Adalete siyah çelenk

Adalete siyah çelenk
Başkanlıklara genelge

Adalete siyah çelenk

Parti Genel Başkan Yardımcısı Bingöl ve Genel Sekreter Tekin imzasıyla il başkanlıklarına genelge gönderilerek bugün adliye binalarına, illerdeki adalet saraylarına siyah çelenk konulması istendi. Gürsel Tekin, “Eyleme, çok sayıda milletvekili, parti yöneticisi ve CHP örgütü katılacak. 17 Aralık için takipsizlik kararı verildi. Parayı sıfırlayamadılar, şimdi dosyaları sıfırladılar” diye konuştu.
 

“Hırsızlar haftası olsun"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “17-25 Aralık haftası ’Hırsızlar Haftası’olsun ve hırsızlar tarafından AKP Genel Merkezi’nde kutlansın” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, bu kararla hırsızlığın meşru, hırsızlığı soruşturmanın gayrimeşru olduğunun tescillendiğini söylerken Tezcan da, “Bu, kararı verenlerin boynuna asılmış bir utanç tasması” diye konuştu.

17 ve 25 Aralık davaları konusunda mahkemenin verdiği takipsizlik kararı, CHP’yi harekete geçirdi. CHP Basın Birimi’nden yapılan açıklamada, “CHP, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının sıfırlanmasını ’Adaletin Kara Günü’ilan etti” denildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Genel Sekreter Gürsel Tekin imzasıyla CHP il başkanlıklarına bir genelge gönderilerek pyarın adliye binalarına, illerdeki adalet saraylarına siyah çelenk  konulması istendi. Genel Başkan Yardımcısı Bingöl ve Genel Sekreter Tekin imzasıyla  CHP il başkanlıklarına  gönderilen genelge şöyle: “Bilindiği üzere, son 100 yılın en büyük yolsuzluk operasyonu; kirli bir adaletle kapatılmak istenmektedir. Bu bağlamda 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının üzerinin kapatılmasını protesto etmek için tüm il başkanlıkları 20 Ekim 2014 Pazartesi günü saat 11.00’de bulundukları illerin adliye saraylarına üzerine ’Adaletin Kara Günü’yazılı siyah çelenk bırakacaklardır.”  Konuyla ilgili açıklama yapan Tekin,  “Herşeyin suç, sadece yolsuzluğun suç olmadığı bir Türkiye’de yaşar hale geldik. CHP, pazartesi günü 81 ilin tümünde, saat 11.00’de adaletin kara gününü vurgulamak için, adliyelerin önüne birer tane siyah çelenk bırakacak. Eyleme, çok sayıda milletvekili, parti yöneticilerimiz ve CHP örgütü katılacak” dedi. 

Hırsızlar Haftası teklifi

Hükümetin TBMM’ye getirdiği, yargılama ve soruşturma usullerinde değişiklik içeren yasa teklifini de eleştiren Tekin, “TBMM’ye getirilen teklif, iktidarın anlattığı gibi bir reform değil, bir telaş yasasıdır. İktidarı kurtarma yasasıdır” dedi.  Bu arada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden takipsizlik kararı verilen 17 Aralık soruşturması ile ilgili olarak paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu, mesajında “Tüm olanlardan sonra 17-25 Aralık haftası ” Hırsızlar Haftası “ olsun ve hırsızlar tarafından AKP Genel Merkezi’nde kutlansın” ifadelerini kullandı.