Affın kapsamı!..

Doktor Devlet Bahçeli'nin af önerisi rafa mı kalktı?.. Bence hayır... Cin şişeden çıktı bir kere!.. Danışıklı tiyatronun sadece zamanlaması belirlenecek. Seçim sonrasına kalmış gibi gözüküyor. Cezaevlerinde ve onların kederli ailelerinde beklenti yaratılarak genelde tüm seçmene özelde Ülkücü camiaya yine tuzak kuruldu. Kamuoyunda Ülkücü olarak adlandırılan isimleri alet ederek bir hassasiyet yaratmaya çalışan ve son propaganda filmi ile yine benzer gaz verme operasyonuna girişen, Cumhur İttifakı'nı bu tezgahlarla kurtaracağını hesaplayan Bahçeli gerçekte ne yapmak istiyor?..

 Geçmişte, Devlet Bahçeli'nin başkanlık sistemi, AKP iktidarı ve onun genel başkanı hakkında söyledikleri hâlâ arşivlerde duruyor. O ağır hakaretleri  hatırlatmaya kalksak gazetemizin sayfaları yetmez. O zaman, şu soruyu sormak daha yerinde olur; Ülkücüleri alet ederek af önerisinde ısrar eden Doktor Bahçeli, Türk milliyetçilerinin, Ülkücülerin, siyasal duruşuna gerçekten bugün sahip çıkıyor mu?.. Bu sorunun cevabı Bahçeli'nin af önerisinde gizli. Nasıl mı?.. Bugüne kadar bu af önerisinin neleri kapsadığı hiç açıklanmadı. O zaman buyurun!..

Önce ana başlıklar;

* MHP, "17-25 Aralık'tan hesap soracağım" dedi, af 17-25 Aralık'ta hesap sorulmasını ortadan kaldırıyor.

* MHP, PKK terör örgütünün güçlenmesine, terörle mücadelenin akamete uğratılmasına, PKK'nın silah depolamasına yol açan süreçlerin sorumlularından hesap soracağını söylemiş ve suç duyuruları yapmıştı. Şimdi önerdiği afla çözüm sürecinden hesap verecekleri kurtarıyor.

* MHP, Recep Tayyip Erdoğan'ın BOP ile millî menfaatleri haleldar ettiğini, emperyalizme hizmet ettiğini ifade etmiş iken önerdiği afla bunun hesabının sorulmasından vaz geçmiştir.

* MHP Genel Başkanı, FETÖ'nün devletin içine yerleştirilmesini sağlayan siyasi ayağının ortaya çıkarılması ve hesap sorulmasını defalarca istemiştir. Önerdiği af bu suçları işleyenleri kapsamakta ve böylece FETÖ'nün paralel devlet kurmasını sağlayanlar kurtarılmış olmaktadır.

* MHP, terörle mücadelede net bir tavır koymuştur. Ancak önerdiği affın kapsamına terörle mücadele kanununda yazılı suçlar(302-316 hariç) girmektedir.

Böylece, Doktor Bahçeli'nin af önerisiyle AKP'nin 16 yıllık iktidarı döneminde siyasi tercih ve yönetim anlayışının doğurduğu yolsuzluk, rüşvet, terörle mücadele, FETÖ yapılanması konularında tüm suçlarla ilgili sorumluluğu af kapsamına girmektedir.

Çözümcüler yırtacak!..

Çok mu genel kaldı!.. Biraz daha detaylandıralım o zaman;

MHP, çözüm süreci adı altında PKK terör örgütüyle mücadeleyi akamete uğratan sürece karşı çıkmış ve bunu siyasetinin odağı yapmıştı. MHP genel merkezinin çözüm süreci ve terörle mücadele edilmemesi hakkında suç duyurusuna savcılık takipsizlik kararı vermişti. Bunun üzerine MHP genel merkezi 1 Mayıs 2014'te bu kararın siyasi olduğunu, mahkemenin kadıya mülk olmadığını ve hesabı günü geldiğinde yine adil Türk yargısı tarafından sorulacağını ilan etmişti. 10 Eylül 2015'te de "Bugün sorulmuyorsa biz meselenin takipçisi olmaya devam edecek ve bir sonraki dönem yeniden soracağız" diyerek sözler verilmişti.

MHP, 10 Eylül 2015'te "çözüm sürecini başlatarak ülkemizi yangın yerine çeviren sorumlular" hakkında tekrar suç duyurusunda bulundu. Çözüm sürecini övünerek başlatan eski Başbakan, yeni Cumhurbaşkanının yargılanması için gerekli işlemlerin başlatılmasını, hâlen yasama dokunulmazlığı bulunan şüpheliler hakkında fezleke düzenlenerek TBMM'ye gönderilmesini istedi.

Bu suç duyurusunda yer alan suçlar şöyleydi:

* TCK 24. madde: Konusu suç olan emri uygulama,

* TCK 220. madde: Terör örgütüne yardım ve yataklık eden kamu görevlileri,

* TCK 283. madde: Suçluyu kayırma,

* TCK 257 madde: Görevi kötüye kullanma,

* TCK 260. madde: Kamu görevini terk eden veya yapmayan,

* TCK 278. madde: Suçu bildirmeme,

* TCK 281. madde: Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, suç delillerini bildirmeme,

Anlayacağınız, bu suç iddiaları Doktor Bahçeli'nin önerisiyle af kapsamına girmektedir.

MHP, R. Erdoğan'ın BOP eş başkanı olmasını sürekli eleştirmiş, emperyalist projelerin kuklası olarak ifade etmiş ve hesap soracağını belirtmişti.

* TCK'nın 257'nci maddesinde düzenlenen "görevi kötüye kullanma",

* TCK'nın 262'nci maddesinde düzenlenen "kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi",

* Siyasi Partiler Kanunu'nun 78/a ve "Millî Devlet Niteliğinin Korunması-Bağımsızlığın Korunması" başlıklı 79/a ve c maddelerinde düzenlenen hükümleriyle düzenlenen fiilleri işlemesi,

Bahçeli'nin af önerisi BOP eş bakanı sıfatıyla ilgili iddia edilen suçları da kapsamaktadır.

Doktor Bahçeli'nin af önerisinin kapsamına giren diğer bazı suçları da şöyle sıralayabiliriz:

* Soykırım ve İnsanlığa Karşı Suçlar

* İşkence ve eziyet

* Cinsel saldırı, Reşit olmayanla cinsel ilişki(Çocuk yaşta evlilik) cinsel taciz,

* Nefret ve ayrımcılık

* Özel Hayata ve Hayatın Gizli Alanına Karşı Suçlar(Dinleme)

* Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama

* İhaleye fesat karıştırma

* Zimmet, irtikâp, rüşvet

* Görevi kötüye kullanma

* Devletin Egemenlik Alametlerine ve Organlarının Saygınlığına Karşı Suçlar(Türk Bayrağını yırtarak, yakarak veya sair surette ve alenen aşağılamak) (Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama)

* Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk(Kozmik oda)

* Terörün Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki kanunda yer alan suçlar

* Vergi Kanununda yer alan Suçlar(Vergi kaçakçılığı)

* Kaçakçılıkla Mücadele Kanununda yer alan suçlar,

Filmlere kanmayın diye...

Tuzak bulmacada Ülkücü duruşa aykırı kareleri bulmayı sizlere bırakıyorum!..

Yazarın Diğer Yazıları