüyüşümüz rahatsız ediyorsa, umarım duyarsız vicdanlar duyarlı hale gelir. Kavurmacı’nın yeniden tutuklanma kararının haberi geldi. Bu kararı doğru bulmuyorum, yargılama tutuksuz olmalı. Ben kesin mahkumiyet kararı çıkmadığı sürece insanların tutuklanmalarını doğru bulmuyorum” 

 

Kendisine Başbakan'ın "Yürümeseymiş, hızlı tren kullansaymı" sözleri anımsatıldı. Kılıçdaroğlu "Adaletin olmadığı yerde espri de olmaz" diye cevap verdi. 

 

ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE 2. GÜN

15:30 Kahramankazan'a ulaşan Kılıçtaroğlu, Adalet Yürüyüşüne ilişkin yapılan eleştirilere cevap verdi. Provakasyon uyarısında bulunan Kılıçtaroğlu'nun açıklamaları şöyle: “Şu an 15 Temmuz’un planlandığı yerdeyiz. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini sokağa çıkan bizim insanımız engellemedi mi? Demek ki demokrasiye adalete her yerde sahip çıkacağız. Buradan bütün yetkililere sesleniyorum. Yargı bağımsızlığından söz ediyorlar. Savcıya talimat veriyorlar. Yargıya talimatı ben değil onlar veriyor. Provokasyon yapıyorlar. Biz hiçbir yerde hiçbir ortamda provakosyanlara alet olmayacağız. Adaleti bulmak için yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

15:00 Cuma Namazı ve sıcak hava ile verilen üç saatlik aranın ardından Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşünü tekrar başlattı.

Hükümet'ten gelen eleştirilere dair açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Yürüyüşümüz Hükümet yetkililerini rahatsız etmiştir. Yapılan açıklamalarda provakasyon mesajı verilmektedir. Genel Başkan'ımız tüm tehditlere rağmen yürüyüşünü sonuna kardar devam ettirecektir" dedi.

11:58 Günün ikinci molası hedefe sekiz kilometre kala verildi. Uzun bir molanın olması beklenirken öğlen yemeği bu noktada yenilecek. Günün hedefine yaklaşık öğleden sonra 16:00 gibi varılması planlanıyor.

Yürüyüşe eski AKP Milletvekili, Faruk Uysal, AKP eski MKYK Üyesi Fatma Bostan ve  Cihangir İslam da yürüyüşe katıldı.

11:00 İkinci günde ilk mola verildi. Artık şehirden çıkıldı. E-5 karayolundan eski İstanbul yolu diye bilinen yerden adalet yürüyüşü devam ediyor. Kortej giderek büyüyor. Görenlerin büyük desteği sözkonusu..

08:00  'Adalet Yürüyüşü'nün 2. günü bu sabah 08.00'de başladı. Ankara'nın KahramanKazan İlçesine doğru yürüyüşe geçen Kılıçdaroğlu'nu, bin kişiyle başladığı ikinci günde kendisi ellerinde Türk bayraklarıyla yol boyu vatandaşlar karşıladı. 

"BUGÜN 22 KİLOMETRELİK YÜRÜYÜŞ YAPACAĞIZ"

CHP lideri yoruldunuz mu sorusu üzerine "Gerçekçi olmak lazım. Yorulmadık diyemeyiz. Ama yolumuza devam edeceğiz. Dün biraz uzun bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bugün 22 km'lik bir yürüyüş yapacağız. Bu yürüyüşe güzergah üzerinden de katılımlar olacak" dedi.

ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE İLK GÜNÜN AYRINTILARI 

25 GÜNDE, 428 KİLOMETRELİK YÜRÜYÜŞ

CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü' dün saat 11.00’de Ankara Güvenpark’ta başladı. Dünkü yürüyüşe Yürüyüşe Haziran Hareketi, ÖDP, Halkevleri destek verdi. AKP kurucularından Fatma Bostan Ünsal ve eşi eski AKP Milletvekili Faruk Ünsal da yürüyüşe katıldı. Ünsal bir süre Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüyerek sohbet etti.

GÜNDE 18-20 KİLOMETRE

Kılıçdaroğlu, “Ortalama günde 18 - 20 km. yürüyeceğiz. Bayramda yollarda olacağız” dedi. CHP’liler İstanbul’a kadar 23 nokta belirledi. E-5 Karayolu güzergâhı takip edilecek. Yürüyüşün 25 günde tamamlanması bekleniyor. 

Kılıçdaroğlu, ilk günkü yürüyüşe Ankara Batıkent'teki 75. Yıl Hipodromu yakınlarındaki alanda ara verdi. Kılıçdaroğlu, alanda bulunan otobüsten istirahat etmek için karavana geçti. 

ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE BİRİNCİ GÜN TAMAMLANDI

16:18 Kılıçdaroğlu yürüyüşün birinci gününü tamamladı. Yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan, "Zaman zaman provokatif eylemler de oldu ancak tahriklere kapılmadık. Biz haklıyız. Adalet için yürüyoruz. Kararlılıkla, azimle yola devam ediyoruz. Adalet özellikle de sizin için önemli. Dünyada bilinen bir gerçek; Türkiye'de demokrasi yok. Akşam burada konaklayacağız. Elbette yürüyüşümüz şenlik havasında. Adalet arıyoruz; edişeli değiliz. Bir bahar havası içinde yürüyüşümüzü yaptık. Adalet hepimiz için geçerli bir kavram. Akşam arkadaşlarımla ben de birlikte olacağım. Burada konaklayacağız" şeklinde konuştu.  

15:20 Yürüyüş molanın ardından yeniden başladı. 

15:10 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüşünün 17. Km’sinde mola verdi.

Kılıçdaroğlu ‘yoruldunuz mu’ sorusuna “Hayır yorulmak yasak özellikle de benim için” cevabını verdi.“Sağlık durumuyla ilgili bir sıkıntı olursa doktor var mı ekipte?” sorusunu “Milletvekili arkadaşlarımız var doktor olan bir şey olursa onlar mühadale eder haklı bir dava için yürüyoruz. Dinç olmak haklı olmak yürürken sesimizi topluma duyurmak benim hedefim” diyerek yanıtladı.

13:58 Kortej İstanbul yolu üzerinde. Kemal Kılıçdaroğlu da sadece "Adalet" yazan pankartla yola devam ediyor. Ardında da yoğun bir kalabalık var. Kortejin yürüyüşü sırasında bir vatandaşın aracından rabia işareti yapmasıyla hareketliilk yaşandı ancak polisin müdahalesiyle gerilimin yaşanması da önlendi. 

13:00 Ulus geçildi. Varlık Mahallesi’ne ulaşıldı ve İstanbul yoluna çıkılacak. Kortejin en önünde Kemal Kılıçdaroğlu var. Yürüyüşünü sürdürüyor.  İlk durak Eryaman’daki hipodrom olacak. 23 gün sürmesi beklenen yürüyüşün ilk mola durağı da burası olacak. 

12:00 Kızılay Meydanı'ndan Ulus'a ulaşıldı. Ulus'tan İstanbul yoluna doğru yürüyüş sürüyor. Yürüyüşe katılanlar yalnızca "Adalet" yazılı pankartlar taşıyor. Korteje trafikteki araçlar da kornalarını çalarak destek veriyor. Binalardaki vatandaşlar da pencerelerden el sallayarak adalet yürüyüşüne destek veriyor.

11:23  Yürüyüş yoğun bir katılımla sürüyor. Vatandaşlar, partililer ve CHP Anklara İl Teşkilatı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne eşlik ediyor. 

 11:12  KILIÇDAROĞLU GÜVENPARK'TA KONUŞTU

"Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Gazeteciler hapsedilmesin istiyoruz. Kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz. Bıçak kemiğe dayandı artık. Bir bedel ödemek gerekiyorsa önce biz ödeyeceğiz. Bu yürüyüş siyasi parti ile ilgili değildir. Bu yürüyüş kutlu bir yürüyüştür. Hapishanelerinin dolu olduğu bir ortamda adalet olmaz. Adaletin olmadığı yerde devlet olmaz. Bütün dünya duysun darbecileri, diktayı, 20 Temmuz darbecilerini istemiyoruz. İşçiler, memurlar, tüm vatandaşlar için adalet istiyoruz."

Bu sözlerin ardından Güvenpark'tan adalet yürüyüşü başladı. 

11:06 Kemal Kılıçdaroğlu  Adalet yürüyüşünün başlayacağı alana ulaştı. 

10.55 KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Yürüyüş öncesi açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Birlikte huzur içinde yaşamak istiyoruz" ifadesini kullandı. "Bugün yürüyorum. Umuyorum vicdanları sağır olanlar bizim bu yürüyüşümü anlar. Bizim bu acıyı sonlandırmamız gerekiyor. Bir bedel ödemek gerekiyorsa o bedeli ben öderim demiştim" dedi. 

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Güvenpark'ta CHP genel Bşakanı Kılıçdaroğlu'nun başlatacağı Adalet Yürütüşü için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Arama yapmak amacıyla Güvenpark kapatıldı. Ardından vatandaşlar üstleri aranarak parka alınmaya başlandı. ı.

Kemal Kılıçdaroğlu alana gelmeden önce yoğunluğun kontrolü ve KIlıçdaroğlu'na bir alan açabilmek için Güvenpark'ta kalabalığı düzenlemek amacıyla anonslar yapılıyor. 

YÜRÜYÜŞ GÜZERGAHI 

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, yürüyüş güzergahı olarak Ankara ili sınırları içinde E-5  Karayolu güzergahının takip edileceği duyuruldu.

Güzergahta bulunan yerleşim yerlerinde miting ve benzeri etkinlikler  yapılamayacağı vurgulandı.

Yürüyüş sırasında varsa kaldırımlar, yoksa banketlerin kullanılacağı  bildirilen açıklamada, taşıtların seyrine mani olacak ve trafik güvenliğini  tehlikeye düşürecek şekilde yola girilemeyeceği kaydedildi.

Valilik açıklamasında, katılımcıların can güvenliği ve trafik  düzeninin sağlanması için hava kararmadan önce yürüyüşün günlük olarak  sonlandırılacağı aktarıldı.

BÖYLE BAŞLADI

Yürüyüşün başlangıç noktası Güvenpark ve çevresinde, sabahın erken  saatlerinden itibaren polis ekipleri tarafından yoğun güvenlik tedbiri alındı.

Parkın etrafı bariyerlerle kapatıldı, katılımcıların alana üst araması  yapıldıktan sonra alınması için noktalar oluşturuldu.

Genelkurmay Başkanlığı önündeki kavşaktan Güvenpark'a giden Milli  Müdafaa Caddesi ulaşıma kapatılırken, parktaki dolmuş duraklarının hareket  noktası yürüyüşün başlayacağı saate kadar İnönü Bulvarı'ndaki Deniz Kuvvetleri  Komutanlığının önüne alındı.

Güvenpark'ı Necatibey Caddesi'ne bağlayan Kumrular Caddesi ile Yahya  Galip Caddesi de geçici süreyle trafiğe kapatılan yollar arasında yer aldı. Bu  yollarda park halinde bulunan bütün araçlar güvenlik tedbirleri çerçevesinde  kaldırıldı.

Güvenlik önlemleri kapsamında bomba imha uzmanı ekipler de Güvenpark  ve çevresinde dedektör köpeklerle arama yaptı.

Bu arada, hem yürüyüş güzergahında hem de Güvenpark ve Kızılay  çevresinde çevik kuvvet polisleri görevlendirildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Güvenpark'tan başlatacağı yürüyüşe ilişkin güvenlik tedbirleri alındığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Ankara Güvenpark'tan başlatacağı ve İstanbul Maltepe'ye kadar sürdüreceği yürüyüşle ilgili bazı önlemler alındığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yapılacak etkinlikte kamu düzeninin, kamu güvenliğinin, trafik düzeninin ve toplantıya katılanların güvenliğinin sağlanması esastır. Bu amaçla, alınacak güvenlik tedbirlerine etkinliği düzenleyen ve katılanların uyması zorunludur. Katılımcılar, Güvenpark'taki toplanma alanına üst araması yapılarak alınacaktır. Yürüyüşün Ankara ili sınırları içerisindeki kısımlarında katılımcıların güvenliğini ve trafik düzenini sağlamak amacıyla korteje, Valiliğimize bildirilen makul sayıdaki kişi katılabilecektir. İl merkezinden sonra yürüyüşe devam edecek olanlar, güvenlik kuvvetlerince kendilerinin tanınabilmesi ve güvenliklerinin sağlanabilmesi için pazu bandı, yelek ve yaka kartı kullanacaktır."

E-5 GÜZERGAHI TAKİP EDİLECEK

Açıklamada, yürüyüş güzergahı olarak Ankara ili sınırları içinde E-5 Karayolu güzergahının takip edileceği duyuruldu.

Güzergahta bulunan yerleşim yerlerinde miting ve benzeri etkinlikler yapılamayacağı vurgulandı.  Yürüyüş sırasında varsa kaldırımlar, yoksa banketlerin kullanılacağı bildirilen açıklamada, taşıtların seyrine mani olacak ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde yola girilemeyeceği kaydedildi. 

Valilik açıklamasında, katılımcıların can güvenliği ve trafik düzeninin sağlanması için hava kararmadan önce yürüyüşün günlük olarak sonlandırılacağı aktarıldı. 

"ATTIĞIM HER ADIM HERKES İÇİNDİR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Twıtter adresinden “Adalet yürüyüşü”ne ilişkin, “Adımlarımı umuda, demokrasiye ve güzel yarınlara atıyorum. Attığım her adım ülkemizde adalete hasret kalmış, adalet bekleyen herkes içindir” dedi.

HER GÜN 18.00'DE 2 DAKİKA ADALETİ DÜŞÜNME EYLEMİ

CHP Türkiye genelinde, 18.00'de 2 dakika adaleti düşünme eylemi başlatma kararı aldı. Tekin Bingöl, "Herkes durarak adaleti düşünecek" dedi. CHP örgütlerinin de bulundukları yerde eyleme katılacağı belirtildi.

İlgili Haberler