Ağız kokusu çekenlere müjde! Sırrı hem kabuğunda hem bu besinde

Ağız kokusu çekenlere müjde! Sırrı hem kabuğunda hem bu besinde
Limonun faydaları ağız kokusu sorunu olanlara müjde olarak duyuruldu. Hem limonun hem de kabuğunun faydaları dikkat çekti.

Limon, ferahlatıcı ve canlandırıcı bir meyve olarak tanınır ama kabuğunun da sağlık açısından pek çok faydası var olduğu biliniyor.

Limon kabuğunun vücudunuza kattığı şeyler şunlardır:

Limon kabuğu C vitamini deposudur. Bu vitamin, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kolajen üretimine katkıda bulunur ve enerji seviyelerini yükseltir.

Kansere karşı korur

Limon kabuğunda yer alan limonen, kanserle savaşan özelliklere sahiptir. Araştırmalar, limonenin özellikle meme kanseri gibi bazı kanser çeşitlerine karşı etkili olabileceğini ortaya koymuştur.

Limon kabuğundaki maddeler, metabolizmayı hızlandırır. Sabahları sıcak suya rendelenmiş limon kabuğu katmak, sindirimi kolaylaştırır ve enerji seviyelerini artırır.
Yaşlanmayı geciktirebilir

Limon kabuğunda bulunan antioksidanlar, vücudu serbest radikallerin zararlarından korur ve hücrelerin yıpranmasını önler.

Bu sayede yaşlanma sürecini yavaşlatır ve genel sağlığa iyi gelir.

Detoks yapabilir

Vücuttaki zararlı maddeleri atmayı sağlar. Limon kabuğu çayı veya rendelenmiş limon kabuğu içeren yemekler, detoks yapmanıza yardımcı olur.

Yemeklere, içeceklere veya tatlılara rendelenmiş limon kabuğu eklemek hem lezzetli hem de sağlıklı bir dokunuştur.

Sinir sistemini rahatlatır

Limon kabuğundaki kokulu bileşikler, sinir sistemine yatıştırıcı bir etki yapar.

Limon kabuğu koklamak stresi azaltmaya yardımcı olur ve zihni dinlendirir.

Ayrıca antiseptik özelliği olan limon kabuğu, ağız sağlığını korur, ağız kokusunu giderir ve diş etlerini güçlendirir. Fakat dişlere direk temas ettirilmemelidir.

İlgili Haberler