Adıyaman’da çatışma: 1 asker şehit, 2 yaralı!

Adıyaman’da çatışma: 1 asker şehit, 2 yaralı!
Adıyaman’da güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada bir asker şehit oldu, 2 asker yaralandı

Adıyaman’da 1 asker şehit, 2 yaralı!

Genelkurmay Başkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, merkeze bağlı Kömür beldesindeki Kurk ve Derinsu mevkilerinde arazi arama tarama faaliyeti yapan güvenlik güçlerine terör örgütü PKK mensuplarınca ateş açıldı. Bunun üzerine bölgeye jandarma özel harekat timleri sevk edildi. Çatışmada yaralanan 3 askerden birinin olay yerinde şehit olduğu öğrenildi. Yaralı 2 askerin Adıyaman’da tedavi altına alındığı belirtildi. Çatışmaların devam ettiği bölgede yapılan aramalarda ormanlık alana gizlenmiş çok miktarda yaşam malzemesinin ele geçirildiği, teröristlerin barınma amacıyla kullandıkları mağaraların bulunduğu kaydedildi.

Yine Adıyaman’da, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından operasyon icra eden İl Jandarma Komutanlığı unsurlarına uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı, saldırıda herhangi bir zayiat meydana gelmediği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde “günlük faaliyetler” ve “önemli yurt içi olaylar” a ilişkin bilgilere de yer verildi. Buna göre, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist, Adıyaman merkezde, operasyon icra eden İl Jandarma Komutanlığı unsurlarına uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Açılan terörist ateşlerine ateşle karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri kesilirken, saldırıda herhangi bir zayiat gerçekleşmedi. Takviye timlerle operasyona devam ediliyor.

IŞİD’li terörist yakalandı 

Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 1’inci Hudut Alay Komutanlığı unsurları tarafından, Kilis’in Elbeyli sınır hattında, yasa dışı yollarla Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan terör örgütü IŞİD mensubu yabancı uyruklu bir kişi yakalandı. Kars’ın Digor ilçesinde de bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu. Öte yandan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından gün içerisinde, yasa dışı yollarla Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 652, Türkiye’den Suriye’ye geçmeye çalışan 2, İran’dan Türkiye’ye geçmeye çalışan 9, Türkiye’den Yunanistan’a geçmeye çalışan 80, Bulgaristan’dan Türkiye’ye geçmeye çalışan 3 kişi yakalandı.