Aile baskısı Fener’i Ali Koç’suz bıraktı

Aile baskısı Fener’i Ali Koç’suz bıraktı
Aile baskısı Fener’i Ali Koç’suz bıraktı

3 Temmuz sürecinde Başkanvekili Nihat Özdemir’le birlikte sarı-lacivertli kulübü sırtlayan genç asbaşkan, yeni dönemde gör

3 Temmuz sürecinde Başkanvekili Nihat Özdemir’le birlikte sarı-lacivertli kulübü sırtlayan genç asbaşkan, yeni dönemde görev almak istemedi.
Metris Cezaevi’nde tutuklu bulunan Aziz Yıldırım ve camianın önde gelen isimlerinin ricası, baba Rahmi Koç’un direktifini değiştirmeye yetmedi.
Fenerbahçe için büyük kayıp olan Ali Koç’un yerini, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın oğlu Ersan Topbaş dolduracak.


Haber : İbrahim Kanbur

Aziz Yıldırım’ın yeniden başkan seçildiği kongrede sürprizi Ali Koç yaptı. Başkanvekili Nihat Özdemir’in bayrağı vermek istediği eski asbaşkan Koç, “aile baskısı” nedeniyle sürpriz bir şekilde listede yer almadı. 3 Temmuz’daki operasyondan sonra Nihat Özdemir’le birlikte Fenerbahçe’yi ayakta tutmaya çalışan Ali Koç’un yeni süreçte yönetimde yer almaması, Aziz Yıldırım’ın da işini zorlaştırdı.


Babası rest çekti
Ali Koç’un babası Rahmi Koç, özellikle 3 Temmuz sürecinde yaşananlardan büyük rahatsızlık duydu. Hatta Rahmi Koç o dönemde gündeme gelen Ali Koç’un istifa söylentilerine, “Böyle bir durumda ayrılman doğru olmaz. Görev süren dolana kadar kulüpte kal ama sonrasında yeniden aday olma” dedi. Bunun üzerine Ali Koç da kongreye kadar asbaşkanlık görevini sürdürdü.


Yıldırım ikna edemedi
Fenerbahçe’de yönetim kurulu üyesi olabilmek için bir çok isim ortaya çıkarken, Aziz Yıldırım ekonomik olarak da kulübe büyük destek verebilecek Ali Koç’u yanından ayırmak istemedi. Nihat Özdemir’in canlı yayında, “Benden sonra bayrağı Ali Koç alsın” söyleminin ardından Aziz Yıldırım da eski asbaşkanına kalması için baskı yaptı ancak Ali Koç, ailesinin aldığı karardan dışarı çıkamadı.


Özel locasına çıkacak
Ali Koç, yeni dönemde sıkı taraftarı olduğu Fenerbahçe’yi Saracoğlu Stadı’ndaki özel locasından izleyecek. Kongrede bir hayli buruk olan Koç,  “Şahsım ile ilgili çok fazla spekülasyon oluyor. Speküle edilecek birşey yok. Bazı kararlar tercihen verilir, bazı kararlar ise mecburen verilir. Bazı kararlarda gönül önde gider, mantık sonra gelir. Bazen de tam tersi olur. Hepsi karmaşık bir durumdaydı. Ama bazı ailevi nedenlerden dolayı üzülerek de bu kararı almak zorundaydım. Başkanımıza, bu kararıma anlayış gösterdiği için çok teşekkür etmek istiyorum. Burada farklı bir durum yok. İsmim olmayacak ama cismim olacak” dedi.


Koç’un yerine Topbaş!
Aziz Yıldırım, ünlü ailelerin genç isimlerini yönetim kuruluna alma geleneğini Hüseyin Ersan Topbaş’ı listesine dahil ederek sürdürdü. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın oğlu olan Ersan Topbaş, geçen dönemde yönetimin yedek isimleri arasında yer aldı. Bu dönem aktif görev alacak olan 37 yaşındaki Topbaş, Aziz Yıldırım’ın özellikle hükümet kanadıyla olan ilişkilerinde köprü görevi yapacak. Bu görevi yapan Cihan Kamer, son 2 aylık süreçte başkanlığa aday olabileceği yönündeki açıklamaları ve Aziz Yıldırım’ı eleştiren ifadeleri nedeniyle yeni dönemde listede yer almadı.


Aziz Yıldırım yeniden başkan

İlk kez 15 Şubat 1998’de yapılan olağan genel kurulda 1 oy farkla Fenerbahçe Başkanı olan Aziz Yıldırım, 14 yılı aşkın süredir yaptığı görevine yeniden seçildi. Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da yapılan kongrede 5 bin 271 delege oy kullandı. Verilen oyların sadece 2’si geçersiz sayıldı ve Yıldırım 5 bin 269 oyla yeniden koltuğun sahibi oldu. Aziz Yıldırım, daha önce 24 Mayıs 2009’da yapılan kongrede geçerli 6 bin 335 oyun 5 bin 53’ünü almıştı. Aziz Yıldırım oylarını artırsa da, kongreye katılımın azalması dikkati çekti. Sarı-lacivertli kulübün 36. başkanı Aziz Yıldırım, Şükrü Saracoğlu’ndan sonra F.Bahçe’de en uzun süre koltukta oturan 2. isim oldu.


6 isim veda etti

Fenerbahçe Kulübü’nün olağan seçimli genel kurul toplantısında tek başkan adayı olan Aziz Yıldırım’ın yönetim kurulu listesi büyük oranda değişti. Metris Cezaevi’nde tutuklu bulunan başkan Aziz Yıldırım’ın yeni listesinde önceki yönetim kurulundan Nihat Özdemir, Ali Koç, Murat Özaydınlı, Cihan Kamer, Vedat Olcay ve Serhat Çeçen yer almadı. Bir önceki 3 yıllık görev süresini iki yöneticinin ayrılmasıyla 20 kişiyle tamamlayan yönetim kurulundan 6 isim çıkarken, 8 yeni isim yönetime dahil oldu.


İŞTE YENİ YÖNETİM

BAŞKAN: Aziz Yıldırım
ASİL ÜYELER: Abdullah Kiğılı, Mithat Yenigün, Nihat Özbağı, Ali Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Ömer Temelli, Talat Yılmaz, Ender Alkaya, Tahir Perek, İsfendiyar Zülfikari, Semih Özsoy, Tolga Aytöre, Şekip Mosturoğlu, Hüseyin Ersan Topbaş
YEDEK ÜYELER: Yasemin Merçil, Ünal Uzun, Hakan Dinçay, Serdar Erkan, Turhan Şahin, Ahmet Ketenci, Yalçın Haker


Ahde vefa

Aziz Yıldırım, kendisiyle birlikte tutuklanan İlhan Ekşioğlu ve daha sonra serbest bırakılan Şekip Mosturoğlu’nu da yeni listede asil üyeler arasına koydu. İlhan Ekşioğlu tutuklu, Mosturoğlu ise PFDK tarafından 1 yıl hak mahrumiyeti cezası olmasına rağmen yeni dönemde yönetim kuruluna dahil edildi.