Adapazarı Müftüğülüğü, Kur'an'ları çöpe attı!

Adapazarı Müftüğülüğü, Kur'an'ları çöpe attı!
Adapazarı Müftülüğü, Kur'an-ı Kerim, meal, tefsir, ilmihal ve din eğitimi kitaplarını geri dönüşüme göndermek üzere, çöp konteynerlerine attı.

Adapazarı Müftülüğü Kur'an kurslarında çocuklara dağıtılmak üzere basılan yüzlerce “Dinimizi Öğreniyoruz” isimli kitapla beraber Kur'an-ı Kerim, meal, tefsir ve ilmihal kitaplarını geri dönüşüm konteynerlara attı.

Sakarya Yenihaber Gazetesi’nin haberine göre, kitapların dönüşüm aracına yüklenerek geri dönüşüm tesislerine gönderilmesi tartışma yarattı.

“NEDEN BÖYLE BİR ŞEY YAPMIŞLAR, ANLAMADIM”

Kitapların imhaya gönderilmesinin üzüntü verici olduğunu belirten İl Müftü Vekili Yunus Acar, “Sizden duydum. Biz bu tür imhası düşünülen kitapların Diyanet İşleri Başkanlığı'mıza gönderilmesi için karar almıştık. Arkadaşlar neden böyle bir şey yapmışlar, anlamadım” dedi. İlçe Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık da Kur'an ve diğer kitapların bu şekilde imhaya gönderilmesinden üzüntü duyduğunu belirtti.

AKP’Lİ VEKİL: HESAP SORULMALIDIR

AKP Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, “Bu vahim bir olaydır. Olayı daha vahim kılan, bu konuda en dikkatli en duyarlı olması gerekenler tarafından gerçekleştirilmiş olmasıdır. Allah kelamının, Kur'an-ı Kerim'in bu şekilde yerlere atılmasının hiçbir izahı olamaz.  Bunu yapanların hiçbir savunması olamaz” dedi.

İlgili Haberler