Adam Adası ve Zarrab Davası

İngilizcesi Isle of Man, Türkçesi Adam Adası.

İktidar diyor ki, "Muhalefetin amacı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı istifaya zorlamak. AKP'yi iktidardan düşürmektir."

Muhalefet diyor ki, "Elbette amacımız muhalefet olarak 15 yıllık hatalar zincirine son verecek şekilde Erdoğan ve AKP iktidarını demokratik yollarla hukuki şekilde sonlandırmaktır."

CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki, "Adam Adası Swift ve Dekont belgeleri gerçektir."

AKP ve Recep Tayyip Erdoğan diyor ki, "Yalandır, giden para değil gelen para vardır."

Avukat Bey belgeleri görmeden diyor ki, "Belgeler sahtedir."

CHP ve Özgür Özel diyor ki, "Madem yalan ve sahte Meclis Araştırma Komisyonu kuralım, araştırılsın yalan ise yüzümüze vurun."

AKP ve Bülent Turan diyor ki, "CHP ticari işlemden kaynaklanan bir meseleyi gündeme taşıyarak güya Cumhurbaşkanımızı sıkıntıya sokmaya çalışıyor."

CHP diyor ki, "Madem yalan ve sahte Adam Adası belgeleri için Meclis Araştırma Komisyonu kurulsun gerçek ortaya çıksın."

AKP ve MHP'liler diyor ki, "Meclis'i meşgul etmeyelim, araştırma komisyonu kurulmasına gerek yok."

Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adam Adası iddiaları için diyor ki, "Bu hamlesinin bedelini ödeyecek"

Ben diyorum ki, "Cumhuriyet Savcıları siyaseten değil hukuken Adam Adası iddialarını araştırsınlar ve unutmasınlar ki Türkiye'de siyaseten kapatılan dosyalar yarın başka ülkelerde hukuken açılabilir. Bakınız Reza Zarrab ve Hakan Atilla Davası."

Reza Zarrab Davası

Reza Zarrab diyor ki, "Egemen Bağış ile Aktif Bank ile başladım. Zafer Çağlayan'a rüşvet vererek Halkbank'ı devreye soktum. Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla ambargoyu delme yöntemini buldu. Genel Müdür Süleyman Arslan'a rüşvet verdim. Halkbank ile ambargoyu delerek Dubai üzerinden dolarları İran'a gönderdim."

Zafer Çağlayan diyor ki, "Zarrab Davası'nı tanımıyorum, rüşvet almadım, Bakanlar Kurulu kararı ve Başbakan'ın onayı ile Birleşmiş Milletler ambargosunu delmeden Türkiye'nin İran ile ticaret yapmasını sağladım."

Recep Tayyip Erdoğan diyor ki, "Ekonomi Bakanımız hükümet kararını uyguladı... İran ile ticari ve enerji ilişkimiz var. Ambargoyu biz ihlal etmedik. Davadan ne çıkarsa çıksın biz doğru olanı yaptık. Biz ABD'ye böyle bir taahhütte bulunmadık. Dünya ABD'den ibaret değil. Bizim İran ile ticari ve enerji konularında ilişkimiz var."

CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki, "Zarrab için 'hayırsever bir iş adamı' dediler. Şimdi Zarrab düşman oldu niçin? İtirafçı oldu. Adam rüşvet vermiş, hepimiz biliyoruz rüşvet verdiğini, rüşvet alanlar da belli, koruyanlar da belli... Haysiyeti ve onuru olanların görevlerinden ayrılması lazım."

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray diyor ki, "ABD'de devam eden Zarrab Davası AKP iktidarı için siyasi bir fiyaskodur."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli diyor ki, "Zarrab'ın yargılanması ancak ve ancak tarafsız ve objektif Türk mahkemelerinde sağlanmalıdır. ABD, Türkiye'nin itibarıyla, iradesiyle, saygınlığıyla, siyasi ve ekonomik haklarıyla oynamayı, bunları zedelemeyi nasıl ve hangi hakla planlamaktadır? Zarrab kimdir ki, Türkiye'ye aba altından sopa gösterilmektedir?"

CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki, "Türkiye'de oldu, şimdi Amerika'da yargılanıyor, bizim bakanlar burada. Rüşvet alanlar burada, beni üzen bu, beni kahreden bu. Ya, bu ülkenin mahkemesi yok mu? Bu ülkenin adaleti yok mu? O davalarda 'burada bir şey yoktur' diyen savcılar, dosyaları kapatan hakimler, gelecekte çocuklarına hesap veremeyeceklerdir. En ağırı da bu. Emin olun o çocuklar babalarından utanacaklardır."

AKP ve Bekir Bozdağ diyor ki, "Amerika'da Zarrab'ı yargılayan savcılar, hâkimler, tanıklar FETÖ'cü..."

Ben de diyorum ki, "Amerika da Trump da FETÖ'cü..."

Millet diyor ki, "Rüşvet alandan da yolsuzluk yapandan da hesabı sandıkta soracağız."

Yazarın Diğer Yazıları