Afrika turunda ilk durak Cezayir

Afrika turunda ilk durak Cezayir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moritanya, Senegal ve Mali'yi de kapsayan Afrika turuna Cezayir'den başlıyor. Erdoğan, Cezayir'i 'cumhurbaşkanı' sıfatıyla ikinci kez ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 26 Şubat-2 Mart'ta Moritanya, Senegal ve Mali'yi de kapsayan dört Afrika ülkesine yapacağı ziyaretin ilk durağı Cezayir olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Afrika'da güçlü tarihi bağlarının olduğu önemli ekonomik ortaklarından Cezayir'e, 19-20 Kasım 2014'teki ziyaretinin ardından cumhurbaşkanı sıfatıyla ikinci kez gidecek.

Resmi ziyaret kapsamında, Erdoğan ve Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın baş başa ve heyetler arası görüşmelerde bulunması, terörizmle mücadele, siyasi, ekonomik ve ticari iş birliğinin artırılması, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Cezayir'deki faaliyetlerinin önlenmesi konularını tüm yönleriyle ele alarak bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişi yapması öngörülüyor.

Türk iş adamları ve yatırımcıların da eşlik edeceği ziyaret kapsamda ülkenin başkenti Cezayir'de 27 Şubat Salı günü İş Forumu düzenlenecek.

Ziyaret sırasında ayrıca Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından restorasyonu tamamlanan, iki ülkenin ortak mirası niteliğindeki Keçiova Camisi'nin açılışı yapılacak.