Ağla gözüm ağla

İster kederden ister ümitten, ağla! Bir yanda bilinmeyenlerle dolu bir maden faciası, tokat atan bir başbakan, tekme atan müşaviri, bir yanda Samsun’dan Ankara’ya yürüyen gençler.
Bembeyaz yürüdüler... 
Ne de güzeldiler... 
Denizci mi desem, Malazgirt savaşında Alparslan’ın giydiği beyaz kaftan gibi beyazlarla zafere yürüyen savaşçılar mı desem... 
Alparslan’ın tuğu yerine başlarında baretleri vardı. Onu Atatürk’ün kalpağı gibi giymişlerdi.

***

Biz iktidar insanlarını faziletli davranmış gibi görüp ne zaman sevebileceğiz? Enerji Bakanı 4 gündür madende diye övünüyorduk. Adamcağız aynı gömleği iki gün giydi diye ona acıyorduk bile. Diyet yapıyor her halde aşçısı da Ankara’dan gelmiş. Meğer hukuki süreç başlayana kadar orada kalmak zorundaymış. Nöbetteymiş yani.

***

Peki o korumalar, polisler, çocuk dövmeler neydi? Savcının biri vaktiyle Ak Parti’den milletvekili adayı olmuş doğru mu?
İngiltere’de şirketin ortaklarından birinin tabeladan ibaret bir yeri varmış. En büyük patronun adı orada gizli tutuluyormuş. En büyük patron oymuş.
Herkes gördü işçiler harıl harıl duvar örüyorlar. Orada inanılmaz bir şey oldu. Dramatik bir sesle bir işçi yapılanları nakletti seyircilere. Meğer ördükleri şeyler ayaklarmış ve bu ayakların altında görünmesini istemedikleri şeyler olabilirmiş. (İşçi bir ara içeride 450 kişi daha var dedi.)
Kapı, savcılığın emriyle örülüyor. Tekrar soruyoruz; maden neden Enerji Bakanlığı’ndan alınıp Başbakanlığa bağlandı, ruhsat neden Başbakanlıktan alınıyor?

***

Yalan... 
Yalan... 
Yalan... 
İsrail’e de küfretmemiş, 
Markette çocuk dövmemiş. 
Yerde adam tekmelenmemiş. 
Komşu kadınlar birbirlerini “çatlatmak” için oh ya, rekabeti yaparlar ya. AK Parti’lilerin, Başbakan’a, benzer alkışları yapanlarına şunu hatırlatmak istiyorum; dikkat edin AKP’ye dokunan önce abad oluyor ama sonra “yanıyor” ...

***

Dedim ya bir gözüm bunlara ağlıyor, bir gözüm de çiçek gibi kızların, fidan gibi delikanlıların geçtikleri yollarda insanları hayran bırakarak yaptıkları o muazzam yürüyüşü ümitle seyrediyor.

Yazarın Diğer Yazıları