"Af hangi ihaleye fesat karıştırmış yandaşı aklayacak?"

"Af hangi ihaleye fesat karıştırmış yandaşı aklayacak?"
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, af tasarısı hakkında açıklamalarda bulundu. Seymen, "Uyuşturucu ve dolandırıcılığı da içine aldığı görünüyor. Bu hangi ihaleye fesat karıştırmış yandaşı aklamak için getiriliyor?" dedi.

İYİ Parti Seçim İşleri, Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen Halk TV'de Lale Özan Aslan'ın sunduğu Ana Haber programında gündemdeki af tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Seymen, affın kapsamıyla ilgili, "Bir eleme olması lazım, kader mahkumlarının affedilmesi lazım" dedi.

İYİ Partili Seymen'in açıklamalarından satır başları şöyle: 

"Af meselesi şişeden çıkan cin gibidir, cezaevlerine ‘af’ kelimesini duyurduğunuz anda bunun karşılığını vermelisiniz. Çünkü cin şişeden çıkmıştır.

Verilen teklifin adı af yasası değil, infaz yasasında değişiklik teklifi. Bütün partiler haksız tutuklananları özgürlüğüne kavuşturmak istiyorsa, niye infaz yasasında değişiklik teklifi olarak getiriyorsunuz bunu? İnfaz yasası değişikliği olarak bilerek getiriyorlar. Çünkü ismi infaz yasası olunca AKP ve MHP’nin oylarıyla çıkabiliyor yasa.

Muhtemeldir ki bu yasa çıktıktan sonra, AYM’ye başvurulacak ve yasanın kapsamı genişletilecek.

Türkiye’de af yasası ihtiyacı vardır. Fakat bu adaletli, eşitliği sağlayacak, mağdurları daha da mağdur etmeyecek bir şekilde hazırlanmalı. Bu yasanın yapım aşamasında bütün partiler yer almalıdır"

"ÇAKICI İŞİN GÖRÜNEN KISMI"

"Bu af gerçekten Alaattin Çakıcı için çıkarılıyorsa, Çakıcı’nın yaşı itibariyle sağlık sorunları var. Cumhurbaşkanı’nın affetme yetkisi var. Bu affa uğrayacak şekilde sağlık problemleri de mevcut. Yani sadece onun için olsa Sayın Bahçeli, Erdoğan’dan isteyebilirdi diye düşünüyorum. Bu sadece işin görünen kısmı"

UYUŞTURUCU VE DOLANDIRICILIK MESELESİ

"Kağıda döküldüğünde 4 sayfa bu kapsam içinde kalacak suç unsuru var. Bunların arkasındaki sebep nedir gerçekten merak ediyorum. Hangi ihaleye fesat karıştırmış yandaş iş adamını aklamak için, hangi uyuşturucu baronunu aklamak için getiriliyor bu? Bir eleme olması lazım kader mahkumlarının öyle affedilmesi lazım"

DÜŞÜNCE VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ

"Zaten bu kapsamda kimsenin içeride olmaması lazım. En fazla tutuklu gazeteci Türkiye’de. Bunların hepsinin dürüstçe, adilane bir şekilde masaya yatırılıp çözülmesi gerekir"

İlgili Haberler