'Ağzından çıkanı kulağı duysun'

'Ağzından çıkanı kulağı duysun'
Kuveyt’e hareketinden önce gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını değerlendiren Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın açıklamalarına sert tepki gösterdi

Erdoğan, şunları söyledi: “Sayın Akıncı, KKTC halkının seçimiyle göreve gelmiştir. Burada 2 kardeş ülkeyiz dediğiniz zaman ortaya çok farklı tablolar çıkar. Akıncı’nın ağzından çıkanı kulağının duyması gerekir. Hassas, dikkatli olması lazım. Türkiye KKTC’yi neden sahipleniyor, bunun bir esbabı mucibesi var. Kardeş olarak çalışmanın bile bir şartı vardır. Bu ülke kuzey Kıbrıs’a bedel ödemiştir. Biz şehitler vermişiz. Ve bedel ödemeye devam ediyoruz. Kuzey Kıbrıs’ın uluslararası alanda kavgasını veren kim? Acaba sayın Akıncı tek başına bu kavgayı verebilir mi? Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs’a bakışı yavru vatandır ve böyle bakmaya devam edecektir. Bir ananın yavrusuna bakışı nasılsa böyle bakmaya devam edecektir. Kendi görüşü böyledir. Ben de hoşgörüyle bakabilirim. Ama daha sonra sarfı nazar edebilirler. Bu da pek hoş olmaz.”

ranına, en fazla 5 oranında artış yapılarak belirlenir” hükmü hatırlatıldı. Enflasyonun yüzde 5 olması öngörülerek, örnek bir hesaplama modeline de yer verilen yazıda, özel okulun ilan ettiği ücret 10 bin TL ise yüzde 5’lik enflasyon farkı ve en fazla yüzde 5 zam yapılması gerektiği, bu durumda da ücretin en fazla 11 bin TL olabileceği belirtildi. Ancak özel okullar, ilkokul 1, ortaokul 1, lise hazırlık veya hazırlık sınıfı yoksa lise 1’inci sınıfların ücretlerini belirlemekte serbest olacak.