“Ağır abiler” gidiyor genç jenerasyon geliyor

“Ağır abiler” gidiyor genç jenerasyon geliyor
A millilerde gençlik aşısı başlıyor. EURO 2016 elemelerinde ortaya çıkan tablo, yetkilileri bir sonraki organizasyon için harekete geçirdi.

 Emre Belözoğlu, Volkan Demirel, Hamit Altıntop, Gökhan Gönül gibi isimlerin dönemi kapatılacak, yerlerine kademeli olarak genç yıldızlar monte edilecek
A millilerde gençlik aşısı başlıyor. EURO 2016 elemelerinde ortaya çıkan tablo, yetkilileri bir sonraki organizasyon için harekete geçirdi. Emre Belözoğlu, Volkan Demirel, Hamit Altıntop, Gökhan Gönül gibi isimlerin dönemi kapatılacak, yerlerine kademeli olarak genç yıldızlar monte edilecek.

 İddiaya göre milli takımın, Fransa hayali sona ererse, 5 yıl içerisinde milli takım kadrosunun temeli yeniden atılacak ve bir sonraki organizasyonlara genç ve yeni tecrübeli yeteneklerden oluşacak bir kadro hazırlanacak. Kulüpleri ve genç milli takımlarda sergiledikleri futbolla geleceğin milli takımına göz kırpan futbolcu ordusu şöyle oluşuyor.  

Mert Günok
Fenerbahçe'nin kaleci atölyesinden çıkan Mert Günok (26), uzun yıllardır arkasında beklediği abisi Volkan Demirel'in hem kulüp hem de milli takım bazında kariyerini bitirecek isim.

Harun Tekin
Bursasporlu Harun Tekin (26 büyük bir sürpriz olmamazsa Mert Günok'un ardından milli takımın alternatif bile bekçisi olacaktır. 


Yusuf Erdoğan
Trabzonspor forması giyen 23 yaşındaki oyuncu, Caner Erkin'in açığını doldurması beklenen isimlerin başında geliyor. 

Semih Kaya
Galatasaraylı Semih Kaya (24), zaman zaman formsuzluğu nedeniyle eleştirilse de geleceğin stoper adayları arasında bulunuyor. 

Serdar Aziz
Bursasporlu Serdar Aziz, kulüp bazında Abdullah avcı döneminde kesilmeye başlayan Egemen Korkmaz'ın yerine göz kırpıyor.

Alper Potuk

F.Bahçe'nin etkin silahı olan Alper Potuk (24), Arda Turan ve Volkan Şen'den sonra bu mevkiiye en büyük aday.

Mehmet Ekici
Trabzonsporlu Mehmet Ekici (25 orta saha), Fatih Terim, Hollanda maçında şans vermemesine rağmen kulübünde sergilediği performansla Ay-yıldızlı ekibin demirbaşları arasına gircek isim.


Hakan Çalhanoğlu
Leverkusen'de oynayan Hakan Çalhanoğlu, Gökhan töre sıkıntısını geride bıraktı ve gelecekteki milli takımın en büyük silahı olacak.


Enes Ünal
Hakan Şükür'e benzetilen ve Manchester United'ın takibindeki Bursasporlu Enes Ünal (17), gelecek milli takımın tartışılmaz forveti olarak görülüyor.


Gökhan Töre
Milli takımımızın ve Beşiktaş'ın yükselen değeri Gökhan Töre (23), bu form grafiğini sürdürürse sağ kanadı parselleyecek.


Uğur Çiftçi
G.Birliği'nin sol beki Uğur Çiftçi (23), etkileyici performansıyla şimdilik gümüş kadroya girmeyi başardı.


Atınç Nukan
Beşiktaş ve Türk futbolunun yükselen değeri Atınç Nukan (21 stoper), defansa uzun yıllar ambargo koymaya hazır. 


Kaan Ayhan
Schalkeli çift ayaklı ve defansın iki kanadında oynayan Kaan Ayhan (20), geleceğin önemli isimlerinden.


Kerim Frei
Beşiktaşlı Kerim Frei (21 orta saha)), İsviçre U-21 takımından sonra ay-yıldızlı formayı tercih etti. 


Okay Yokuşlu
U-21 takımının kaptanı olan ve Kayserispor'da oynayan Okay Yokuşlu (20 orta saha), U-20 Dünya Kupası'ndaki performansıyla ile dikkatleri üzerine çekti.


Enver Cenk Şahin
Başakşehirli E. Cenk Şahin, U-21 takımında da üzerine titrenen gorta saha oyuncusu.

Oğulcan Çağlayan
Erciyessporlu golcü Oğulcan Çağlayan (19), fiziki, iki ayağı ve boyuyla ağabeylerini kıskandırıyor.