Adana’da ödül sevinci

Adana’da ödül sevinci
Çukurova Edebiyatçılar Derneği’nin düzenlediği, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği, Orhan Kemal 7. Öykü Yarışması Ödül Töreni yapıldı.

Törene; Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü, Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Halise Tekbaş, edebiyatçılar ve çok sayıda konuk katıldı.
Halise Tekbaş, Orhan Kemal’in doğumunun 100. yıl etkinlerinin yapıldığı 2014’de denk gelmesinin, 7. ödül yarışmasını daha anlamlı kıldığını belirtirken; Işık Öğütçü “Bugün burada olan tüm konuklara, başta Hüseyin Sözlü olmak üzere teşekkür ediyorum. Buradan yeni Orhan Kemal’ler çıkmaması için bir neden yok” dedi.
Başkan Sözlü de “Mensup olduğumuz Türk Milleti’nin dilini yaşatan, ona yazarak hizmet eden, Türkçe’yi dünya dillerine tercüme edilen bir dil haline getiren büyük edebiyatçı, memleket insanına, bir değere elbette hizmet etmek bizim vazifemiz. Bu yüzden, bu etkinliğe katkı yaptığımız için bize edilen teşekkürlere çok gerek yok.” diye konuştu.
Yarışmada; “Araname” adlı eseriyle Fuat Sevimay 1’inci, “Gölgeler ve Yelkovan”la İbrahim Karaoğlu 2’nci, “Yasak Kitap”la da Deniz Faruk Seren 3’üncü oldu. Özendirme ödülleri ise Yaşar Yıltan ve Zeynep Çağla Şimşek’e verildi.