Afrin'e PKK'ya özel hastane

Afrin'e PKK'ya özel hastane
TSK'nın operasyon yapacağı beklenen Afrin'de sadece PKK teröristlere hizmet edecek bir hastane açıldı.

TSK’nın operasyon hazırlığına karşı harekete geçen PKK, Afrin’de hastane açtı. Örgüt elebaşlarının da katıldığı açılışta, hastanenin PKK’lılara hizmet vereceği açıklandı.

TSK’nın operasyon hazırlığına karşı harekete geçen terör örgütü PKK, Afrin’de hastaneaçtı. Halep’e bağlı Afrin ilçesinde 5 yıldır işgal unsuru olarak bulunan PKK, sınır hattı ve iç bölgelerde yaptığı saldırı hazırlıklarına 70 yataklı hastaneyi ekledi. Cephede yaralanan PKK’lı teröristleri tedavi amaçlı açılan hastaneden Afrin’de yaşayan siviller faydalanamayacak.

GELİŞMİŞ TIBBİ DONANIM ABD VE AVRUPA'DAN

Yeni Şafak'ın haberine göre, Terör örgütünün Afrin elebaşları tarafından açılan hastane gelişmiş tıbbi cihazlarla donatıldı. ABD ve Avrupa ülkeleri adına faaliyet yürüten dernek ve vakıfların yapımını üstlendiği hastanenin tüm cihaz ve tıbbi donanımı İtalya, Almanya gibi ülkelerden temin edildi ve Erbil üzerinden Afrin’e getirildi. Suriye PKK’sı PYD’nin sözde Afrin Komutanı Mahmud Berhidan’ın da katıldığı açılışta Türkiye aleyhine konuşmalar yapıldı. Türkiye’ye tehditler savuran Berhidan, Afrin’de yeni bir seferberlik kararı aldıklarını açıkladı.

İlgili Haberler