Adamlara ağız tadıyla bir şey yaptırmıyorlar

Araya Paralel sokuyorlar, Tahşiye midir nedir onu sokuyorlar. MASAK diye bir şey var onu sokuyorlar... Durun bakalım ne acele ediyorsunuz. Düğünlerde takılan altınlar, unutulmuş olabilir. Kıyıda köşede kalan arsalar, unutulmuş olabilir. Hayır, muhalefet illa ki her şeyin cevabını istiyor. Cevabını istiyor da alabiliyor mu? Alıyor. İşte, karar gününün tehir edilmesiyle alıyorlar. Oysa adamların ne çok işi var. Bunlarla uğraşacak vakitleri yok. Nikahlara gidecekler. Çocuk sayısı konusunda nasihat edecekler. Papa'nın gelişine yetiştirilmiş sarayda yeni ilaveler yapacaklar. Nasıl olsa arkadan da Putin gelecek. Şöyle esaslı bir gösteriş olsun. Muhalefet rahat durmuyor ki. Her gün bir şey çıkarıyorlar. Her gün can sıkıyorlar. Üstelik adamlar gayet namusluca, hediye alıp vermeleri de yasak etmişler. Ben bunu anlamadım. Plaketler yasak edilmiş. Benim evimde bile 10 kadar plaket var. Bunun maddi değeri nedir?. Yasak edip de neyi kurtaracaksınız? Neyse, şimdilik biraz rahatladılar. Nefes almışlardır. Kahvelerini içmişler, sigaralarını Tayyip Bey'e göstermeden gizlice tüttürmüşlerdir.

***
Bir de benim şaştığım bir şey daha var! Nik‰hlarda çocuklar konusundaki tavsiyelerin bir türlü bitmeyişi. Oysa Tayyip Bey, mahremiyete pek düşkündür. Lafla düşkündür ama uygulamada öyle değil. İnsanların yatak odasından çıkmıyor. Herkes eleştiriyor. Herkes alay ediyor ama Tayyip Bey ısrarla, çocuk sayısını vurgulamaktan vaz geçmiyor. Bu sefer bir de aileleri  "kategorize" etti. Bir takım aileler, düğün sahipleri gibiler çoğalsınlarmış ki insan kalitesi artsınmış. Sizin gibi kaliteli, iyi yetişmiş insanlar çoğalsın diyor. Bu, Tayyip Bey'in sevinecek bir dileğidir. Ama nasıl olacak?
Babalar madenlerde ve her türlü iş kazalarında ölürken, anneler cinayete kurban giderken, bebekler açlıktan kaybedilmekte iken, kaliteli aileleri nasıl yetiştireceksiniz? Kaliteli çocuk bile yetiştiremezsiniz.
***
O çocuklar büyüyünce hangi okula gidecekler? Ayakları çamur içerisinde köy yollarında bata çıka, saatlerce süren bir okul yolculuğuna çıkacaklar. Ondan sonra 50-60 kişilik sınıflara tıkılacaklar, imam hatiplik öğrenecekler. İmam hatiplik iyi şeydir ama kaliteli insan yetiştirmek için yetmez. Hani bunun ilimi, hani bunun sanatı, hani bunun sporcusu? İlahi Tayyip Bey... Kaliteli insan yetiştirmeyi çiçek bakmak mı sanıyorsunuz? Siz bile ne kadar uğraştınız üniversitede okutmak, dil öğretmek için. Herkes Tayyip Bey değil ki bunu başarsın. Siz başardınız...

***
Ya kadınlara uygulanan kürtaj yasağını ne yapalım. Ehil ellerde, hastanelerde yapılmadığı için kürtaj masalarında kalan kadınların sayısını biliyor musunuz? Evet, dinimizde ve bütün dinlerde günahtır ama dinimiz ve bütün dinler, karnında bir cenin taşıyan kadına iyilik eder, itibar eder. Velhasılıkelam, MASAK olsun, kaliteli aile dediğiniz zengin aileler olsun, söylediklerinizin kabul edilmesini zorlaştırıyor.Peki bir şey daha soracağım, çocuk yetiştirmenin her basamağında öğretmenlik denen meslek vardır, onlara niye eziyet ediyorsunuz?

***
Ayrıca Türkiye'nin sokakları; bonzai denilen uyuşturucudan ve daha başka tür uyuşturuculardan ölmüş, yahut ölmekte olan çocukların kıvrılmış bedenleriyle, yahut da küçücük elleriyle merdiven altlarında çalıştırılanların teriyle dolu. Bunlar, sizin kaliteli dediğiniz müreffeh ailelerde yaşamayı hak etmiyorlar mı?

Yazarın Diğer Yazıları