Adalete kara leke

Adalete kara leke
Kayseri'de coşkulu kalabalık tarafından karşılanan İhsanoğlu, "casusluk operasyonu" nu yorumlarken, "Polisin polisi, savcının savcıyı hapse atması Türk adalet tarihinde kara bir leke olarak yer alacaktır. Yargı ve kolluk kuvvetlerinin siyasileşmesi korkunç bir durum. Yargıya güveni kaybedersek ülke çöker" dedi.

Adalete kara leke

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Kayseri'ye gitti. İhsanoğlu ve beraberindekiler havaalanından "Ekmek için Ekmeleddin" yazılarının yer aldığı giydirilmiş seçim otobüsüyle hareket
ederek, uzun bir konvoy eşliğinde şehir turu yaptı. Havaalanı yolunda bazı vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu İhsanoğlu, kendisini Türk bayraklarıyla selamlayan yaşlı bir çiftle seçim otobüsünün penceresinden tokalaştı. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar konvoy eşliğinde gelen İhsanoğlu, otobüsün ön kısmından yol boyunca vatandaşları selamladı. İhsanoğlu, daha sonra basın toplantısı düzenledi. İhsanoğlu, "Trabzon'da cuma namazını eda ettik. Camiden çıkışta genç bir arkadaş yanımıza geldi. Emniyet görevlileri uzaklaştırmak istedi. İri yapılı bir zattı arkadaşlar ondan çekindi bana dedi ki, 'Siz çankayaya çıkınca Kuran'ı yasaklayacaksınız'. Ezberlemiş. ben hafızım dedi. Hafız olmadığı belli" dedi. İhsanoğlu şöyle devam etti: "Hafızlık çalışanların okudukları Kuran'ın ruhu yüzlerinden belli olur. Lütfen tamamlasın dedim. Ben senden Çankaya'da kıraatı aşra bekliyorum dedim. Baktı anlamadı. Hafza çalışan biri olsa anlardı. Baktı anlamadı ve ayrıldı. Bundan sonra iftira furyası başladı. Bugün hala yeni bir kampanya başladı. 'İhsanoğlu Çankaya'ya seçilirse Kuran okutmayacak'deniyor. İkinci mesele başörtü meselesi. 28 Şubat'a rağmen başörtülü kızlarımızı derslerime aldığımı anlattım. Başörtüsü bir haktır dedim." İhsanoğlu, "Ben İsrail'in tecavüzlerini kınadım. Devlet terörizmi yaptığını ifade ettim. Buna rağmen benim İsrail'le karşı olmadığımı bitaraf kaldığımı iddia ediyorlar" diye konuştu. İhsanoğlu bir soru üzerine, seçimde hedeflediği rakamın yüzde 60 olduğunu söyledi. İhsanoğlu, "Yüzde 60 beklentiniz mi, yoksa anket sanucu mu?" şeklindeki soruya da şöyle cevap verdi: "Bütün hepsinin bir birleşmesi sayılabilir. İki partinin toplam yekunu ve 10-11 partinin küçümsenmeyecek potansiyeli artı bu seçimlerde farklı bir şey olacak. O çok mühim. Türkiye'de siyasette bir değişim ihtiyacı olduğunu görmemiz lazım. Bu değişimler beraber istikrarı huzuru elde etmek ve Türkiye'nin yurt dışındaki itibarını geri getirmektir. Bu dönüşüm çok köklü bir dönüşümdür. Bizim verdiğimiz rakam bir temenni bir rüya değil. Bu verileri rakama dönüşmüş halidir." İhsanoğlu, SP'nin hiçbir dayı desteklemeyeceği yönündeki açıklamaya ilişkin de, "Türkiye'de açıktan görüş bildirmek o kadar kolay değil. Size bir örnek buraya gelirken eşim yanımdan biraz kalktı o sırada 5-6 kişi geldi. Efendim biz sizi seviyoruz oyumuz size dedi. Ama yanıma biri gelince kalkıp gittiler. Türkiye'de böyle bir hal oldu. Demokrasi mücadelesi hamasi sözlerle kötüleyerek olmaz. Biraz daha rahat olalım. Mühim olan memleketin daha iyi bir noktaya gelmesi" cevabını verdi. İhsanoğlu, polislere yönelik operasyon konusunda da "Polislerin polisleri, savcıların savcıları hapse atması Türk adalet tarihinde kara bir leke olarak yer alacaktır. Yargı ve kolluk kuvvetlerinin siyasileşmesi korkunç bir durum. Yargıya güvenimizi kaybedersek bu ülke çöker. Adalet mülkün temelidir" dedi.