Ahmet Türk tahliye edildi

Ahmet Türk tahliye edildi
Bahçeli'nin 'tutuksuz yargılanmalı' dediği terör soruşturması kapsamında tutuklanan ve Mardin Belediye Başkanlığı görevinden alınan Ahmet Türk’e tahliye kararı verildi. Kararı, Türk’ün avukatı Zeynep Boztoprak Twitter hesabı üzerinden duyurdu.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürütütüğü soruşturma kapsamında önce görevden alınan, sonra da tutuklanan Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk’ün tahliyesine karar verildi.

Sağlık sorunları nedeniyle daha önce tutuksuz yargılanması için çağrılar yapılan ve son olarak İstanbul Adli tıp Kurumu’na gönderilen Ahmet Türk için Adli Tıp kurumunun, ‘Cezaevinde kalabilir’ raporu bugün Mardin Adliyesi’ne gönderildi.

Ahmet Türk’ün avukatları, tahliye edilmesi için Sulh Ceza Hakimliğine başvurdu. Tahliye talebini değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği, Elazığ Cezaevi’nde bulunan Ahmet Türk’ün tahliyesine karar verdi.

Avukatı Zeynep Boztoprak tutuklu Mardin Büyükşehir Beşediyesi eski Başkanı Ahmet Türk tahliyesi için İstanbul Adli Kurumu’ndan olumsuz rapor verildiğini açıklamıştı.

Kararın Elazığ’a bildirilmesi üzerine Ahmet Türk’ün bugün cezaevinden tahliye edilmesi bekleniyor.

İlgili Haberler