Ağıralioğlu'ndan milletvekili transferine çok sert sözler

Ağıralioğlu'ndan milletvekili transferine çok sert sözler
İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çağrısının ardından MHP'ye geçen Hayati Arkaz'a çok sert tepki gösterdi.

TBMM'de gerçekleştirilen yemin törenininde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin elini öperek büyük tepki toplayan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, bugün Bahçeli'nin çağrısının ardından MHP'ye geçmişti.

Arkaz'a İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'dan çok ağır sözlerle tepki gelirken, MHP'ye transfer olan vekile bir tepki de Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu'ndan geldi.

İYİ Parti'nin milletvekili transferine ilişkin duruşuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ağıralioğlu, "Milletvekilleri, oy aldıkları seçmene sadakat göstermek ve seçmenlerine sadakati namusları bilmek mecburiyetindedirler. Bu ahlâk, temel düsturumuz olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Yavuz Ağıralioğlu'nun açıklamaları şöyle:

İYİ Parti grubu olarak sorumlu ve yapıcı muhalefetimizin gereği, siyasetimizi ilkeler ve hakkaniyet ölçüsü üzerinden yapmaya gayret göstereceğiz. Siyaseti itibarlı kılacak ve siyasete kalite katacak olan da bu istikamet ve ahlâk üzerinde yürümektir.

Bizim "milletvekili transferine" mukabelemiz ve ilkesel duruşumuz şudur: Biz, milletvekillerinin başka partiye geçişlerini, partimiz lehine dahi olsa makul ve makbul bulmuyoruz. İtibara ziyan bir geçişi kendimize yakıştıramadığımız gibi hiçbir arkadaşımıza da yakıştırmayız.

"TRANSFERİN TEK YOLU VEKİLLİKTEN İSTİFA EDEREK GEÇMEKTİR"

Milletvekilleri, oy aldıkları seçmene sadakat göstermek ve seçmenlerine sadakati namusları bilmek mecburiyetindedirler. Bu ahlâk, temel düsturumuz olmalıdır. Bir milletvekili başka partiye geçecekse eğer, tek yolu milletvekilliğinden de istifa ederek geçmesidir. Doğru olan budur.

Bir milletvekilinin seçmeninin oy verdiği çizgi ve irade istikametinde durması en doğru olandır. Şayet kuruluş ilkelerinden sapma yahut yol ve koordinatlar düzeyinde bir kopma mevcutsa da milletin vekiline yakışan, bağımsız kalarak yasama faaliyetlerine devam etmesidir.

"SN. BAHÇELİ'YE TAVSİYEMİZ BEYHUDE İŞLERLE UĞRAŞMAMASIDIR"

Ağır ithamlar ve iftiralar altında geçirdiğimiz bir seçim döneminde bize, bir müslümana yakışmayacak kadar galiz cümlelerle hakaret etmiş olan bir partiye milletvekili olarak geçmek, siyasi Stockholm sendromudur...

Sn. Bahçeli'ye de tavsiyemiz beyhûde işlerle uğraşmamasıdır. İYİ Parti'den vekil transferine enerji harcamaktansa, 5000 yıllık Türk Devlet Geleneği'ni teslim ettiği tek adam iradesi ile birlikte iktisadî kriz hususuna ciddiyetle eğilmesi, milletimiz için daha faydalı bir iştir.

İlgili Haberler