Ahed Tamimi: 100 kez daha cezaevine girerim

Ahed Tamimi: 100 kez daha cezaevine girerim
Filistin’in ‘cesur kızı’ olarak bilinen ve geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan Ahed Tamimi, "100 kez daha cezaevine girmeye hazırım" dedi.

İsrail askerlerini tokatlarken görüntülenen, Aralık 2017'de gözaltına alınan ve 8 ay sonra serbest kalan Ahed Tamimi, Russia Today'e (RT) konuştu. Filistin davası için mücadele etmeyi sürdüreceğini söyleyen 17 yaşındaki genç kız "100 kez daha cezaevine girmeye hazırım" dedi.

Tamimi cezaevinde yaşadığı zorluklara rağmen ülkesi için yeniden cezaevine girme riskini alacağını söyledi. "Umarım kimse benim yaşadıklarımı deneyimlemez. Ancak inandıklarım uğruna cezaevine girdiğim için memnunum" diye konuşan Tamimi "Eğer ülkemin iyiliği için olacaksa 100 kez daha cezaevine girmeye hazırım" ifadelerini kullandı.

'BENİ GÖZALTINA ALABİLECEKLERİNİ BİLİYORDUM'

Filisitin'in özgürlüğünü savunan bir aileden gelen Tamimi geçmişte de İsrail askerleri ile sorunlar yaşamıştı. Tamimi aralıkta Batı Şeria'nın Nabi Saleh köyündeki evlerinin önünde duran iki silahlı İsrail askerine tekme ve tokatla direnmiş ve çekilen görüntüler sosyal medyada hızla yayımlanmıştı.

İsrail askerlerine tepki gösteren Tamimi'nin annesi Neraiman ve 20 yaşındaki kuzeni Nur da Tamimi ile birlikte gözaltına alınmıştı.

Olayla ilgili de açıklamalarda bulunan Tamimi "Beni gözaltına alabileceklerini biliyordum. Bu İsrail baskısı altında yaşayan insanlarımız için olağan bir uygulama" dedi.

'KUZENİMİ SURATINDAN VURAN ASKERDİ'

Sosyal medyadaki görüntüler sırasında İsrail askerlerinin Tamimi ve diğer kadınlarla dövüşmekten kaçındığı ve sakinliklerini korudukları görülmüştü.

Ancak Tamimi tokat attığı İsrail askerinin 14 yaşındaki kuzeni Muhammed'i suratından yakın mesafeden vuran asker olduğunu öne sürüyor.

Muhammed suni komaya sokulmuş ve kafatasının bir bölümü operasyonla alınmıştı.

Tamimi "O, Muhammed'i zaten yaralıyken suratından vuran askerdi ve Muhammed bu yüzden neredeyse ölüyordu. Yaşadığım yer yakınında gençlere ateş açan aynı askerdi" dedi.

Ceazaevinde yaşadığı zorluklara bazen 'katlanmakta güçlük çektiğini' söyleyen Tamimi "Ancak cezaevindeyken bana en büyük darbeyi kuzenimin öldürümesi vurdu" diye konuştu.

Tamimi'nin 17 yaşındaki kuzeni Musab İsrail askerleri tarafından eylül ayında vurularak öldürülmüştü.

Tamimi "Cezaevi yönetimi devam ettiğimiz sınıfları kapatmayı denedi. Bu da daha düşük şiddetli bir darbe oldu. Ancak bunu atlatmayı becerdik. Bu talihsiz olaylar bizi birleştirdi" dedi.

Destekçileri Tamimi'yi 'ulusal kahraman' oalrak görürken muhalifleri genç kızın ailesi tarafından propaganda amaçlı olarak kullanıldığını savunuyor.

Ne olursa olsun Filistin meselesine bağlı olmayı sürdüren Tamimi bir gün avukat olmak ve Filisitin'in haklarını savunmak istiyor.