Ağıralioğlu: Bizzat yönettiğiniz bankalardan başlayın

Ağıralioğlu: Bizzat yönettiğiniz bankalardan başlayın
Varlık fonu ve faiz artırımı ile ilgili açıklama yapan İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Cumhurbaşkanımızı icraate davet ediyoruz. Bizzat yönettiğiniz bankalardan başlayınız" dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu Varlık Fonu ve faiz artırımı ile ilgili açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Ağıralioğlu, "Cumhurbaşkanımız, Merkez Bankası'nı eleştirmektense başkanı ve tek karar mercii olduğu Varlık Fonu bünyesindeki bankalardan başlayarak sürece öncü ve faiz oranlarını tavsiye ettiği oranlara düşürerek bütün iktisadî otoritelere de örnek olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Ağıralioğlu, şöyle devam etti:

"Böylece bizzat Cumhurbaşkanımız tarafından, faizle mücadelenin ve ekonomiyi şaha kaldırmanın ne şekilde yapılacağı Merkez Bankası başta olmak üzere herkese pratikte gösterilmiş olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızı icraata davet ediyoruz. Buyurunuz! Bizzat yönettiğiniz bankalardan başlayınız.

Eğer faiz indirimi bu kurumlardan başlayarak yapılamıyorsa Varlık Fonu'ndaki selefi Yiğit Bulut tarafından "niçin yapılamıyor olduğuna dair" sebepleriyle milletimize anlatılmalıdır. 24 Haziran'da ekonomiyi uçurmak vaatleriyle oy istenen milletimiz, bu kadarını bilmeyi hak ediyor."