Adrasan alev alev

Adrasan alev alev
Söndürmeye 1 uçak ve 2 helikopterin destek olduğunu belirten Kumluca Kaymakamı Kara, “Alevler çok hızlı ilerledi” dedi. Olimpos Antik Kenti de tehlikede.

Antalya’nın Kumluca ilçesi Erentepe Mahallesindeki yangının ardından alevler bu kez ilçenin tatil merkezi Adrasan’dan yükselmeye başladı. Dün saat 11.00 sıralarında Seylemit mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangına 3 uçak ve 7 yangın söndürme helikopterin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 30 arazöz ve iş makinesi ile işçiler müdahale ederken, köylüler de destek verdi. Yangın söndürme çalışmaları güçlükle yürütülürken, Yazır ve Belet mahallelerini tehdit eden yangın, Olimpos Antik Kenti’ne doğru ilerlemeye başladı. Yangında ilk belirlemelere göre 3 ev zarar gördü. Kumluca-Adrasan yolu trafiğe kapatılırken, polis ekipleri de vatandaşların bölgeye giriş ve çıkışlarına izin vermedi.

 Hızla ilerliyor

Kumluca Kaymakamı Polat Kara, yangının rüzgarın etkisiyle hızla yayılmaya devam ettiğini tedbir amaçlı olarak  Olimpos ve Yazır köyünü tahliye etmeye başladıklarını söyledi. Yerleşim yerleri ile otel, motel ve tatil köylerinin tamamını boşaltmaya başladıklarını belirten Kara, “Yangın çok hızlı ilerliyor. Rüzgarın hangi yöne alevleri sıçratacağını bilemiyoruz. Bu nedenle Olimpos bölgesini tahliye ediyoruz. Vatandaşlarımız bize yardımcı olursa çok seviniriz” diye konuştu.

Sabotaj ihtimali

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, aynı bölgede ikinci kez yangın çıkmasının düşündürücü olduğunu, bütün ihtimallerin göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi. Bölgedeki insanların duyarsız olmadığını belirten Çetinkaya, derin bir araştırma yapılmadan hükme varmanın yanlış olacağını, ancak sabotaj ihtimalinin de dikkate alınması gerektiğini kaydetti. Kumluca açısından çok kıymetli alanlarda yangın çıkmasının dikkati çektiğini vurgulayan Çetinkaya, yangınların çıktığı alanların da zor müdahale edilen yerler olduğunu dile getirdi. Bu arada Kumluca’nın Erentepe Mahallesi’ndeki ormanlık alanda 3 gün önce başlayan ve önceki gün akşam saatlerinde kısmen kontrol altına alınan yangın dün öğle saatlerinde yeniden başladı. Yangına, havadan ve karadan müdahale ediliyor.