Ağbaba: "Bundan AKP tabanı da oldukça rahatsız!"

Ağbaba: "Bundan AKP tabanı da oldukça rahatsız!"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin “Yol yapıyoruz, ‘teröristler yürüsün’ diye değil” şeklindeki açıklamasına sert tepki gösterdi.

Ağbaba, yaptığı açıklamada, Bakan Tüfenkçi’nin Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin sözlerinin son derece talihsiz ifadeler olduğunu belirterek, “Dünyanın en barışçıl eylemini gerçekleştirenlere ‘terörist’ yaftası yapıştırmak bir siyasetçiye, bir bakana, bir Malatyalıya yakışmaz” dedi.

“YANIMIZDA HİÇBİR TERÖRİST YOK, OLMADI, OLAMAZ”-

Adalet Yürüyüşü’nün AKP’nin kimyasını bozduğunu ifade eden Ağbaba, “Biz adalet için, demokrasi için, bu ülkede yaşayan 80 milyon yurttaşın mutluluğu  için iki haftadır yollardayız. Türkiye’de en az güvenilen  kurumların başına adalet gelmiş durumda. Yargı siyasetin arka bahçesi haline getirilmiş durumda. Güç sarhoşluğu ile hareket edenler, Türkiye’nin en önemli değerlerini, kurumlarını tanınmaz hale getirdiler. Bundan AKP tabanı da oldukça rahatsız. İşte biz, haksızlıkları, hukuksuzlukları gündeme getirmek,  adaleti tekrar herkese eşit yaklaşan,  tarafsız ve bağımsız hale getirmek için yürüyoruz. Bundan AKP’nin yöneticileri neden rahatsız oluyorlar merak ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve AKP’nin bakanları tarafından Adalet Yürüyüşü’ne karşı sistemli bir karalama kampanyası yürütüldüğünü belirten Ağbaba, “Defalarca söyledik bir kez daha söyleyelim, yanımızda hiçbir terörist yok. Olmadı, olamaz. Biz teröristlerin suikastından son anda kurtulan bir liderin önderliğinde hak, hukuk, adalet için yürüyoruz. Halkı provoke edenler, yaşanılacak tatsızlıkların sorumlusudur, açıkça suç işlemektedirler. Bundan sonra yapılacak açıklamalarda bu hassasiyetin dikkate alınmasını istiyoruz” dedi.

İlgili Haberler