Ah ile vah ile AKP

Adalet ve Kalkınma Partisi ki resmi kısa adı AK Parti 15 yıldır iktidarda ülkeyi yönetiyor. Kurucusu, Genel Başkanı, Başbakanı ve Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan tarafından metal yorgunluğu teşhisi konulan AKP hızla çöküyor.

Aldanıyor, aldatılıyor, kandırılıyor ama hata üstüne hata yapmaya devam ediyor.

Tüm mensupları AK Parti denmesini istiyorlar ama yaptıkları icraat ile bu adı yani AK olmayı hak etmiyorlar ki.

Hadi eski hataları yıllardır yazılıp çiziliyor diyelim ama şu günlerde yaşadığımız iki önemli olay hiç de AK olduklarını göstermiyor.

17-25 Aralık ile ortaya çıkan ve her kim tarafından çıkarıldığı bir yana ama alınan rüşvetlerin hesabını sormayan, soramayan parti AK olur mu?

Siyaseten kapatırsan Reza Zarrab'ın dağıttığı rüşvetleri, Yüce Divan'a gönderip tüyü bitmemiş yetimin hakkını 4 bakandan sormazsan partine AK diye hitap edilir mi?

AKP'lilerin oyları ile Meclis'te AK'larsan 4 bakanını zannedersin ki kapanır bu dosyalar.

İşte elin Amerikalısı açtı kutuyu döktü kötüyü tüm dünyaya.

FETÖ'cülermiş, Türkiye'yi zora düşürmekmiş, hedefleri Erdoğan'mış, ambargo delinmemiş, Amerikan tuzağıymış vallahi de anlamam billahi de anlamam.

Türkiye'nin düşmanlarının Allah cezalarını versin der ve karşılarında iktidarı ile muhalefeti ile 80 milyon tek yumruk oluruz der, İstiklal Marşımızın şu kıtaları ile yanıt veririm:

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. / Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! / Kükremiş sel gibiyim; bendimi çiğner, aşarım;  /Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

**

Garb'ın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar; / Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. / Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar, / "Medeniyet!" dediğin tek dişi kalmış canavar?

**

Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın; / Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın. / Doğacaktır sana vadettiği günler Hakk'ın… / Kim bilir, belki yarın… Belki yarından da yakın

Zarrab denilen sahtekâr, ajan, hırsız, dolandırıcı, iftiracı, itirafçı bunların hiç birine de bakmam, Türkiye'de dağıttığı 65 milyon dolardan fazla rüşvete ve bu rüşvetleri alanlara bakarım ben.

Hadi hemen Adalet Bakanlığı ve Cumhuriyet Savcıları harekete geçse ya, "bu davanın savcısıyız" diye ortaya çıksanız ya, "adımız AK asla KARA sürdürmeyiz" diye hesap sorsanız ya rüşvet aldıkları iddia edilenleri bağımsız yargıya gönderseniz ya.

Cumhuriyet tarihinin rekor miktarlarını rüşvet veren Reza Zarrab'a yaptığınız gibi rüşvet alanların da tüm mal varlıklarına el koysanız ya.

***

5 paralık şirket

******

Önce CHP Genel Başkanı ve ana muhalefet partisi lideri Kılıçdaroğlu açıkladı Adam adasında (Isle of Man) kurulu 5 liralık bir şirketin 15 milyon dolarlık para trafiğini.

Şiddetle tepki gösterdi başta olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar, genel başkan yardımcıları ve avukatları ki daha belgeleri görmeden "sahte" algısına başvurdular.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, "Şirket alım satımı" demez mi? Ne oldu "sahte belge" iddiaları?

Bu kez "orijinal belgeler" diyerek CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Meclis'te yaptığı basın toplantısında açıkladı tek tek tüm belgeleri ve sordu, "hani sahteydi?"

Ben AK adı olan partiden bu kadar yoğun panik beklemiyordum. Araştırırsın ve gerçekleri tek tek tüm resmi belgeleri ile ortaya koyarsın 15 milyon dolarlık para trafiği senin ticari bir iş ise.

İşte metal yorgunluğunun hızla çöküşe giden fotoğrafı budur.

Neredesin AKP'nin "vicdani sesi" Bülent Arınç? Neredesiniz AKP Milletvekilleri? Neredesiniz AKP il, ilçe, belde başkan ve yönetimleri?

AK adını hak etseniz ya… Vicdanlarınızın sesini dinleseniz ya… Adlarınızı, parti adını kirleten karalayanlardan hesap sorsanız ya…

Neden, kimden korkuyorsunuz? Bu hesapları siz sormazsanız biliniz ki ANAP'ı, DOĞRU YOL'u sandığa gömdüğü gibi bu asil millet sizlerden de AKP'den de sandıkta hesap soracaktır.

Yazarın Diğer Yazıları