Ak kıl!.

Onlar Türkiye’yi 2023 ‘e hazırlayacaklarmış!..
Tayyip, salonu dolduranlara; “Bir kuyumcu hassasiyetiyle, ‘ak sütün içindeki ak kılı fark edecek kadar büyük bir titizlikle ‘adaylarımızı tespit ettik...” diyor..
Salon yıkılıyor, “kalabalık” çok mutlu...
Çünkü aralarında “ak kıl” yok!..
Şimdi bu “ak kıl” meselesi çok önemli!..
Şöyle bir bakıyoruz.. Bakalım “ayıklanan ak kıl” lar kimler acaba?!
Mesela İbo!..
İbo, Ak Parti’den aday olacaktı.. Başbakan’ın da kendisine sonsuz sevgisi vardı.. Nitekim Tayyip kendisini kurşun yaralı yatağında ziyaret etti..
Demek ki Tayyip, İbo’nun kurşun yarasına bakınca birden fark etti!.. Kurşunun yanında bir de “ak kıl” vardı.. Tayyip de “kıl’la tüyle uğraşamayız” diye İbo’yu ayıkladı..
Peki Balık Ayhan’ın neresindeydi acaba “Ak kıl” ?! (Bu Ak kıl’ın ayıklanması TBMM için büyük kayıp doğrusu!.. Kavga esnasında gırnata ile eşlik fena olmazdı..)
Bütün bunlar neyse de bendeniz en çok “Apo’ya paşa rütbesi verilsin!!” diyen muhteremin nesinde “ak kıl”a rastlandı merak ediyorum..
Bir de “kıl”larını bildiklerimiz var!..
Dönmeler!.. Hidayeti iktidarda keşfedip bütün milli kimliklerinden sıyrılmaya hazırlanan “eski ülkücü” !! tosunlar.. Yamulduklarıyla kaldılar, Tayyip onların sadece “kıl” değil, sırta batmaya hazır kaktüs olduklarını keşfedince auta çıktılar..
 “Ak kıl”lar arasında matbuat dönmesi yağlı briyantin kafayı da unutmayalım!..
Ne kadar yalasa yalasın, kıllarını kamufle edemedi ki “boş verin yalamayı..” diye kakılıverdi.. (İlk fırsatta patronu kovar bunu.)
Ekleyelim, “kılları” konusunda kamuflajı başaran ya da “Bunların kılı ak mı, gri mi nedir?!” diye tam karar veremedikleri de var.. Onları da “üfürükten tayyare” yapıp sağa sola savurdu..
“Hem ağladılar hem de gittiler!.. Civanım ne eylerse güzel eyler!!” diye vaziyeti kurtarmaya şükrederek!..

***


 “Ak kılları” ayıklayan Tayyip, yeni cemaatini şöyle tanıttı..
“... işte burada, bu salonda, Türkiye’nin bütün renkleri var. Bugün burada, Türkiye’nin bütün sesleri, bütün nefesleri, bütün zenginliği var. Bugün burada, Türkiye’nin bütün zenginlikleri...”
Doğru valla... Bütün zenginlikler oradaydı ve “salona” dört çeker cipler, süper arabalarla gelmişlerdi.. Suratlarından sıhhat fışkırıyordu...
Türkiye’nin bir cennet olduğuna inanıyorlardı..
Allahın izniyle daha da zenginleşmek için önlerinde nurlu ufuklar vardı artık!..
Başbakan’ın tanımıyla, “Ak kıl” ların ayıklanarak seçildiği bu “yeni” Ak Parti Kadrosu, “... özverili bir kadro. Bu kadro, makam hırsıyla, ikbal hırsıyla, çıkar hırsıyla yola çıkmış değil, milletin uğruna, milletin yoluna başını koymuş bir kadrodur.”
Dahası..
Bu kadro...
Artık daha da iyi olacak!..
“Kıllar” temizlendi!..

Yazarın Diğer Yazıları