Güneş enerjisiyle çalışan kulaklık üretiliyor

Güneş enerjisiyle çalışan kulaklık üretiliyor
Dünyanın en büyük spor giyim markaları içerisinde yer alan Adidas güneş enerjisiyle çalışan kulaklık üretiyor. Bu kulaklığın diğerlerine göre çok daha farklı bazı özellikleri olacak. 

Donanım Günlüğü’nde yer alan habere göre, küresel çapta birçok şirket çevreci çözümlere yönelmeye çalışıyor. Özellikle bazı markalar sadece bunun üzerinden kurulduğunu bile söylüyor. Mesela Tesla’nın dünyayı çevre felaketlerinden korumak istediği için üretildiği açıklanmıştı. Şehir planlama üzerine kurulu çeşitli atık toplama projeleri yine çevre felaketlerini önlemek için ortaya atılıyor.

Adidas ise en çevreci çözümlerden bir tanesini piyasaya sunmaya karar verdi. Adidas, RPT-02 SOL ismi verilen bu kulaklık modeli üst seviye bir cihaz olarak kabul ediliyor. Zound Industries ile birlikte geliştirilen cihazın birçok farklı özelliği var.
Güneş enerjisiyle çalışan kulaklık bakın hangi detaylara sahip
Bu kulaklık öncelikle tüm ışık kaynaklarından şarj olabiliyor. Normal şartlarda herhangi bir kulaklığın en önemli sorunlarından birisi de enerjidir. Mesela herhangi bir kulaklık modelini şarj edebilmek için standart elektrik gerekiyor. Elektrik ise genellikle kömür gibi bazı doğaya zararlı yakıtlardan elde ediliyor.

Adidas tarafından geliştirilen bu yeni kulaklık modeli ışık kaynaklarını kullanarak kendisini şarj edebiliyor. Ancak burada ışık denilirken sadece Güneş olarak algılamamak gerekiyor. Tüm ışık kaynaklarından bu cihazı şarj etmek mümkün. Ayrıca tek şarj ile 80 saat kullanım sağlanabiliyor.
Huawei Freebuds 4 kablosuz kulaklık ile mobil dünyanızı şenlendirin
Adidas RPT-02 SOL cihazının plastik bölümü geri dönüştürülmüş doğa dostu malzemelerden üretildi. Böylece karşımıza doğa ile tamamen barışık bir cihaz çıktı. Bu kulaklığın 199 dolar fiyat etiketi ile kullanıcılara sunulacağı söyleniyor.