Afrin'den acı haber: 1 askerimiz şehit

Afrin'den acı haber: 1 askerimiz şehit
TSK'dan yapılan açıklamada, bir askerimizin havanlı saldırıda şehit olduğu ifade edildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren 947 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, harekatın yürütüldüğü bölgeden elde edilen bilgilere göre bugün PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD terör örgütü mensubu 12 kişinin etkisiz hale getirildiği belirtildi. 

Açıklamada, "Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 947 olmuştur." bilgisi verildi. 

TERÖR HEDEFLERİ TANK VE TOPLARLA ATEŞ ALTINA ALINDI

Kilis-Hatay hudut hattında yer alan, terör örgütü PYD/PKK'ya ait sığınak, barınak ve mevzilere Fırtına obüsleri ve tanklarla aralıklarla atış yapılıyor.

Bombalanan alanlardan yükselen duman Kilis'in sınır hattındaki köylerinden de görülebiliyor.

Ayrıca bölgeden şiddetli patlama sesleri de duyuluyor.

DİKMETAŞ KÖYÜ DE TEMİZLENDİ

TSK ve ÖSO güçleri, Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlıDikmetaş köyü mevkine öğle saatlerinde başlattığı operasyonu başarıyla tamamladı.Birlikler, Kilis sınırına mücavir Dikmetaş Köyü ve Sirgeya Tepesi'niterör örgütünden kurtardı.

Kilis-Hatay otoyoluna bakan sınır bölgesine hakim konumdaki köy vetepede kontrolün sağlanması sayesinde, terör örgütünün Kilis il merkezine mobil rampalarla yaptığı saldırıların etkisi de azalacak.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından buyana PYD/PKK işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde 1'i belde merkezi, 23'ü köy, 1'iköy altı yerleşim ve 11'i stratejik dağ veya tepe olmak üzere 36 noktayı örgütten kurtarmış oldu.

Terör örgütlerinden temizlenen bu yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şöyle:"Bülbül beldesi merkezinin yanı sıra Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni,Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı,Kurni Dağı ile Kürdo köy altı yerleşimini, Racu beldesinde Ayn BatmanDağı,Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, SatiŞaği, Alkana ve Kırmızı köyleri, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe, Şeyh Hadidbeldesinde Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü, Cinderesbeldesinde Hammam köyü ile Mersides Tepesi'ni, Şeran beldesinde Burseya Dağı,Kastel Cündo ve Dikmetaş köyleri ile Sergaya Tepesi."

TERÖR PROPAGANDASI YAPAN 449 KİŞİ GÖZALTINDA

Harekata yönelik sosyal medyadan terör propagandası yapan 449 şüpheli gözaltına alındı.

TSK: 'TANKIMIZ İSABET ALDI'

TSK'dan yapılan son dakika açıklamasında, "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 05 Şubat 2018 tarihinde, Afrin Küçük Darmık Dağı bölgesinde harekâta katılan bir tankımız, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen tanksavar saldırısı neticesinde isabet almıştır. Hafif hasar alan tankımızda personel zayiatı bulunmamaktadır" denildi.

HATAY'DA HAREKETLİLİK

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye’nin Afrin bölgesindeki PKK/KCK/PYD-YPG’li ve DEAŞ’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nın 17. gününde operasyonlar sürüyor. Hatay'ın Hassa ilçesine bağlı Erol Çavuş Sınır Karakoluna dün akşam saatlerinde teröristlerce düzenlenen havan toplu saldırıda 2 asker şehit olmuş, 5 asker ise yaralanmıştı.

Bugün ise aynı bölgede askeri hareketliliğin yoğun şekilde yaşandığı gözlendi. Sınıra mühimmat dolu araç ve tank takviyesi yapıldığı, akşam saatlerinde ise çatışmaların arttığı görüldü. Erol Çavuş Sınır Karakolu yakınlarında 16.50 sıralarında alevler yükselirken, bölgeye kısa süre sonra helikopter ve ambulanslar da sevk edildi.

AZEZ'E ROKETLİ SALDIRI

Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütü PKK/YPG mevzilerinden, Kilis'in karşısındaki Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki Azez ilçe merkezine roketli saldırı düzenlendi.

Saldırıda roketin isabet ettiği bir kamyonette bulunan aralarında çocukların da bulunduğu 8 kişi yaralandı. Bölgedeki hastanelere kaldırılan yaralılar tedaviye alındı.

1 KAHRAMAN MEHMETÇİK ŞEHİT OLDU

Genelkurmay Başkanlığı, ’Zeytin Dalı Harekatı’ kapsamında Afrin’in Kuri Tepe bölgesinde teröristlerin düzenlediği havanlı saldırıda 1 askerin şehit olduğunu açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklama şöyle:

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 05 Şubat 2018 tarihinde, Afrin Kuri Tepe bölgesine PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen havan saldırısı neticesinde bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur.

Saldırı sonrasında bölücü terör örgütü mensuplarına derhal bölgede mevcut ateş destek vasıtaları ile karşılık verilmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz.

İDLİB'DE YARALANAN DSİ PERSONELİ HASTANEDE ŞEHİT OLDU

Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, İdlib kuzeyinde hareket halindeki konvoya düzenlenen terör saldırısında yaralanan Devlet Su İşleri (DSİ) personeli Mahmut Pakyürek, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İdlib kuzeyinde hareket halindeki konvoya, bölücü terör örgütü mensubu silahlı teröristlerce bombalı araçla yapılan saldırıda yaralanan DSİ personeli treyler operatörü Pakyürek, tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şehit oldu. 

Zeytin Dalı Harekatı'na katılan DSİ mensuplarından Yasin Tanboğa 30 Ocak'ta şehit olmuş, Mahmut Pakyürek ağır yaralanmıştı.