Afrin Harekatından 2. gün

Afrin Harekatından 2. gün
TSK'nın, hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak amacıyla Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın ikinci gününde Türk savaş uçakları hedefleri vururken, TSK kara kuvvetleri unsurları da ÖSO ile birlikte Afrin'de 5 kilometre kat etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak amacıyla Suriye’nin kuzeybatısında
Afrin bölgesinde, PYD/PKK ve IŞİD'e mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın ikinci gününde Türk savaş uçakları hedefleri vururken, TSK kara kuvvetleri unsurları da Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri ile birlikte Afrin'deki noktalara ilerlemeye başladı.

ZIRHLI ARAÇLAR, ÖZEL KUVVETLER VE PİYADE GÜÇLERİ İLERLİYOR

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı planlandığı şekilde devam etmekte olup, kara harekatı başlamıştır." denildi.

Açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı'nın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Bu arada, sahadan alınan bilgiye göre, TSK'ya ait zırhlı araçlar, özel kuvvetler ve piyade güçleri gibi unsurlar, Afrin toprakları içinde yaklaşık 5 kilometre kat etti.

İlerleme sırasında ciddi bir çatışma yaşanmadı.

İLK KÖY ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda ÖSO birliklerinin bölgede bir köyü ele geçirdiği bildirildi. GEçilen bilgiye göre Afrin'in Sankal Köyü ÖSO tarafından güvenlik altına alındı.

32 UÇAKLA, 45 TERÖR HEDEFİ VURULDU

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada "Zeytin Dalı Harekâtı esnasında tespit edilen terör örgütüne ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 45 hedef Hava Kuvvetlerimiz tarafından imha edilmiştir. Harekâta katılan 32 uçak müteakip görevlere hazırlık için emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

Harekât planlandığı şekilde devam etmektedir. Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir" denildi.

REYHANLI'YA ROKETLİ SALDIRI

Operasyonun devam devam ettiği dakikalarda Suriye'den Hatay'ın Reyhanlı ilçe merkezine roketli saldırı düzenlendi. 

Saldırıda ilk belirlemelere göre Suriye uyruklu 1 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Patlamanın ardından bölgeye güvenlik görevlileri ve sağlık ekipleri sevk edilirken, yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Öte yandan roketli saldırıda çevredeki ev ve iş yerlerinin camları kırıldı.

BİR ROKETLİ SALDIRI DAHA

‘Zeytin Dalı Harekatı’nın başlatıldığı Suriye’nin Afrin bölgesinden Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde akşam saat 18:30 sularında bir roketli saldırı daha düzenlendi.

Gelen son dakika bilgisine göre ilk roketin düştüğü Atatürk Caddesi’ne 300 metre uzaklıktaki şehir merkezine düşen roket bir binanın duvarına isabet etti.  Aynı zamanda Bayır Mahallesi’ndeki bir evin bahçesine de roket isabet etti.  Diğer roketin düştüğü bölge ise araştırılıyor.

Roketlerin düştüğü bölgede güvenlik önlemi alınırken, ambulanslar sevk edildi.

Reyhanlı’ya gün içerisinde 3 roket düşmüş, 1 kişi hayatını kaybetmiş, 30 kişi yaralanmıştı. Reyhanlı’ya 1.5 saat arayla toplam 6 roket düşmüş oldu.

KİLİS'E ROKET DÜŞTÜ

Reuters’a konuşan görgü tanıkları Suriye’den gelen bir roketin Kilis’e düştüğünü ifade etti.

Reuters’ın son dakika şeklinde geçtiği haberde, bugün içerisinde Suriye’den 5. roketin düştüğü belirtildi. Görgü tanıklarına dayandırılan haberde ilk belirlemelere göre can kaybı yaşanmadığı belirtildi.

PYD'NİN REYHANLI'YA SALDIRDIĞI MEVZİLER İMHA EDİLDİ

Terör örgütü PYD/PKK tarafından Reyhanlı ilçesine yönelik 1 kişinin öldüğü, 46 kişinin yaralandığı roketli saldırıların gerçekleştirildiği iki mevzi, Türk Silahlı Kuvvetlerince düzenlenen hava harekatıyla imha edildi.

PYD/PKK'lı teröristlerce Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yönelik düzenlenen 11 roketli saldırıda, 1 Suriyeli sivil ölmüş, 16'sı Suriyeli 46 sivil yaralanmıştı.

Edinilen bilgiye göre, terör örgütünün saldırılarının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri harekete geçti. Saldırıların gerçekleştirildiği mevzilerin hedef tespit radarlarıyla belirlenmesi sonrasında, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı savaş uçakları, söz konusu saldırıların yapıldığı iki mevziye yönelik hava harekatı düzenledi.

Teröristlerce kullanılan mevziler, jetler tarafından imha edildi.

İlgili Haberler