Ajanlıkla suçlandı 1 gün sonra öldü!

Ajanlıkla suçlandı 1 gün sonra öldü!
IŞİD ile Kürtler arasındaki çatışmayı takip etmek için Suruç’a gelen ABD’li gazeteci Serana Shim, trafik kazasında hayatını kaybetti.

Ajanlıkla suçlandı 1 gün sonra öldü!

İran’da yayın yapan Press TV’nin muhabir Shim, önceki gün yaptığı açıklamada, “Türk hükümeti beni Türk muhalefeti ile çalışmakla suçluyor” demişti.

Ayn el-Arap’ta sınırındaki çatışmaları izleyen Amerikalı gazeteci Serana Shim, Şanlıurfa Suruç ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. İran’ın İngilizce yayın yapan yayın kuruluşu Press TV’de muhabir olarak çalışan 31 yaşındaki Shim ile kameraman July Irish’i taşıyan araç, ilçenin Aligör Mahallesi’nde beton mikseri ile çarpıştı. July, yaralı kurtulurken Shim olay yerinde öldü.. Shim, Ankara’nın bazı gazetecilerin sınır bölgesinde muhabirlik yapmasını engellediğini yazmıştı. Press TV, ABD vatandaşı Shim’in hayatını kaybetmesiyle ilgili haberi verirken, “şüpheli bir trafik kazası” ifadesini kullandı ve Shim’in MİT tarafından tehdit edildiğini söylediğini öne sürdü. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Shim’in ölmesinin ardından ortaya atılan iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti.