Ahmet Çelik: "Önemli olan en son anket"

Ahmet Çelik: "Önemli olan en son anket"
Her seçim dönemi yaşanan anket kirliliğinin 24 Haziran öncesinde de tekrarlandığına dikkat çeken İYİ Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Ahmet Çelik, "Seçimden 10 gün öncesine kadar bu tür anketlerin hiçbir anlamı yok, asla ciddiye alınmamalı" dedi

Yasa gereği seçime 10 gün kala anket sonucu yayınlamanın yasak olduğuna dikkat çeken Ahmet Çelik şu değerlendirmede bulundu:

"Seçim süreci başladığında anket kuruluşları ya kendilerine anket yaptıranları memnun etmek, ya algı oluşturmak veya başka maksatlarla kamuoyuna bir takım sonuçlar açıklamaya başlıyor. Bunun sonucu tam bir anket kirliliği yaşanıyor. Anket şirketleri bu süreçte çok sayıda anket sonucu açıklıyor. Belli amaçlara yönelik yapıldığı için sonuçları da sağlıksız olan bu anketleri asla ciddiye almamak gerekir. Anket şirketleri, anket yasağından önceki son anketlerini daha objektif ve bilimsel kriterlere göre yapmak gayreti içine giriyorlar. Çünkü bu son ankette açıkladıkları sonuçlar, seçim sonuçlarına ne derece yakınsa şirketlerinin itibarı o derece de artıyor veya eksiliyor. Bu yüzden şirketlerinin geleceği için ve itibar kaybederek piyasadan silinmemek için son anketleri hayati önem taşıyor. Dolayısıyla anket yasaklarının başlamasından önce açıklanacak son anket sonuçlarının daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Tabii, o da bir yere kadar.

Hatırlayacağınız gibi referandum öncesi ekranların paylaşılamayan anketçisi Adil Gür 'Evet'lerin yüzde 60.8 olacağını açıklamış, ancak 9 puan birden yanılınca ortadan kaybolmuştu. Yani bu iş atıp tutmakla olmuyor. Bu günlerde ne amaçla açıklandığı malum anketleri ciddiye almadan biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hergün sahadayız. Durum o masa başı anketlerde olduğu gibi değil. Vatandaşlarımız bu tür anketçilere de en güzel cevabı 24 Haziran'da sandıkta verecek.

İlgili Haberler