Ahmet Hakan: "Anıtkabir'de Atatürk'e söven aşağılık soytarı!"

Ahmet Hakan: "Anıtkabir'de Atatürk'e söven aşağılık soytarı!"
Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Anıtkabir'de Atatürk'e hakaret eden ve gözaltında bulunan Safiye İnci ile ilgili olarak "Anıtkabir'de Atatürk'e söven aşağılık soytarı!" ifadelerini kullandı.

Deneyimli gazeteci Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısında Atatürk'e ağır hakaretlerde bulunan Safiye İnci'yi kaleme aldı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmanın ardından gözaltına alınan İnci ile ilgili çok sert ifadeler kullanan Hakan, "Sana sev diyen yok, azıcık saygılı ol a be ahlaksız!" ifadelerini kullandı.

Anıtkabir'de yaşanan skandal olayda 5 noktaya dikkat çeken Ahmet Hakan'ın yazısından öne çıkan kısımlar şöyle:

ÇÜŞ ARTIK ÇÜŞ BE!

Mezara gidip mezarda yatana küfretmek! Bu nedir yahu! Nereden çıkmıştır bu hayâsız tutum? Hangi kinin, hangi nefretin ürünüdür bu? Bir insan aşağılık olur da bu kadar mı olur? Bir insan soytarı olur da bu kadar mı olur?

YUH ARTIK YUH BE!

Milletin en umutsuz zamanında İstiklal Savaşı’nı örgütledi diye mi Atatürk’ten bu kadar nefret ediyorsun? Yüz yıl sonra başına gelecek belaları yüz yıl önce gördü diye mi kinin var Atatürk’e? Nedir senin derdin a be şuursuz bünye!

YETER ARTIK YETER BE!

Bütün olumsuzluklara rağmen yaşadığın ülke bugün Ortadoğu’da pırıl pırıl parlıyorsa Atatürk sayesinde! Yaşadığın ülkenin bu coğrafyadaki diğer tüm ülkelerden bir farkı varsa Atatürk sayesinde! Bu mudur Atatürk’ün suçu a be dangalak?

DUR ARTIK DUR BE!

Sana sev diyen yok. Sana takdir et diyen yok. Sana kıymet bil diyen yok. Sana öğren diyen yok. Sana anla diyen yok. 
Hatta sana aşağılık olma, soytarı olma diyen bile yok. Sana söylenen tek bir şey var: Azıcık saygılı ol a be ahlaksız!

ANITKABİR KÜFÜRCÜSÜYLE İLGİLİ BEŞ ÖNEMLİ NOKTA

- BİRİNCİ NOKTA: Anıtkabir küfürcüsünün hakkında soruşturma açılması, yakalanması, gözaltına alınması önemli... Ancak sonucu da önemli... Bakalım pankart açanlara yapılan muamele mi yapılacak bu şahsa?

- İKİNCİ NOKTA: Başörtüsüne falan bakılıp da sakın bir genellemeye gidilmesin. Bu şahsa tepki gösterenler arasında yığınla başörtülü de var.

- ÜÇÜNCÜ NOKTA: Bu şahsın bir provokasyon oyununun parçası olduğunu söyleyenler var. Adli makamlar, bunu da ortaya çıkarmalı.

- DÖRDÜNCÜ NOKTA: Eğer gerçekten de provokasyon maksadıyla bu yapılmışsa... Bu şahsa “milleti millete kırdırmaya çalışmak” suçundan da 
ceza verilmeli.

- BEŞİNCİ NOKTA: Hakaretin, küfrün çifte standardı olmaz... Ya hakarete, küfre karşısındır ya da değilsindir. Adamına göre tutum alınmaz.

İlgili Haberler