Ajax'tan Emre Mor açıklaması

Ajax'tan Emre Mor açıklaması
Ajax Kulübü Sportif Direktörü Marc Overmars, sezon öncesi Emre Mor'u transfer etmek istediklerini ancak Avrupa'nın dev takımlarıyla böyle bir yarışın içine giremediklerini söyledi.

Geçtiğimiz transfer döneminde Borussia Dortmund'a transfer olarak tüm dikkatleri üzerine çeken genç yıldız için Hollanda'dan önemli bir itiraf geldi. 

Ajax Sportif Direktörü Marc Overmars, adı Süper Lig devleri Beşiktaş ve Fenerbahçe'yle de anılan ancak tercihini Alman ekibinden yana kullanan Emre Moriçin "Artık İskandinavya'dan genç oyuncuları alabilmek zorlaştı. Hepsini dev kulüpler alıyor. Henüz adı bu kadar bilinmiyorken, Nordsjaelland'dan Emre Mor'u transfer etmek istedik. Ancak Avrupa'nın devleriyle baş edemedik" ifadelerini kullandı.

"EMRE MOR'U TRANSFER EDEMEDİK"

Hollandalı efsane oyuncu Overmars, "Büyük takımlar İskandinavya'dan oyuncuları alıyorlar ama çabuk hareket edersek daha gerçekçi bir kalite elde edebiliyoruz. Zamanında Christian Eriksen'i 1.5 milyon euroya, Viktor Fischer'i de 1.2 milyon Euro'ya transfer etmiştik. Ama artık o devir geride kaldı... Emre Mor ile de çok öncesinde ilgilenmiştik. Fakat Emre Mor'un transfer imkansızdı çünkü anında zirveye ulaştı ve devreye girdiler. Mesela İsveç'te 17 yaşında bir forvet var ve 8 milyon Euro'ya bile size vermiyorlar" dedi.

TRANSFERDE ROTA: GÜNEY AMERİKA

Gelişmelerin ardından bir araştırma içine girdiklerini söyleyen Overmans, "Sonzamanlarda kapsamlı bir inceleme yaptık. Getafe ve Celta Vigo gibi takımların bütçesinin alındayız. Şok oldum... Bu yüzden Ajax olarak transferde Güney Amerika'ya yöneldik. Birkaç ülkede paranın değeri var. Mesela Mateo Cassierra ve Davinson Sanchez için 5 milyon euro verdik. Bu oyuncular için kabul edilebilir bir rakam" açıklamasını yaptı.