Afrin operasyonu için ilk anket yapıldı

Afrin operasyonu için ilk anket yapıldı
Afrin'de gerçekleştirilen operasyonun beşinci gününde saldırı amacıyla sızma girişiminde bulunan 8 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Afrin'deki terör hedeflerine yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nın 5. günü kapsamında, bölgedeki unsurlara saldırı amacıyla sızma girişiminde bulunan 8 terörist etkisiz hale getirildi.

TSK tarafından hudutlarda, bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD üyesi teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak için cumartesi günü saat 17.00'de başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı" devam ediyor.

Şeyh Horoz bölgesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına saldırı amacıyla dün gece sızma girişiminde bulunan PKK/PYD/YPG terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada 8 terörist etkisiz hale getirildi.

Harekat, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK'nin terörle mücadeleye yönelik ilgili kararlarıyla BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde terör hedeflerini vurmaya dönük, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra ediliyor. 

ATAK'LAR TERÖR HEDEFLERİNİ CİRİT'LE VURDU

Bu arada, Afrin'in batısında belirlenen terör hedefleri, gece boyunca aralıklarla tanklarla vurulurken harekatta yerli üretim taarruz helikopteri T-129 ATAK da ilk kez görev yaptı.

Terör örgütü hedeflerinin kara unsurlarınca lazer sistemleriyle titizlikle işaretlenmesinin ardından T-129 ATAK helikopterleri, bölgeyi ateş altına aldı. Operasyonda onlarca terörist etkisiz hale getirildi.

Teröristlerin bulunduğu alanları vuran helikopterler, harekat sırasında yerli üretim "Cirit" lazer güdümlü füzelerini de kullandı.

Öte yandan, 09.30'da Afrin'de Türk savaş uçakları terör hedeflerini vurduğu bildirildi.

GÜVENLİ BÖLGE

Hatay'ın Hassa ilçesinde Suriye sınırındaki bazı alanlar, 15 gün boyunca özel güvenlik bölgesi olarak belirlendi.

İLK ANKET YAPILDI

İktidara yakın anket şirketi ORC, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e yönelik yaptığı “Zeytin Dalı Harekatı” için anket gerçekleştirdi.

ORC tarafından yapılan ankette kamuoyunda harekata yönelik desteğin yapılan ankete göre yüzde 80.7 olduğu açıklandı. Ankete göre halkın %77,4’ü de terör örgütü üyelerine ve destekçilerine uygulanan cezaları yeterli bulmuyor.