Ağar, ifade verirken polis kapıları kilitledi

Ağar, ifade verirken polis kapıları kilitledi
Faili meçhul cinayetlerle ilgili, aralarında Mehmet Ağar ve “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın da bulunduğu davaya dün Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Ağar, “Beni Türkiye tanır. Ben mücadelemi yasal sınırları içerisinde mertçe yaparım” dedi.

Ağar: Mücadelemi mertçe yaparım

Faili meçhul cinayetlere ilişkin aralarında Mehmet Ağar, özel harekât polisleri ve “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın da bulunduğu 19 kişinin yargılandığı davaya dün Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Davanın sanıklarından dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar ifade vermek üzere dün sabah korumalarıyla birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Ağar, Ankara’da görülen duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. 

Ayrımcılık yapmadım
Ağar’ın ifadesinin alındığı salonun kapıları polis korumaları tarafından kilitlenerek basın mensuplarının “gizlilik kararı” bulunmayan davayı izlemesine izin verilmedi. Avukat Yusuf Alataş, “Bu sanığın ayrılacağı nedir? Niye burada değil? Ağır hasta mı?” diye sordu. Alataş, Ağar’ın duruşmaya getirilmediği takdirde yargılamanın adil olmayacağını dile getirdi. Bir başka avukat Serhat Ekinci de “yüzyüzelik” ilkesi gereği Ağar’ın duruşma salonuna getirilmesini istedi. Mahkeme Başkanı, SEGBİS yönteminin de “yüzyüzelik” içerdiğini söyledi ve Ağar’ın savunmasına geçildi. Türkiye’nin zor durumlarında olağanüstü bir performans gerçekleştirdiklerini ileri süren Ağar, sanıklar Korkut Eken ve İbrahim Şahin’i ast üst ilişkisi içerisinde tanıdığını belirten Ağar, diğer sanıkları da yargılama sürecinde tanıdığını ileri sürdü.  Görevi sırasındaki ziyaretlerden söz eden Ağar, “Türkiye’nin dört bir tarafında, terörün yoğun olduğu bölgeleri sık sık ziyaret ettik. Personelle görüşmeler yaptık. İstihbaratın geliştirilmesi için çalışmalar gerçekleştirdik. Türkiye’ye zarar verecek birçok eylemin, olmadan engellendiğini ifade etmek isterim” dedi. Yasadışı bir emir vermediğini belirten Ağar, iddia edilen cinayetlerin işlendiği belirtilen silahların ise nereden alındığını bilmediğini aktardı. Görevde olduğu dönemde kimseye ayrımcılık yapmadığını söyleyen Ağar, “Bu söylenenler utanç verici şeylerdir. Beni Türkiye tanır, herkes tanır. Ben mücadelemi yasal sınırları içerisinde mertçe yaparım” ifadelerini kullandı.