Siber saldırılar için bakana soru önergesi

Siber saldırılar için bakana soru önergesi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı’na verdiği bir önergeyle Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a, özellikle bankaları etkileyen siber saldırıları sordu

Tanrıkulu, önergesinde şu sorulara yanıt istedi: “.tr’üst düzey alan adı ve onun altında yer alan ikinci seviye alan adlarının yönetimi ve koordinasyonunun 1992 yılından beri ODTÜ tarafından sürdürüldüğü gözönüne alındığında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın ’tr’uzantılı adreslerde yaşanan siber saldırıya ilişkin ’ODTÜ yeterli önlemi almamış’açıklamasının gerekçesi nedir? ODTÜ’deki ’server’ın hükümet tarafından istendiği iddiası doğru mudur? ODTÜ’nün yeterli önlemleri almadığına dair iddialar hangi kanıtlara dayanıyor?”

Türkiye, 14 Aralık’ta dünya tarihinde yaşanmış en yoğun saldırılardan birine maruz kalmış, bu nedenle Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, OTDÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar’ı, zamanında gerekli önlemleri almadığı gerekçesiyle suçlamıştı. Acar ise buna, “Saldırı öncesi ve saldırı sırasında uluslararası güvenlik standartları ne gerektiriyorsa, gerekli önlem ve işlemlerin hepsini fazlasıyla yerine getirdi” diye yanıt vermişti.